Новите условия за градски транспорт в София

• 171 512
  • 4 038
  •   1
Отговори
# 3 960
Аз пък не си бях ползвала картата цял месец и повече и после си заредих един билет за 60 минути, че ми трябваше в този ден и се скъсах от бързане, за да влезна в рамките на 1 час и да си свърша работа.
Впоследствие се оказа, че като съм се чекирала в метрото с този билет, всъщност ми се е активирала прословутата компенсация без да знам и така си изгубих дните. Още повече, че това се случи в петък, та тези 6 дни хванаха и съботата и неделята.

Чак вторник на обяд разбрах, понеже тръгнах да си зареждам билети и една много любезна служителка на гишето ми каза, че ми тече компенсацията, та успях само 1 ден да ползвам и то само до обяд. Онази от която купих първия билет нищо не ми каза, та си изпуснах дните.

# 3 961
Тук е добре обяснено активирането на компенсацията:
https://www.niepotrebitelite.eu/%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%B5%D … %86%D0%B8-%D0%BE/

# 3 962
Здравейте, взехме карта за градски транспорт на дете на 8 години-безплатна.
Не пожелаха да я прикачат към моя профил, не знам защо? Била безплатна и при тях се валидирала пак след една година пак.
Как да разбера до кога е валидна наистина на нея няма срок нищо.
Не може ли да се прикачи като на голямото ми дете към моя профил?
Никакъв друг документ.

# 3 963
  • София
Здравейте, взехме карта за градски транспорт на дете на 8 години-безплатна.
Не пожелаха да я прикачат към моя профил, не знам защо? Била безплатна и при тях се валидирала пак след една година пак.
Как да разбера до кога е валидна наистина на нея няма срок нищо.
Не може ли да се прикачи като на голямото ми дете към моя профил?
Никакъв друг документ.
В София чекиращите устройства показват датата на валидност на картата. Иначе пробвайте в друг център да видите дали не могат да я прикачат.

# 3 964
При моя беше прикачена. Както и старата му, която отново заредих, след като навърши 14 г. Тази до 14 г. в момента стои неактивна, но се вижда в профила.

# 3 965
Да,
Благодаря!
Ще пробвам на валидатор.
Никакъв документ не ми дадоха, да погледна срока, за това се притесних.
Вие имате ли документ за издадената карта?
През профила не можело ми казаха да заявя.

Последна редакция: пт, 24 окт 2025, 18:06 от Krasivost

# 3 966
За какво Ви е този документ? На всеки валидатор при чекиране се вижда докога е валидна картата. Вие не чекирате ли картата на детето при пътуване (задължително е)? Отделно в момента на издаване също би трябвало да са Ви казали. Не знам в провинцията дали правят проблем заради това, още не съм пробвала.

# 3 967
За какво Ви е този документ? На всеки валидатор при чекиране се вижда докога е валидна картата. Вие не чекирате ли картата на детето при пътуване (задължително е)? Отделно в момента на издаване също би трябвало да са Ви казали. Не знам в провинцията дали правят проблем заради това, още не съм пробвала.
Да, ще я чекирам разбира се, първа карта е за детето.
На моята карта, персонализирана ми бяха объркали данни при издаването в тяхната  система, за това съм леко притеснена.
На пластиката има две имена и  снимка.
Бях останала с впечатление, че мога да я добавят и към моя профил.
Също така при проверка какво се изисква, освен да е валидирана.
Задължително ли е детето да носи и ученическа карта или само с тази карта е достатъчно.
Благодаря на всички по-горе за отговорите!

# 3 968
Само тази карта е достатъчно. Помни, кога е издадена, понеже важи за година и трябва да се заверява. Принципно не ти трябва в профила в ГТ,  след като не я зареждаш.

# 3 969
Само тази карта е достатъчна, дори за издаването не искат ученическа карта. Сложете си един ремайндър в календара на телефона, като видите докога е валидна картата, и не го мислете. Ще свикнете, моите деца са с карти от бебета (макар че под 7 г. има и хартиена бланка с дата), но аз винаги си гледам валидатора, а и знам кога съм ги презаверила, така че се организирам, като наближи време за ново зареждане. Хубавото е, че тези карти могат да се зареждат във всяко едно бюро на ГМ.

# 3 970
Благодаря за съветите!
За една пластика на карта, на която има снимка и две имена ми гледаха  данни от личната карта, акт за раждане искаха, снимка на детето, а то на 8 години. Не знам защо ни занимават с тези пластики, то с ученическа карта пак може да пътува с мен все пак си и личи че  е на 8, не е на 18.
Нали е брзплатно.

# 3 971
Има си правила. Като искаме безплатна карта, ще носим изискваните документи. И няма значение на колко изглежда детето. Има на 13 години, изглеждат на 17 и обратното, така че не е показателно.

# 3 972
Не разбирам тирадата. "Безплатно" е, само срещу редовен превозен документ. За справка, в БДЖ също издават билети за деца, на стойност 0.00 лв. Безплатно не означава без документ и без правила. Какво толкова са Ви искали, нормални неща, за да удостоверят информацията за детето и дали има основание да ползва услугата. Реално след като казвате, че му е първа карта на детето, то досега е пътувало като нередовен пътник и сте подлежала на глоба за това. Единствено мърлявостта на софийските контрольори по отношение на детските карти Ви го е спестило. Чекираната карта по време на пътуване е и застраховка в случай на инцидент, не дай Боже. Изобщо много думи за някакви права, които се забравя, че се получават след изпълняване на определени задължения.

# 3 973
До сега не му се е налагало да пътува с градски транспорт, за това не сме прибягвали до тези услуги.
Технически грешки стават при попълване на информация, не знам на контрольорите какво им показва при проверка на картата.

# 3 974
Проверете на валидатор, единствено показва дали е валидна картата, лични данни не. Най-вероятно всичко е наред и се притеснявате, защото е нещо ново за Вас.

Общи условия

Активация на акаунт