Новите условия за градски транспорт в София

• 171 904
  • 4 040
  •   2
Отговори
# 3 945
  • София
Пак да се оплача. Връзката Надежда - Люлин е доста прецакана за неизвестно време. Спряха метрото, отгоре автобусите също са с по-особено разписание и маршрути заради ремонта на бул. Рожен.
С две думи - учениците и учителите трябва да летят.

# 3 946
Зимните разписания влизат в сила от днес, понеделник.
Прочетох, че метрото по втората линия ще е по-редовно - от 12 минути става на 8 минути.
 А по автобусите разписанията си остават горе долу същите. По 204 и 111 са махнали един автобус.
Изроди! Разписанието на 204 и без това е дъно!

# 3 947
Пак да се оплача. Връзката Надежда - Люлин е доста прецакана за неизвестно време. Спряха метрото, отгоре автобусите също са с по-особено разписание и маршрути заради ремонта на бул. Рожен.
С две думи - учениците и учителите трябва да летят.

А добре де - тази връзка си беше удобна за отиващи към Витоша и към Младост/Летище с карта само за метро. Сега, за да не се ходи до Сердика, за да се прекачиш за Младост/Летището трябва да си вземеш карта и за наземния градски ли, за да се възползваш от връзката между Обеля и Сливница?

Нещо много ни прецакаха...

# 3 948
  • София
Заради цигарите е. Моля, сигнализирайте Столичния инспекторат за такива случаи.

Движението между Сливница и Обеля е спряно заради строителството на МС Панчо Владигеров, не че не е била удобна. По-важното е, че се прави и нова връзка с депото, която ще позволи намаление на интервалите по Втория лъч.

# 3 949
  • София
Новини от Метрополитен :

1. Поръчаните нови 8 влака от Шкода започват да пристигат поетапно от идния месец, като последният ще пристигне през май 2026 година. Те ще заменят най-старите мотриси от първата доставка.

2. Предстои поръчка за още 16 нови влака - така, до няколко години, ще бъдат подменени общо 24 влака.

3. До 5 месеца се очаква да приключи процедурата по избор на изпълнител за строителство на участъка в Люлин под булевард Царица Йоанна до Околовръстен път. Срокът за строителство ще е 3 години от подписването на договора.

4. Конкретика за участъка след Бизнес парка на този етап няма. Няма и конкретика в числа и срокове за участъка от МС Витоша до Студентски град, но там поне трасето е сигурно.

5. Трасето от Третия лъч от Хаджи Димитър до Левски Г/В е готово на 85% и се очаква да влезе в експлоатация през юни 2026г.

6. Трасето от Третия лъч през Слатина до Младост 1 е готово на 35% и се очаква да влезе в експлоатация през декември 2027г.

7. Метростанция Панчо Владигеров е готова на 30% и се очаква да влезе в експлоатация в началото на 2027 година. Там е предвидена нова жп гара и нова автогара, които не се изпълняват в рамките на настоящото строителство и са обекти на други договори и с други поръчители.

# 3 950
Ако някой има информация, може ли помощ: заредих ученическа карта онлайн до 9.11, но преференцията изтича на 31. 10. След тази дата картата продължава ли да е валидна или трябва да се ходи на гише с лична карта, да доказваш, че си ученик?

# 3 951
  • София
Картата ще е валидна и след изтичане на преференцията, но преди новото зареждане трябва да отидете до гише.

# 3 952
  • София
Ако някой има информация, може ли помощ: заредих ученическа карта онлайн до 9.11, но преференцията изтича на 31. 10. След тази дата картата продължава ли да е валидна или трябва да се ходи на гише с лична карта, да доказваш, че си ученик?
Ще е валидна до 9.11, но няма да ви даде да заредите нов период след тази дата, докато не представите ученическа карта.

# 3 953
  • София
Не е по темата, но все пак на някого може да му е полезно като информация - в неделя е Софийският маратон и вероятно ще има много затворени улици и промени в градския транспорт по центъра.

# 3 954
Картата ми е годишна, и вчера я заредих. Не знам дали е споменавано в темата, но служителката ми обясни следното:
- картата ми изтича на 13 октомври
- от 14 октомври влизат в сила шестте дни бонус заради стачката
- новото зареждане ми е от 20 октомври
И тук е важното - за да ми влезат в сила шестте дни бонус, трябва да си валидирам картата на първия ден от периода. Тоест, ако я валидирам на  втория ден, (15-ти в моя случай), няма да се активира бонуса.
Не откривам тази информация на сайта, а и не се задълбочих особено, защото така и така си валидирам картата всеки ден. Но реших да го споделя, защото ми се струва важно.

# 3 955
  • София
Да, много полезно, моята изтича ноември, та е хубаво да го знам.

# 3 956
  • София
Така и не разбрах как ги отчитат тези 6 дни, защото картата на сина ми през лятото беше заредена с няколко билета, стояха в профила и шестте дни компенсация. Той я валидира, тегли билет, после пак - същото. Чак след няколко дни, при това на второ или трето валидиране за деня взеха, че се активираха шестте дни. И фактически се спести само един билет, защото в близката седмица не му се наложи да пътува. Rolling Eyes

# 3 957
При първа валидация, в която няма зареден превозен документ, се зареждат 144 часа, т.е. 6-те дни може да са от някой следобед, не точно календарни дни.

# 3 958
  • София
Сигурно е така, часове са били, но в картата имаше билети и преди, и след активирането на тези 144 часа. Така и не разбрах защо се включиха точно в този момент.

# 3 959
Мен пък ме провери контрола и излезе на машината й, че е нередовна картата Joy
 А бях влезнала в метрото и съм я маркирала.
Контрольорката каза, че не им се отчита компенсацията като се маркира в метрото нищо че ме е пуснало на входа.
В автобусите да маркирам картата всеки път, защото пак ще излиза, че е нередовна.

Общи условия

Активация на акаунт