С какво ви дразнят свекървите? - 141

• 39 052
  • 760
  •   1
Отговори
# 630
Още като си си тръгнала, когато те е напъдил, си очаквала да дойде да се моли и да се върнеш. Такива истории с “иди ми, дойди ми” са присъщи на героите от Съдебен спор. Мислех, че са само по телевизията.

Ти защо се върна?

Ох, защо някой не ме прати при майка ми? 😆 сигурно, защото знае какво ще последва от моя страна…

# 631
  • Fort Worth, TX
Аз само да кажа , че моят като ме е изнервял също съм му казвала ,че ще го пратя при майка му с еднопосочен билет.🤣🤣🤣🤣

# 632
Ми те някои не искат, кой ще ходи доброволно при свекървата… 🤣🤣🤣

Моята като знам как готви, ще го направи 70 кила без време!

# 633
  • гр.София
Няма как да се изразиш по-правилно. Той те заплашва с изгонване и връщане, все едно си неодушевен предмет, а ти го оправдаваш. Повярвай ми, няма как да се изразиш по-ясно. Безнадеждна си и никакви съвети няма да ти помогнат. Ако до сега ти съчувствах, вече смятам, че сама си си виновна и олицетворение на приказката "кой, каквото сам си направи и цяло село не може". Твоя мироглед е нормален за жител на Анадола, тогава е оправдан. За съвременна жена е недопустим. Не разбираш, че мъжа ти няма право на такива приказки, дори под афект. Изобщо не му е оправдание. Да, не можеш да промениш характера му, решението е да не се събираш с чвек, в когото има какво да се променя кардинално. Но си закъсняла с мисленето
Ето пак не съм разбрана правилно. Естествено, че не смятам за нормално да бъда заплашвана и гонена и се бях изнесла, след тази му заплаха и повече не имало. Млада и съвременна жена съм с доста добър социален живот и не съм от жените, които биха търпяли лошо отношение от мъжете си. Но нима смяташ, че има перфектни хора, които никога не изпадат в нервни кризи, не викат, не заплашват, не се карат? Както казах позитивите му са много повече от негативите му и за това съм ги приела, както и той мойте. Та нали на това му се вика компромис?  Всеки човек има такива и перфектен мъж няма да намеря. Някой са нервни, други мързеливи, трети със слаб ангел и тн. С моя мъж сме заедно от 10 години. Много е работлив, готви, чисти, гледа детето, старае се много за мен, прави ми изненади, жестове. Хвали ме, обича ме...осигурява ми добър живот. Това, че има нервен нрав и при проблем избухва, съм опитвала да го променя, но няма как. Избухва навиква се и след малко му минава, това е. Аз пък имам толкова неща с които го дразня, но ме търпи нали... Това за разговорите със свекървата. Разговаряла съм не веднъж с нея, помолих я да спре да се меша и да мрънка, обясних й, че по този начин натоварва сина си и ни прави проблеми, но тя си е такава и няма да се промени, няма да спре, не мога да променя хора на по 60 години, за това предпочитам да имам по-малко контакти с тях. Смятам, че след като нещо помежду ни вече се е счупило и не се разбираме и понасяме, е по-добре да не се виждаме, за да не се дразним взаимно. Не си изкарвам нищо на свекърите, както някой беше написал. Те сътвориха целия проблем, заради ревността си, към майка ни. Преди това аз лично не съм имала проблеми с тях, разбирахме се. Изгониха майка ми, от злоба и завист. На тях не им е зор толкова да гледат детето, колкото да не са по-назад от нея. Няма да ви казвам какви грозни думи са й казали и как са ме обиждали и мен и колко беше наранена, тя. Обидата ми от тях е голяма и на този етап не мога да им простя. Моя мъж знае и разбира това, обсъждали сме го много пъти. Но и той между чука и накувалниата. Мрънкат му постоянно и това много го натоварва и понякога след тяхното мърморене на главата му, той мърмори след това на мен. Това искам да спрат да го правят. Да приемат ситуацията, защото те я сътвориха и ако си замълчат на мен след време може и да ми мине...

# 634
Никол, извинявай, ама наистина има хора, които не крещим, не обиждаме и не викаме. Не знам защо това е възприето за норма на поведение.

И не е нужно да избираш между негатив като слаб ангел, викане и крещене или мързел.
Оправдаваш го ненужно.

Като чуя това с компромисите и все едно сме 1950-та, а не 2023.

# 635
Е няма да спрат ако не ги спре добричкия ти мъж.

# 636
Незнам , как ги избирате такива и живеете с такива ,чук ,наковалня ,ако държи на семейството си ще тропне на масата и вашта мама... , избухлив бил навиквави с обидни думи после много ви обича , ми да си пие гинкото ,човек има ли уважение към друг човек  не прави скандали , обиждат майка ви гонят я ... нямате ли самоуважение поне малко его ... незнам това не мога да го разбера .

