С какво ви дразнят свекървите? - 141

• 38 996
  • 760
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Сега ще сравняваме нещо като икономка/домашна помощница с болногледач/ка ли?

Ами аз в първия си коментар (който стартира дискусията) не съм споменавала болногледачи.

Аз лично не бих искала децата ми да се грижат за мен като остарея. Искам да си гледат техния живот. Има си всякакъв вид услуги и помощ в такива ситуации.

(Сега така говоря и си го мисля, надавам се като дойде момента да не си променя мнението, но живота е забавен. Ще видим какво ще стане реално.)

# 61
  • Варна
Жена с акъла си, дето не се е кандидатирала сама да ходи някъде, аз на какво основание да я пращам? И защо?
Само дадох пример, как с напредването на възрастта си променят и вижданията. А решението хич не е лесно и за тези дето ще го вземат, ако и да е станала "зеленчук"

# 62
  • София
Щом е поела отговорността да се оправя сама, насила никъде не може да я пратиш, съгласна съм.

# 63
Моята свеки ме е вбесила, но нито ще й говоря, нито ще се занимава с нея. На Коледа дори не се обади на децата, а какво остава за подаръци да им подари. Децата ги приемаше за внуци само по празниците, но вече и тогава спря да ги търси. Бива безчувствие, бива чудо, но тази жена удари дъното.
Приключих с нея завинаги.

# 64
   Последните две страници прочетох само... Не знам какво трябва да се прави с възрастните хора, но ще трябва да се уча, защото скоро и на мен сигурно ще ми дойде до главата. Общите ни родители са в диапазона 73-83. Засега са добре, по двойки са си и с ума си, само финансово помагаме, рядко с физическа помощ. Но остаряват. Баща ми е най-възрастният, той си е вече съвсем немощен дядо, едва става с бастуна. Хем не искам да мисля... хем го мисля.
Индивидуално ще е, според човека и състоянието му.

Впрочем, Честита Нова Година!

И, за да ви развеселя малко, да споделя една семейна шега. Свекърите са ни съседи. Не си ходим постоянно на гости (по-често би трябвало да го правим), но децата циркулират постоянно. Казала съм на свекърите, ако им досаждат, да ги гонят. Ама как така, толкова било хубаво да идват внучетата и да ги нахраниш Simple Smile И малката се възползва... "Значи така, казвам, моите ястия не ги ядеш, а при мамито (баба) ходиш да се храниш. Зле ли готвя, нещо?" "Виж сега, мамчо - отговаря това йезуитче - ти си много млада още, много добре готвиш, но просто нямаш достатъчно опит. Мамито е много по-възрастна от теб и има повече опит в готвенето. И ти, като станеш на нейната възраст, ще умееш да готвиш толкова вкусно."
   Какво да му кажеш после на това диване... А че съм млада, млада съм, едва на петдесет.

# 65
Аз съм дърта вече, но си спомням гозбите на баба ми и  майка, та и  децата ми, почти колкото теб вече, искат понякога от тях. Като на баба не е качество, а  нещо от детството. Нека ходят, щом се разбират и  сте близо. Не знам от кога е останало ,но да нагостиш внуче си е  бабина работа. И да убедиш баба си ,че не си гладен си е подвиг.

# 66
  • Варна
.... И да убедиш баба си ,че не си гладен си е подвиг.

Баба към внука си:
- Какво ядеш?
- Това е екстази, бабо!
- Виждам аз, че е екстази, ама защо без хляб?!

# 67
Хахаха, яко!
   У дома има една "майчина гозба" , готвеше ни я  баба ми по бащина линия, тя я знае от нейната свекърва.Та баща ми все казва на мама"Наготви ми майчината гозба". И децата ми така я  знаят, сега и зет ми така я нарича.И внучката я обича.

