С какво ви дразнят свекървите? - 141

• 39 083
  • 760
  •   1
Отговори
# 510
Където духовното е наред, материалното само си идва....все пак не живеем по дърветата.

# 511
  • Варна
И това не е така, но няма значение. Да се върнем на свекървите.

# 512
  • Най-красивата страна
Мъжът трябва да осигури жилище.
Ако жената разполага със собствено жилище и той отиде да живее при нея е ,,заврян зет,,.
Това е селски манталитет..
Да,най-добре е двамата да живеят отделно.
Обаче не всички могат да си позволят да плащат квартира или изплащат кредит.

Съгласна съм,че жената създава уютната атмосфера и прави къщата дом.
Жената трябва да работи и да прави кариера?
Не,не е задължително тя да е на работа от 8-17ч.
Важното е да има прилични доходи.Защото има жени,които работят и пак са зависими от мъжа си .

Домакинската работа и отглеждането на деца също са важни..Да,това трябва да се върши и от двамата.
Ама много често жената хем ходи на работа,хем върши цялата домакинска работа .Чели сме за това и тук във форума.

Аз също смятам,че за жената е добре да има работа и доходи,но и не подценявам трудът на домакините.

За отношенията със свекърите-
21 век е,но у нас все още има свекъри,които смятат,че снахата е един нов член на тяхното семейство и имат право да се бъркат навсякъде.Защото нали трябва да  я научат ...
Не зачитат личното пространство на младите,

Разбира се има и млади семейства,които са зависими-живеят в дома на свекърите,чакат свекърите да им гледат децата и да им плащат тока....А като си зависим или мълчиш и търпиш или трябва да положиш усилия и да се измъкнеш

Обаче ако младото семейство е самостоятелно-имат си жилище,справят се сами с финансите и битовизмите,тогава никой няма право да се бърка.

# 513
За мен и това,че плащаш сметката за тока ти дава право да се бъркаш е погрешно,ама не съм свекърва.
  Имам приятелки, почти наборки/49-50/ , които смятат, че на синовете си трябва да подсигурят жилище, а дъщерите така или иначе ще идат да живеят при мъжа си. И се започва една продажба на земи, едни кредити, една работа 24/7 само и само да подсигурят двете стаи с кухня и тераса на безценния мамин.

И кво? Бабин ден мина. Сърдити свекърви няма ли?

# 514
  • София
Само ако са бабували.

# 515
За мен и това,че плащаш сметката за тока ти дава право да се бъркаш е погрешно,ама не съм свекърва.
  Имам приятелки, почти наборки/49-50/ , които смятат, че на синовете си трябва да подсигурят жилище, а дъщерите така или иначе ще идат да живеят при мъжа си. И се започва една продажба на земи, едни кредити, една работа 24/7 само и само да подсигурят двете стаи с кухня и тераса на безценния мамин.

И кво? Бабин ден мина. Сърдити свекърви няма ли?

Тоест, (1) възпитават дъщерите си да чакат на мъж и (2) третират много различно децата си. Похвално.

# 516
Ами такива са им разбиранията на хората, аз не ги съдя.Децата ни ,горе - долу на една възраст не са приятели. Водят съвсем различен начин на живот.
   Аз за себе си съм убедена, че вместо в  жилище и коли, ще инвестирам в образование и създаване на трудови навици и дисциплина. Ще видим кое ще се окаже по-правилно и добро за децата.
   Скучая на работа и се чудя , тия свекърви що така кротуват.

# 517
Моята свекърва вчера беше на гости за малко. Не знам как успява да говори толкова тая жена. 300 в секунда. 🤣

Дойде, наговори се и си тръгна. Мм й се чуди и той, вика като беше млада не беше несъобразителна.

# 518
Не  е тайна ,че с възрастта хората се променят.

Последна редакция: пн, 23 яну 2023, 14:23 от Бор_яна

# 519
Ами да, променят се.И аз го виждам и по себе си,децата не ми спестяват нищо.Но с чувство за хумор и доста се смеем по повода.
  Майка ми също много приказва, ама много. Звъни ми по два пъти на ден,  контролно. И ако вземе че пропусне, аз почвам да се тревожа. На систъра звъни един път  в седмицата, и тя ме пита " Како, какво толкова си говорите"-глупости. какво е времето, какво е сготвила, дядо ми нещо направил/те са на село заради него/ , разпитва ме за внучката, прави анализ на снимки,които дъщеря ми и праща. Честно да ви кажа, ако е свека, не знам дали ще я търпя.Абе сигурно ще я търпя,  ама с една идея по-голяма досада.

# 520
Все едно за моята майка иде реч.... Пък сега е започнала да ми говори за вибрациите, които изпращам към вселената, за енергиите, за духовните "горе" и "долу". Понякога съм в настроение и слушам, но понякога ме напряга ужасно. Като я слушаш, ще кажеш, че всичко става със седене, положителни мисли към вселената и благодарност.
Ако беше свекървата, едва ли щях да я търпя Joy

# 521
Марулетка, доколкото знам,ти си подсигурила децата си с жилища. И сега дъщеря ти и зетят са на твоя територия.  
За образованието съм съгласна.То е  много важно. Не пречи да се подсигури и едното, и другото,ако  има възможност.  
Сега си много разбираща тъща, ама свекърва не се знае. Ти си мислиш, че ще е едно, а става друго. Зависи какво ще избере твоят  "безценен мамин".
Като питаш за Бабин ден, аз получих   комплект козметика, макар че в нашия край официално се празнува само първият Бабин ден на новородено, когато се "сади коса" на момичета и "коса и брада"на момчета.

Последна редакция: пн, 23 яну 2023, 17:33 от K.A.G.

# 522
Моята майка много внимава, че знае по какъв тънък лед ходи. Grinning
Оня ден даже идвала до моя квартал и не се обадила да се видим, защото съм в сесия и уча. Хем оцених съобразителността, хем ми стана мъчно, сигурно е искала много да се видим, после ми писа, че ѝ липсвам. В последните 2-3 години покрай развода се виждахме по-често, колкото и да беше трудно от моя страна.

Ноо свека няма такива неща. Минава ли, винаги се обажда за кафе. И се почва едно говорене, говорене, не знам дори какво ми каза. Нищо смислено. Показах ѝ единия учебник, който ме зове. Почна да ми говори за нейния университет, колко било тежко и сериозно.. сдържах се да не се разсмея. Търси явно паралели да се прави на актуална, ама не става. БТВ нали писах тука за рождения ден как 10 г не го научи. Тая година поне не се е опитала да ми купи подарък.

# 523
КАГ, аз до колкото помня Марулета каза че дъщерята и зетя живеят временно на другия етаж и стягат жилище. Има голяма разлика.
В много забравени селца все още битува максимата че "момичето е късмет на свекървата, всичко се оставя на момчето". Едни познати, живеят в Германия от 10г и въпреки това селянията си остава. Имат 3 деца, 1 момиче и 2 момчета. Преди 3-4г купиха 2ра къща за втория, питах ги за  момичето? Тя нали ще се ожени, на нея не и трябва. Изкара си задължителната практика и училище и я спряха, на жената работата била вкъщи.

# 524
Е,описаните в горния пост са съвсем диви селяни.Аз чак такива не съм срещала.

Общи условия

Активация на акаунт