# 637
  • при късмета
Точно така, Никол, нормалните хора не изпадат в нервни кризи и не заплашват. Приравняваш го с повдигане на тон и викане, а нямат общо, последните се случват на всички, включително и да се скарат с мъжа си/жена си, а те не могат да се сравняват. Първите две не са нормални и не, не са при повечето. И на мен се случва да се ядосам на нещо и да подвикна, може даже да се развикам, но не е насочено лично с/у някой, който е при мен в този момент. Камо ли лично да го заплашвам. Намираш ли разлика? Огромна е.
И няма как да си му по-важна от майка му, сам ти го е казал. "Вие сте ми най-важни, но ти трябва да направиш това и това", означава точно това, а ти се самозаблуждавай колкото искаш. Има ли условие, то е по-важно от теб и детето. А условието в случая е разбирателството с майка му. Не ми го хвали този мъж, за мен е муньо непуснал полата на майка си

# 638
  • гр.София
Е няма да спрат ако не ги спре добричкия ти мъж.
Опитвал се е, спират за малко и след време пак започват. Просто е трудно да промениш хора на 60г. След скандала, който бяха вдигнали на майка ми, той се беше скарал сериозно с тях и им беше казал повече да не ни се мешат и тн. Не си говориха известно време и обстановката беше супер напрегната, да се избягват да се крият, да не се засекат случайно в двора, защото не си говорят и ще е неловко. Моят мъж не издържа на това напрежение и се сдобри с тях и все пак са му родители и си ги обича. И не след дълго пак започнаха с тяхното мърморене. При което се говори многократно с тях, спират за малко, уж сме се разбрали, ок... И след малко пак същото... Та проблема е всеобщ. От моя страна, че не мога да им простя. От тяхна страна, че не могат да се примирят с това и да ни оставят на мира и от страна на Мм, че не е постоянен в решенията си и все им прощава.

# 639
Не иска да си разваля семейството ,но кое семейството? Той помага и затова ще си търпи .Иначе отиде хубавото семейството. Веднъж си тръгнах с дете без подкрепата на никой и пак бих го направила,но този път другия ще си тръгне не аз . Затова казвам винаги ,първо помисли ще можеш ли евентуално сама да се справиш после раждай

# 640
Никол, твърде много го оправдаваш.

# 641
   Никол, просто се дистанцирайте. Трудно ще е да стане веднага, но планирайте. Съвместно. Ще стане. Детето сега е бебе, но времето минава бързо, скоро ще тръгне на ясли, на детска градина. Гневна си сега и има защо. Направи план и действайте. (Направи и един личен план, за всеки случай, как да бъдеш независима.) Всичко е поправимо в този живот. И никакво отчайване и самообвинения! И да си допуснала грешки, ще ги изправиш с времето. Просто мисли с главата сега, не толкова със сърцето. Та ти си още на старта на самостоятелния си живот. Напълно възможно е да изправиш неволните грешки и ще стане. От теб зависи.

# 642
  • France
Наистина не разбирам как млади момичета се продавате за толкова евтино. Хванала си селски бек, който си позволява да се държи като хамалин с теб, не те уважава, гони те, не те защитава и най-лошото - не те има за основното си семейство. Но кой каквото си направи. Преставам да те съжалявам. На твое място до сега да съм се изнесла 3 пъти.

# 643
  • гр.София
Не иска да си разваля семейството ,но кое семейството? Той помага и затова ще си търпи .Иначе отиде хубавото семейството. Веднъж си тръгнах с дете без подкрепата на никой и пак бих го направила,но този път другия ще си тръгне не аз . Затова казвам винаги ,първо помисли ще можеш ли евентуално сама да се справиш после раждай
Всяка жена може да се справи сама, да изгледа детето си. Майка ми е пример за това. И съм видяла, колко е гадно да нямаш баща и колко е трудно за една майка да гледа, болката на детето си от липсата на баща. Цял живот се е старала да компенсира липсата му, като ме презадоволява и е била най-милата, любяща и всеотдайна майка, но въпреки това, винаги съм искала да имам баща и винаги съм страдала, че нямам. Не бих искала да причиня това на детето си и на себе си. Предвид, че с мм се обичаме, разбираме и ни е хубаво заедно. Нали тази тема е за свекървите и какво ни дразни в тях?    Е това ме дразни и го споделих. Може да се ограничим в това да коментираме проблема със свекървата, а не Мм. Защото, ако не е тя, аз проблем с мм нямам.

# 644
  • France
Не си права. Ако ТМ беше истински мъж, а не лукова глава, нямаше да имаш проблеми със свекърите.

Общи условия

Активация на акаунт