Жената прави от една къща дом с грижата. Колкото и да помагат мъжете, все пак основно жените остават по-грижовните. И то независимо от финансовия принос, това просто е заложено различно у двамата. Жената е тази, която се грижи повече за децата, пак независимо колко помага мъжа, извън физиологичните дадености. С това го прави дом, а не с пердета и украси. Това категорично не значи, че мъжете не се грижат за семейството си, но е по различен начин. Вниманието, което идва от грижата просто е заложено да е повече от страна на жената. Не само към децата, а и към мъжа. А отношението идва от вниманието. Не, че мъжа не проявява внимание, но ако жената не го направи първа, рядко мъжа е инициатор. И това са неща, които нямат нищо общо с това, кой е осигурил въпросните 4 стени. Защото и със съквартирант жената ще живее, но ще е по различен начин. Грижата, вниманието и отношението ѝ ще са различни и тогава си остава просто къща. Продължавам да не вярвам, че трябва да се обясняват толкова прости неща. Наистина
"Не, че мъжа не проявява внимание, но ако жената не го направи първа, рядко мъжа е инициатор." - ами, че то това звучи сякаш мъжът е някакъв темерут и жената му се умилква, пита го как е минала работата му и дали иска да сподели нещо (*пърхане с мигли*) и той от няма накъде пита същото. Ако мъжът ми първи не беше ме засипал с внимание даже нямаше да се оженим. Та не разбирам как женската грижа е по-различна.
Явно не са манджите, не е любовта (би трябвало да е от двамата), не е подреждането и чистенето на дома, не са новите свещи... Кое придава уюта?
Струва ми се, че се залита в една определена посока, в която жената дава "уют" и "топлина", които мъжът хич и не иска. Жените определно са по-романтични, по-склонни да питат "колко ме обичаш точно" и да внасят разговори за отношенията в двойката от мъжа. Правят еднакви тениски с надписи The King и His Queen и се снимат с тях. Организират скъпи коледни фотосесии. Окичват целия хол с колажи със снимки с половинката. Даже в някакви сайтове гледам подарък за мъжа за 14-ти февруари - "100 причини защо те обичам". Все неща, които жената може би смята за грижа, внимание и създаване на топлина, които с радост мъжът ще избегне.