С какво ви дразнят свекървите? - 141

• 39 061
  • 760
  •   1
Отговори
# 540
При моя баща е същото като твоите родители, Марулетка. Татко е при дядо, а дядо не чува и не могат да си говорят. Има таблет и телефон. Гледам да му пращам редовно клипчета и снимки на децата. Обаждам му се често. Той си има някакъв приятелски кръг там- пият кафе, бира, играят карти и тем подобни, но вкъщи е сам и му е скучно. Майка също е сама, но работи и търси тишина и спокойствие. Задължително се чуваме вечер с нея.

Със свекърите не говоря всеки ден, но задължително питам ММ обаждал ли се е, как са и т.н. Почивните дни, ако нямаме планове, го пращам с децата. Хем да се видят, хем аз да свърша нещо вкъщи.

Моля се и едните, и другите да са добре и да са здрави. При възможност сме помагали финансово.

# 541
Марулетка, не си длъжна да ми обясняваш. Много ми е ясно,че всеки родител иска да подсигури и да помага всякак на децата си. Аз съм го правила  и го правя все още,с каквото ми е по силите.
  Куки,ако знаеш колко съм заета  пенсионерка, няма да ми повярваш. Не сте единствената ми компания. Имам си  и приятелки,и добри съседки, и бивши колежки, с които да излизам. Но нямам толкова свободно време,както казах.Пък и да нямах приятелки, аз много обичам книгите и никога не ми е скучно.Дори ги предпочитам пред висенето в някое кафене .   
Клотилд, аз също съм пенсионирана учителка и пенсията ми е доста добра. Явно твоите родители са  от по-възрастното  поколение,което е с по-малки пенсии.
Скрит текст:
Аз съм доволна от себе си в тази насока. Не тежа финансово на синовете ми. Освен пенсията,имам не лош доход от частна практика. Дори съм поела някои  разходи за внуците ми по мое собствено желание.   
И накрая пак казвам,че  емоционалната подкрепа е много по-ценна от всяка друга.

# 542
Мечтая си като баба, един ден , да ми дават внуците и да мога да ги водя на почивка, на пътувания в чужбина. Да искат и да има за какво да си говорят с мен. Съзнавам,че това зависи от мен до голяма степен.

# 543
Да имаш баба е прекрасно и да ви кажа честно се радвам, че аз 30 години имам най-прекрасната баба. Вероятно едно време хората по-рано са ставали баба и дядо и са успявали да са по-активни. С моята баба имаме 50 г разлика и сега тя е на 80! Жива и здрава да е. Само тя ни остана, а и аз с нея винаги съм общувала най-много. Другите баба и дядо се споминаха като бях малко дете.

Тъжното е, че осъзнавам как моите деца някой ден няма да имат такава близост с бабите си. Няма да познават баща ми.

Баба ми има 3 броя внуци, единият почти на 40 г. Сигурно е голяма радост за нея, че вижда какви сме големи и много ни се радва. Аз вече имам възможност и я глезя понякога. Купих й смартфон и тя много се радва да се виждаме на видео. Пращам й снимки и клипове.

Като бях дете майка ми много ме задушаваше, беше домакиня и се беше лепнала за мен като удавник за сламка. Обаждах се на баба да идва да ме взима лятото и седях при нея по 2 седмици и не исках да се връщам при мама.

Баба ми и до ден днешен си е с акъла. И нито досажда, нито нещо пречи. Изключително самостоятелен човек е тя.

Честно казано като гледам сега майка ми и свекърва ми и не знам дали имат тоя капацитет.

# 544
Едно време хората се изморявали много повече физически, живели са много по-бедно, но по-дълго. Ние днес се съсипваме от напрежение и това ни убива.
    Шери, моят дядо е на 89 г  и се радва на пра-пра- внучка/ моята внучка/. И е с акъла си, познава и тримата си пра-внуци , а за най-дребното умира направо. Мама му я пуска на видео поне веднъж в седмицата. Беше на сватбата на дъщеря ми , изкара с нас до сутринта. Имам чувството, че дните му се осмислят от живота на внуците. Като бяха по на 14-15 години синът и племенника , дядо ми правеше планове какви коли ще им купи.На дъщерята за сватбата какво ще подари. Ние тогава си викахме" гледай го дедичката " , ама ги сбъдна тези свои мечти. Не купи коли на момчетата/ той е фен на лада/ , но помогна.
    Миналата година лятото се наложи да ходим при нотариус и в банката,да актуализирам пълномощни.Аз движа неговата фирма и исках да направим онлайн банкиране. Аз му обясних какво искам, жената в банката ме помоли да ти оставя , за да е сигурна,че няма да направи нещо,което не разбира.След половин час ме извика и сподели,че е същисана от това,как човек на 88 г е с толкова бистър ум и разбира всичко, което му е обяснено.  С нотариуса същата работа. Само краката не го държат.

# 545
Моята прабаба почина на 91г.,другите ми прабаба и дядо на 94г. бяха.С акъла си,движеха се,градинката си гледаха,супер дейни и страхотни старини имаха.Сега единствената ми баба е на 80 г.Шета си,сама живее от 55 години,сама отгледала три деца.Двор огромен има,всяка година го гледа и пълни мазето с какво ли не.Има си пра-пра внучка и много се радва на всички мъници.Наскоро за юбилея и се бяхме събрали всички,голяма радост беше.Свекърва нямам,та за да съм по темата,ще бъда и на двете си момчета живот и здраве.С кеф ще гледам внуци и ще помагам.

# 546
Лещичке, новичка си и не знаеш,че повечето мами не дават децата си на свекървите.

# 547
  • София
Няма проблем - бащите ще ги дават.

# 548
Ако не ги е страх от мамите.

# 549
  • София
Е, все някога ще пораснат.

# 550
А не дават.Около мен масово бабите гледат децата с години,една комшийка е с три породени и майка и и свекървата живеят в тях да помагат.Майка ми с кеф ни оставяше и на двете баби 😁.

# 551
  • France
Сряда като водя Монстърчето на музика е пълно с баби и дядовци. Тук-там някоя майка.

# 552
Е, все някога ще пораснат.

Ха,ха,ха! Имах предвид страх от мамите на бебетата,а не страх от своите  мами.

# 553
Аз пък от собствен опит и не само, наблюдавам нека да се изразя по- меко  " нежелание" на бабите и от двете страни, да гледат внуци.
Наблюдавам го и сред приятелки, роднини и колежки, всички млади семейства се "извиват" на 14 , за да осъществят логистиката на децата.
Семействата за които пиша, са с работещи двама родители на пълен работен ден. След работа децата трябва да бъдат транспортирани до- плувен басейн, спортна зала или школа по чужд език; а по-късно вечерта трябва и да се приготви вечеря, да се почисти; да се пусне пералнята и т.н.
Никоя от близките ми не е споменала да е получила предложение от някоя от бабите за малко помощ, от време на време, не за постоянно.
А, да не забравя и боледуването на децата, е ами майките просто се
" сдухват" от толкова стрес.
Напоследък чета, даже и във форума ни много потребители пишат за баби и прабаби, успели да достигнат преклонна възраст от 85-90 години, представям си каква би била конфигурацията, ако тези наши прародители живееха нашия живот.

# 554
Ааа, не знам. Свекървите си имат оправдание. Злите снахи не дават внуците.

Общи условия

Активация на акаунт