Новите условия за градски транспорт в София

• 172 202
  • 4 042
  •   1
Отговори
# 3 870
Принципно винаги има полза, когато гражданите са активни. Обаче по скромния ми опит нищо не се случва. За Т маркет два пъти пускам сигнали за нарушения, дори не благоволиха да ми отговорят.
Към СКГТ съм пускала сигнал преди доста години 15+ за грубо отношение на шофьорка, плюс нерегламентирано спиране на средата на голямо кръстовище и пак никакъв отговор.
Малко като губене на време и нерви.....

Единствено от Спиди ми отговориха, когато техен служител беше запушил улицата и то, че всеки си носи отговорност за шофирането, но ще му напомнят да спазва правилата.

# 3 871
Здравейте,
Намерих тази тема, не знам дали е точната...
Ако не е моля да ме насочите към правилната... Пускам си въпроса и тук.
Детето ми е на 6г, има издадена карта за безплатно пътуване в Пловдив, понеже сме от тук... Предстои ни пътуване до София и искаме да използваме метрото (аборигени разбирайте, нали, не използвали до сега туй чудо на технологията, но не ни се е налагало)
Четох в интернет, но все пак да питам, трябва ли да ходя до ЦГМ за издаване на някакъв дубликат на хартиената карта, която имаме? Или с нея ще можем да влезем в метростанцията?
Благодаря предварително на отзовалите се ☺️

# 3 872
  • Буркина Фасо
Как пътуват децата от другите градове в София
Ако детето има безплатна карта за транспорт от друг град, тя важи и в София. В автобус, трамвай и тролей картата се ползва както обикновено. Показва се при проверка от съответните органи. В метрото се използва електронен дубликат.

# 3 873
  • София
Мис Ю, нищо не трябва да правиш.
На влизане в метрото ти се чекираш, а малчо минава под турникета.
Изпитано многократно с 2ма внуци. И да има контроли, никога не се вторачват в малките деца.

# 3 874
Благодаря много!

Ще пробваме без дубликат, ще бъдем за един ден, в почивен ден... Ако тръгна и работещ пункт на ЦГМ да търся из София, след което тепърва да вършим работата, за която сме там... Съвсем ще се усложнят нещата, затова и попитах, дали  тази карта, която имаме, ще свърши работа за 2 качвания в метро.
Лека вечер!

# 3 875
Мис Ю, в метрото влизайте от входа за родители с детски колички. Може да не са турникети другите входове.

Последна редакция: пн, 01 сеп 2025, 09:52 от poems

# 3 876
  • София
Щом имате карта, просто покажете на служителката, която продава билети, и тя ще им отвори на децата бариерата, която е до гишето.

# 3 877
  • софия
Слезли сме за кафенце. Сефте.
https://btvnovinite.bg/bulgaria/incidentat-s-tramvaj-v-sofija-za … ostnija-lost.html
Така е то. С новите заплати има къде да се харчи.

# 3 878
  • София
Мани, мани.... Обаче дали ватманът не лъже нещо

# 3 879
Лично смятам, че няма лошо, че е отишъл за кафе. Не е имало пътници, за две минути за кафе не мисля, че е проблем. Обаче защо не е изключил двигателя и взел ключовете? Както ние си заключваме колите, пък дори и да пет минути да влезем в някой магазин.

# 3 880
Няма ключове. Трамваят се управлява с ръчка, която се намира от лявата страна до прозореца.
Писаха, че през прозореца тия деца са натискали дръжката и така трамваят е тръгнал с пълна сила надолу и е развил 80 км/ч.

# 3 881
  • Буркина Фасо
Казват, че има камери.
Слизаме за кафенце по средата на пътя, но не можем да пускаме рампите за хора в нужда.

Бонго, тъй като си от провинцията, да те осветля, че няма обществени тоалетни между спирките на трамваите.
даде ли ти зор никакви тоалетни няма да търсиш.

пп. в Софето има ли обществени тоалетни  извън моловете ?

# 3 882
Има само на Ал.Невски и на НДК 1 лв.
 В Борисовата градина също има тоалетна, но има работно време с обедна почивка Joy и в повечето време е затворена.
Другаде в София не съм виждала тоалетни.

# 3 883
Химически има на разни места. На бензиностанциите има.

# 3 884
  • Буркина Фасо
на Ситняково няма. а до бензиностанция трудно се стига с трамвая. Smiley

Общи условия

Активация на акаунт