Новите условия за градски транспорт в София

• 172 192
  • 4 042
  •   2
Отговори
# 3 885
Много е съмнителна историята за тия деца. Да бръкнат през прозореца и да уцелят ръчката нещо не ми звучи убедително. А ако бяха вътре щяха да са загинали при такъв удар.

До колкото знам принципно тия ръчки са с пружина и трябва да се държат натиснати за да се движи трамвая. Това е защита точно срещу такива инциденти. Защо я е нямало при тоя трамвай е въпроса.

Но категорично ватмана няма работа да слиза за кафе или пазар по маршрута. Само в почивката на крайната спирка.

# 3 886
Писали са, че тези трамваи нямат такава защита.
 Също, че едното дете е задържано вече.
В бензиностанциите не може да се ползва безплатна тоалетна, поне тези, в които съм ходила. Тоалетната се отваря с QR кода от касовата бележка, т.е. трябва нещо да се закупи.

# 3 887
  • София
Трудно ми е да повярвам на фантазията за младежи в 5:30, които дебнат спиращи трамваи и знаят какво да натиснат през прозореца, за да подкарат трамвай с действаща спирачка Thinking
В този район има толкова камери,че в 6:30 вече щеше да има изнесен запис на “външната намеса”. Вероятно ще се намери някой клошар, който ще бъде убеден, че е подкарал трамвая, за да отпадне небрежността като утежняващ фактор.

# 3 888
Били видяли 2 лица обикалящи около трамвая, ама не лица, а нос само се виждал... Ама неофициално бил задържан един нос... Всичко неофициално, някой бил гледал на записа и бил казал на медиите...

Казали са вече, че има камери и записи, тоест нещо ще трябва да изкарат.

Ватмана щял да получи дисциплинарно наказание. Да видим дали някой ще се сети, че за такова нещо се носи и криминална отговорност. Сигурно не, защото то кафенцето е човещинка нали.

Последна редакция: ср, 03 сеп 2025, 11:13 от bboiko

# 3 889
На мен ми е трудно да си представя как някой влиза през прозореца, 22 са супер високи трамваи, как точно ще се покатериш? И като натиснеш въпросния лост отиваш къде? Скачаш обратно през прозореца в движение ли? Или аз нещо не съм разбрала, или тази история ми е адски нелепа.

# 3 890
  • софия
Ватманът ще плати ли щетите заради проявената безотговорност?

Въпросът е риторичен. Нямат право да слизат и зарязват трамваи между спирки за удовлетворяване на "нужди" от кафе, баничка. Както стачкуваха за пари, да бяха стачкували за осигуряване на подобни "нужди" на крайните спирки. Това го правят само трамвайджиите. Не съм срещнала зарязан между спирки автобус или тролей. Представям си влак да спре между гарите, за да си купи машинистът от продукцията на леля Мара, изкарана на сергийката пред нивата.

# 3 891
И автобуси, и тролеи виждам редовно да спират за кафе, цигари, закуска. Друг е въпросът, че често тези неща ги има на спирките им, а не между тях. Но пак, зарязват превозното средство без надзор макар и за кратко.

Последна редакция: ср, 03 сеп 2025, 15:21 от Venel82

# 3 892
  • Ланкър, планините Овнерог
Шофьорът на 73 една сутрин слезе, за да се изпика на дърветата до спирката, 500м преди последната. Друг път шофьорът на тролей 3 или 5 (не помня) слезе на предпоследната спирка за кафе. Слизат си и още как.

# 3 893
  • софия
Сигурно е така. Около мен са трамваи и нямам много наблюдение над другите.
Някакъв фактор от СЕТ току-що каза, че такова спиране е забранено. По принцип. Единствено имат право да спират, ако има ПТП.

# 3 894
Казват, че има камери.
Слизаме за кафенце по средата на пътя, но не можем да пускаме рампите за хора в нужда.

Бонго, тъй като си от провинцията, да те осветля, че няма обществени тоалетни между спирките на трамваите.
То преди години ватман от трамвай 10 спря по средата на бул . Александър Стамболийски и то за какво да си купел пиле.
Правят каквото си искат.
Как така ще оставиш трамвая по средата на пътя и то за кафе Ами ето ти кафе да му е сладко.

# 3 895
  • София
Решението е просто: на всички депа трябва да сложат кафе автомати. То е нечовешко да почваш работа в 5:00 без кафе. Сигурна съм, че в администрацията имат кафе.
Веднага след проверката за алкохол, дават кафе и разписват пътния лист.

# 3 896
Хора са все пак. Не е редно,  но е разбираемо. Просто трябва да се обезопаси превозното средство.

Добре, че не е имало пътници или хора на улицата, че можеше да стане страшно.

# 3 897
Нито е редно, нито разбираемо!

Самият факт, че ватманът е напуснал работното си място, с което е оставил превозното средство необезопасено и без надзор говори само и единствено за неговата вина. Ако трябва да сме пунктуални, КАТ трябва да напише акт на самия ватман, а разходите за покриването на всички щети да се покрият от застрахователя. Елементарно е.

# 3 898
Не знам какво работиш, но едва ли нямаш възможност да прекъснеш работа, за да си вземеш кафе или да отидеш до тоалетната.
Не оправдавам оставения необезопасен трамвай, но е разбираемо ватманът да си вземе кафе за 2 минути при положение, че дори няма хора на спирките или вътре. По-скоро трябва да се мисли за вариант да има откъде да си вземат едно кафе сутрин при депото. И също да не се оставя така превозно средство, че да може да бъде похитено.

# 3 899
  • София
И на мен в 27 ми се е случвало да спре ватмана за кафе. Практика е, определено.

Общи условия

Активация на акаунт