С какво ви дразнят свекървите? - 141

• 39 065
  • 760
  •   1
Отговори
# 525
И аз съм от село, пък такова нещо за спиране от училище не съм чула и видяла.Напротив.Родителите ни натискаха да учим.

И временно да е , все пак Марулетка не е пратила дъщеря си на квартира.
Шери, бъди горда! Много си дресирала майка ти.  Дано успееш и със свекърва  си. Мъжът ти ще е просто очарован.

# 526
Почти 60 годишна жена на тактичност не се е научила, аз ако успея, мъжът ми ще ме позлати, ама нейсе..

# 527
Нее, не я спряха от училище, завърши задължителното и сега може да избира дали да работи или да изкара професия. Ученето е " за какво и е, тя утре ще се ожени". Майката също не работи и такъв пример дава.
Както казах в Германия са, моя мъж и бащата на момичето бяха колеги преди години и останаха приятели. Иначе са от някакво пловдивско село

# 528
Даже не знаех, че в темата може да се пише анонимно.
Със сигурност си права за едно - някой ден няма да има кой да звъни. Но историята е много по-дълга от лошата дъщеря, която е натирила майка си да не смее да звънне. Майка ми получаваше много подкрепа през последните 3 години, които бяха кошмарни за нея. От мен и от леля ми (сестра ѝ). От никой друг. И финансова, и емоционална и каквато се сетите. Живеехме блок до блок и се виждахме често, буквално готвя ли, слагам в кутия нося ѝ да хапне и тя. Има ли някакъв минимален проблем - айде Шерилин търчи. Водене по лекари, изследвания, всичко. Буквално за ръка до лабораторията и до поликлиниката, защото исках да се уверя, че е добре здравословно. Но жената си иска евтина драма, която аз не мога да търпя. Сега е решила, че духът на мъртвия ми баща ще ѝ отмъсти.

С брат ми се бяхме разделили - той да поеме баща ни, аз майка ни. И всеки правеше всичко възможно да са ок. Просто баща ни почина.

Майка ми е наясно кой се грижеше за нея и много добре знае какво съм правила за нея. Но почне ли с глупостите за карти таро, духовете, които отмъщават и не знам си какво, просто разговора приключва. Ако има истински проблем- насреща съм 24/7 ама тия да си ги блещи на някоя колежка. Подарих ѝ смартфон и откри много канали в тубата.. и гледа жената... ама много вярва на всичко.

Свекърва ми има същия проблем, няма приятелки. Просто няма. И не разбира, че комуникацията е двупосочен процес, а не е "аз говоря, вие слушате". Ако има истински проблем, винаги с мм ще помогнем. Ако искат да говорят просто глупости и да се оплакват, по-скоро да си намерят приятелки, с които да прекарват това време. Пълноценната комуникация с нас липсва. И преди съм писала, майка ми не можа 1 г да запомни каква магистратура уча. Аз уча финанси. Тя една година не запомни специалността...

# 529
Шери, споко , не се връзвай .
   Аз съм на 49 почти, дъщеря ми направи 25 преди няколко дни, синът е на 18 и половина. Ако знаеш как ми се смеят понякога , като кажа нещо , или ме гледат с досада . А пък напомнянето, че живея в 19 век си е ежедневно. Но при нас всичко се приема с хумор , няма обидени и засегнати. Пък и аз все пак не съм толкова изветряла./поне така си мисля/
    K.A.G.- не сме подсигурили жилище на никой , макар да бих искала да можем и това.

Скрит текст:
Когато дъщеря ми взеха решение да се махнат от София и да се върнат в Монтана, искаха да излязат на квартира. Зет ми има наследствен апартамент, който е за ремонт.  Нашата къща позволява да се отделят два отделни етажа- с кухня, баня и по две стаи. Тъй като и синът расте и има нужда от пространство,да си кани приятели/приятелки /
 , ние предложихме за наша сметка да преправим едната спалня на втрия етаж на кухня. Големите да останат временно, като първоначално не уточнихме колко е това временно. Но да мислят , да струват да си имат нещо отделно. Или да ходят на квартира, както искат. В същото време стартирахме бизнес, който да предадем на зет ми, дъщеря ми започна работа и забременя. Около половин година,след като се роди внучката, децата сами взеха решение и започнаха ремонт на жилището . Със свои средства, спестявани още докато работеха в София. Плащат си разходите за техния етаж. Това, с което ние помагаме е - ММ шпаклова, лепи плочки, обръща прозорци, учи зет ми да го прави. Аз гледам внучката през уикендите , защото дъщеря ми записа магистратура и е в процес на търсене на работа, отново. Остана да се налепят плочки в баня, тоалетна и коридор, и предстои да се изнасят.
   Аз смятам, че всеки трябва да си знае неговата керемидка. Дали е собствена, под наем, на заем, да си е неговата кочинка.
    Това , в което съм вложила най-много ресурс като родител  са уроци и курсове. И много подкрепа за децата си. Дори и за грешни според мен решения. И продължавам да ги подкрепям, вече само морално. И с гледане на бейби. Но те знаят, че винаги съм с тях. С дъщеря ми отношенията са вече повече като приятелки,  отколкото като майка- дъщеря. И другото , на което много съм искала да ги науча  е , че никой на никого не е длъжен - нито те на нас, нито ние на тях. И това, да уважаваме желанията на другия и неговото лично пространство.

