С какво ви дразнят свекървите? - 141

• 39 096
  • 760
  •   1
Отговори
# 495
Скрит текст:
Отговори на мен поне. Мъжа видиш ли не можел без жена, която да създава уют. Така го разбирам. А жената сама като е, самодостатъчна ли си е? Това е доста обидно представяне на ролята на мъжа в една двойка, между другото.
Защото нищо не си разбрала. Не говорим за сам, независимо мъж или жена, а за семейство. Изхождаш изначало от погрешна основа, затова не го разбираш. Всеки може сам, но все пак аз изначало визирах семейство.

Жената прави от една къща дом с грижата. Колкото и да помагат мъжете, все пак основно жените остават по-грижовните. И то независимо от финансовия принос, това просто е заложено различно у двамата. Жената е тази, която се грижи повече за децата, пак независимо колко помага мъжа, извън физиологичните дадености. С това го прави дом, а не с пердета и украси. Това категорично не значи, че мъжете не се грижат за семейството си, но е по различен начин. Вниманието, което идва от грижата просто е заложено да е повече от страна на жената. Не само към децата, а и към мъжа. А отношението идва от вниманието. Не, че мъжа не проявява внимание, но ако жената не го направи първа, рядко мъжа е инициатор. И това са неща, които нямат нищо общо с това, кой е осигурил въпросните 4 стени. Защото и със съквартирант жената ще живее, но ще е по различен начин. Грижата, вниманието и отношението ѝ ще са различни и тогава си остава просто къща. Продължавам да не вярвам, че трябва да се обясняват толкова прости неща. Наистина
Това звучи сякаш мъжът е като някакъв фикус, който и ходи на работа, освен че го поливат. Предполагам, че и мъжът, ако живее със съквартирант отношението и грижата му ще са различни. Ако са същите, както към жена му, е доста притеснително. Може би затова и другите потребителки провявят несъгласие. Сякаш мъжът с нищо не може и не желае да допринася за семейното щастие, освен с пари.
"Не, че мъжа не проявява внимание, но ако жената не го направи първа, рядко мъжа е инициатор." - ами, че то това звучи сякаш мъжът е някакъв темерут и жената му се умилква, пита го как е минала работата му и дали иска да сподели нещо (*пърхане с мигли*) и той от няма накъде пита същото. Ако мъжът ми първи не беше ме засипал с внимание даже нямаше да се оженим. Та не разбирам как женската грижа е по-различна.
Явно не са манджите, не е любовта (би трябвало да е от двамата), не е подреждането и чистенето на дома, не са новите свещи... Кое придава уюта?
Струва ми се, че се залита в една определена посока, в която жената дава "уют" и "топлина", които мъжът хич и не иска. Жените определно са по-романтични, по-склонни да питат "колко ме обичаш точно" и да внасят разговори за отношенията в двойката от мъжа. Правят еднакви тениски с надписи The King и His Queen и се снимат с тях. Организират скъпи коледни фотосесии. Окичват целия хол с колажи със снимки с половинката. Даже в някакви сайтове гледам подарък за мъжа за 14-ти февруари - "100 причини защо те обичам". Все неща, които жената може би смята за грижа, внимание и създаване на топлина, които с радост мъжът ще избегне. Smiley

# 496
Аз мога само да си представя, че тя изхожда от себе си и нейната връзка, затова така разбира нещата. И на мен ми направи впечатление уклона как ако жената не се държала еди си как, от мъжа внимание нямало да дойде и той не бил толкова загрижен и внимателен и знам ли аз.