# 68
  • София
Това май е за готварския.

# 69
Да, съжалявам,може би трябваше на лични.
   По темата-  като се зададе празник личен или общ, устата ми се развинтва да повтарям на децата -обадете се,обадете се. Сърдят се и нашите и свекитата , ако звъннем привечер. Не знам защо трябва да е още в ранни зори. Това много ме напряга, става ми задължение, не от сърце.

# 70
Тази седмица ще имам рожден ден. В края на седмицата е.

След всичкото гости и срещи по празниците, свекърва ми уж много се била размекнала. Предложи ми да ми помогне с готвенето за гостито, което ще правя с приятели у нас. Отказах любезно.

Вчера си говорят по телефона с мм и тя го пита какво ще правим за РД, който ми е днес (според нея)..... 10 години не запомни кога ми е рождения ден. Моят рд е и имен ден на ММ, което пак не може да запомни.

Наистина не знам, толкова ли е трудно поне да не се излагаш? Да си запише там, да си задраска календара, да си напише ремайндър на телефона... нещо... или просто да пропуска деня и да не ми честити. А не винаги 3 дена по-рано или 3 дена по-късно. Беше ми честитила веднъж на 10 януари, понеже имала много работа и забрвила...

# 71
Много сте сладки, големият ми син изцепил и на майка ми, и на свекърва ми, че аз готвя по-хубаво от тях. Намерихме компромис, те правят неща, които аз не одобрявам и не приготвям вкъщи (от сорта на попара), а на него обясних, че не им е приятно така да говори. Не е лоша жена свекърва ми, ама много се промениха със свекъра, като родих първото дете, имахме няколко челни сблъсъка, сега директно през главата ми действат. Гледат ме в очите и казват на черното бяло, аз се правя на приятно разсеяна и гледам да си щадя нервите. Като ми накриви нещо много шапката, действам и аз без много да се обяснявам. Единствено внимавам детето да не усети нещо, защото не е разменна монета и не бих отмъщавала чрез него или като ги лишавам от контакт, струва ми се ужасно нередно. Опитвам се да си повтарям, че хората просто остаряват и влизат вече в техния си филм и трябва да съм по-толерантна, колкото и да съм своенравна по принцип.

# 72
И аз не мога да помня рождени дни, как ли ще ме разнасят един ден.
Просто нещо ми прещраква в мозъка, чувам ги но не ги възприемам, и други празници също - не знам нито един имен ден кога се пада светията. Имах една приятелка, която ми се сърдеше, просто не вярва, че не и помня рождения ден, тя много държеше да я поздравяват, а и тя самата помни не само на роднините, а на колегите, че и на децата и мъжете им, годишнините от сватбите - влизаш сутринта и тя ти вика - ти днес имаш празник. Като и кажа "Не се излагай, бе, как можеш да помниш такива неща", тя ми вика, ама аз рождения ден на Х съм го запомнила, защото тогава има и чичо ми.

Може и други клети хора да са като мене и просто да не запомнят.

# 73
И аз не мога да помня рождени дни, как ли ще ме разнасят един ден.
Просто нещо ми прещраква в мозъка, чувам ги но не ги възприемам, и други празници също - не знам нито един имен ден кога се пада светията. Имах една приятелка, която ми се сърдеше, просто не вярва, че не и помня рождения ден, тя много държеше да я поздравяват, а и тя самата помни не само на роднините, а на колегите, че и на децата и мъжете им, годишнините от сватбите - влизаш сутринта и тя ти вика - ти днес имаш празник. Като и кажа "Не се излагай, бе, как можеш да помниш такива неща", тя ми вика, ама аз рождения ден на Х съм го запомнила, защото тогава има и чичо ми.

Може и други клети хора да са като мене и просто да не запомнят.

Който не помни си записва Wink А и хората помнят това което им е важно.

# 74
  • София
И аз в кюпа на непомнещите Smile Почти не е имало случай, в който да НЕ забравя годишнината от сватбата ни.

Общи условия

Активация на акаунт