Последна редакция: вт, 24 яну 2023, 12:29 от марулета

# 530
Така като чета освен и аз да спра да се съобразявам с хората около мен и да започна до досаждам всячески. Някой ден като умра, всичко ще ми е простено и ще им липсвам.

# 531
  • София
Точно защото ще дойде такова време, трябва да си поддържаме среда, приятели и т.н.
Да не пропускаме и силата на интернет и бг-мамма. Ето, Бор_яна и KAG да кажат дали сме добра компания Simple Smile

# 532
Уау сте

Последна редакция: вт, 24 яну 2023, 17:42 от Бор_яна

# 533
  • София
Това е сериозна възможност. Майка ми иронизираше една съседка, която се вкопчила в компа и пишела хвалби за Герб. Но тя си имаше все пак баща ми, да си кажат по някоя дума. Като е сам, го навивах да му взема таблет, но категорично отказа. Сега си пуска на воля високо ОРТ, там е направо 5-ата колона Simple Smile Всъщност, тях дали не са ги спрели, но все някоя руска е останала

# 534
   Всеки си остарява по своему. Не знам как ще съм.

Дядо ми решаваше постоянно кръстословици и четеше, да си поддържа ума, но тялото не успя. Почти обездвижен беше накрая. Беше и почти глух, помня, как като дете се радваше на слушалките и че ще може да слуша телевизора, без да досажда на баба ми. А баба ми си беше досадница (много я обичах всъщност) и никак не се притесняваше на кого ще досади Simple Smile.

Майка ми е станала изключително приказлива. Не беше такава. И по няколко пъти повтаря. Тъкмо си помисля, че сме изчерпали темата и тя я започва отново. Изтърпявам я. Майка ми е, обичам я, а и тя, горката, ме е изтърпяла някога в пубертета и буйната, дива младост, когато не бях за изтърпяване въобще. Връщам, един вид Simple Smile.

За свекърите съм писала вече, че са готини. Възрастни са, свекърът скоро навърши 80. Възхищавам му се на този човек. В крайна бедност е отраснал, без обувки ходил като дете, но в държанието му има нещо направо аристократично. Вродено ли е, придобито ли е, не знам. Изключителен човек.
   Свекърва ми на моменти е нетактична, но е широкоскроена и добросърдечна. Добра майка и прекрасна баба.
   Само за баща ми не знам какво да кажа... При него промяна няма... Темерут си беше, все си е такъв.

За себе си, ще гледам да си поддържам приятелствата и собствения живот и интереси, като остарея. На децата ще помагам, ако имат нужда, но дано не се налага те да помагат много на мен...

(Защо го написах всичко това, да ме пита някой... И аз не знам. Явно е започнал процеса Simple Smile. )

# 535
Е що? Щото сме бъдещи тъщи и свекърви.
 Моите родители сега живеят  на село заради дядо , баща на майка ми. И двамата се грижат за него. Обаче виждам, че за тях никак не е добре това уединение. Там нямат среда, само двамата са си. Имат съседи,но са или много възрастни , или просто не са техните хора. Постепенно с годините се отдръпнаха от приятелската си среда,останаха 2-3ма. Мама много обича да излиза на кафе , а тати не. Аз като си ходя,все гледам да отидем да обядваме някъде, да пием по кафе в някое модно заведение. Като идва при нас , аз или дъщеря ми винаги я водим някъде да я почерпим. Тя и затова ми звъни по два пъти на ден, скучае. Подарихме ѝ таблет, направихме фейсбук, научихме я да борави с търсачка. Дъщеря ми всеки ден й праща снимки и клипчета на внучката. После ми звъни да прави анализ - ама как седнала, ама как си държи шишето, ама какво се опитва да каже. 
    Много искам родителите ми да имат достойни старини ! И едните и другите.

# 536
Марулета, и аз това искам. Нашите родители имат достойни старини, но е донякъде с наша помощ. За себе си искам да имам достойни старини без помощ.
   А моите родители са пенсионирани учители. Пенсиите им са около минималната, с малко я надвишават. Достойно са работили и живели, "на черно" не са се осигурявали. И все пак, достойно не могат да живеят без помощ от децата си...
   Щяха да са без зъби, с лошо здраве, едната от двете ни майки щеше да живее с болка всеки ден, защото изкуствените стави струват пари и т. н. и т. н.

Последна редакция: вт, 24 яну 2023, 17:44 от Clotilde

# 537
Моите , и от двете страни,  са добре материално, за сега! Но няма да оставим нито едните, нито другите. Аз все им повтарям, че по-голяма помощ от това, да са здрави и да могат да се гледат сами , за нас няма. Имам предвид чисто физически.
  Няколко пъти а-ха да се оплача, и си викам " абе тва са дребни работи, да сме здрави , да са здрави, дълги години още да си чешем езиците заради тях" .

# 538
Парите са важни, но не са всичко за достойни старини.

# 539
   Така е, дребни работи са това.

Преди десетина години моята майка имаше сериозен проблем със зъбите. Заведох я при добър зъболекар и казах да не занимават пациентката с плащането, да се обаждат на мен. Сумата беше колкото едногодишната пенсия на майка ми. Подобно и със смяната на става на свекърва ми. А жената страдаше и я болеше  всеки ден. Имаше нужда от това.

А чесането езици не пречи Simple Smile Майка ми днес употреби около три четвърти часа, да ми обясни, какво й казал лекаря. Беше в общи линии, каквото й е казал и предния път.

Общи условия

Активация на акаунт