# 497
  • при късмета
Изобщо не изхождам от себе си. М/у другото този израз го за пръв път преди доста години на една сватба. И бяха думи на свекървата
Аз мога само да си представя, че тя изхожда от себе си и нейната връзка, затова така разбира нещата. И на мен ми направи впечатление уклона как ако жената не се държала еди си как, от мъжа внимание нямало да дойде и той не бил толкова загрижен и внимателен и знам ли аз.
Всичко това е точно обратното на това, което съм написала. Ти ли не разбираш, аз ли не се изразявам правилно, но е точно обратното. Никъде не съм казала, че няма да получи внимание. Казах само, че в повечето случаи жената го проявява първа. Това изобщо не е едно и също и обяснява погрешните ти разсъждения

Mandy Bo, на етап сваляне, пресни гаджета, изобщо в началото е повече от ясно, че мъжа е инициатор и той проявява повече внимание. В общия случай. Не знам на колко си години и колко е семейния ти стаж, но с всички около мен, в ежедневието като вече създадено семейство, точно в тази насока нещата се обръщат. Докато са само двамата да, вниманието на мъжа към жената е повече. Появи ли се дете, създаде ли се семейство, жената проявява повече грижа. И към двамата, не само към детето

# 498
Ами не знам, може би просто имаме различни представи за нещата. Пишеш независимо от финансовия принос, ама не е баш независимо от него, защото ако жената е домакиня е нормално огромна част от времето ѝ да е посветено на грижа за семейството и разбира се, че семейството има нужда от това. Но сред моите познати и приятели, вероятно по-млади от теб, се работи, домакинства и се гледат деца по равно. Както казах, за това кой първи проявява внимание и грижа в какви ситуации пък въобще не смятам, че може да се обобщава.

Ако някоя ходи на работа и после върши цялата домакинска работа си е виновна сама.

# 499
Голям спор сте завързали тук. Мисля, че до една степен съм съгласна с ма ко. Не съм хич от тези, които чакат на мъжа си. Нито съм безработна, нито друг ме издържа. Просто намирам разлика в ергенската бърлога на мм и това как изглежда домът ни днес.

# 500
  • София
Нормално е да има разлика - повече хора, различни вкусове и предпочитания.

# 501
Не всички жени умеят или имат желание да създават дом. Както и има мъже , които имат влечение към уюта, дори когато са сами. Запознах се с един такъв , разведен , който с такава любов ми говореше за къщата, която купил след развода и един път ми показа снимки от нея и от двора - градина , пълна с цветя. Направо срам ме хвана и му се възхитих на усета и делата му. А е мъж с много мъжка професия край която и го познавам. Да не говорим колко пък мъже има, които биха си живели щастливо в кочинката и домът им създава стрес допълнителен. Така , че както винаги обобщенията са излишни. Всеки си има роля , понякога може в семействата да са разменени . Важното е да се допълват в хармония.  Ако може да не виждат  в родителите си (особено свекървата)  рушители на хармонията си , настава такъв живот..... Всеки го иска , но рядко се получава , за съжаление.

# 502
Ама, моля ти се, според тези определения,  аз съм мъжът вкъщи, а съпругът ми - жената. Сигурно защото аз съм практична Дева минималистка, а мъжът ми нежен Рак - домошар.

# 503
  • Варна
Аз се изгубих някъде в превода и изобщо не схващам за какво се спори. Всеки случай последните две страници май нямат нищо общо със свекървенски драми, така че няма смисъл да се обяснява повече.

# 504
Полагането на грижи към свекърите от родното им дете се компенсира с грижи за същото това дете от снахата чрез създаването на усещане за дом. Аз такава  връзка направих 🙂

# 505
  • при късмета
Не Тайс, от традициите и твърдения, че жените все още очакват мъжа да осигури имота тръгна.

# 506
Не Тайс, от традициите и твърдения, че жените все още очакват мъжа да осигури имота тръгна.
Явно не съм разбрала, не беше ли по- скоро оттам, че свекърите подсигуряват дом за сина си, за да ги гледат после.
А спорът се завъртя дали това е егоизъм и т.н.

# 507
Домът е там където има любов и разбирателство, пердетата и килимът нямат значение.

# 508
Домът е там където има любов и разбирателство, пердетата и килимът нямат значение.
Това е абсолютния смисъл и цялостната представа за семейство и то само в едно изречение.
Адмирации Dincho.

# 509
  • Варна
Аз пък не съм съвсем съгласна, че само духовните неща имат значение, а материалните са презрени. Но дискусията там е дълга и сложна, сега не ми се навлиза в нея.

Общи условия

Активация на акаунт