С какво ви дразнят свекървите? - 141

• 39 072
  • 760
  •   1
Отговори
# 645
  • при късмета
  И да си допуснала грешки, ще ги изправиш с времето. Просто мисли с главата сега, не толкова със сърцето. Та ти си още на старта на самостоятелния си живот. Напълно възможно е да изправиш неволните грешки и ще стане. От теб зависи.
По принцип си права. Но за да се поправи някаква грешка, тя трябва да се дефинира като такава. А в този случай си мисля, че изобщо не се осъзнават грешките.
И докато го напиша, се появява това
   Може да се ограничим в това да коментираме проблема със свекървата, а не Мм. Защото, ако не е тя, аз проблем с мм нямам.

Абсолютното доказателство, на това, което искам да кажа
Никол, проблема е, че за да нямаш проблем с мъжа, трябва да е налице страничен фактор. С други думи имаш проблем с мъжа, само, че въртиш и сучеш да го оправдаеш. Това ще си остане за твоя сметка. Днес е майка му, утре ще е как режеш салатата, вдругиден ти ще си виновна, че детето има ниска оценка и т.н. Мъжа ти е самия проблем. За да си решиш проблема не трябва да го търсиш някъде другаде, защото винаги ще има някакъв страничен проблем, докато не решиш основния.

# 646
Проблемът е с мъжа ти, не със свекървата.

Той те е натирил при мама, не тя.

# 647
Аз те разбирам много добре,и се радвам че вие хубаво заедно. Въпреки че понякога те гони . Но ти не разбираш че проблема нее в свекърва ти а точно в мъжлето ти. А когато един ден порасне детето и чуе как баща му те праща при мама помисли ли как то ще се почувства?

# 648
Абе, само аз ли не мога да приема това с пращането при майката за някакъв ГИГА, ХИПЕР, УЛТРА грандиозен проблем???
Ако е казано веднъж и по време на караница/скандал ( които при всяко семейство има, заедно с викане) - не съм сигурна, колко е показателно, че този мъж би я изгонил със сигурност.
Ако е системно заплашване и тормоз - да. Тогава светва тъмно-червената лампа, но да се изпуснеш веднъж под афект - не знам, кой и колко камъка би трябвало да хвърли.
Креми мисля каза, че тя също е “натирвала” мъжа си с еднопосочен билет.
Спомням си, че и аз в един изблик казах на мъжа си, че ако нещо не му е удобно тук - може спокойно да отиде при техните да си поживее.
Айде, стига..

За останалото съм съгласна, че е неприемливо, но това…

# 649
Nicole21 какъв добър живот ти осигурява като нямате пари даже да се изнесете? Някой ще ме завре на етажа в къща с майка му и това ще е добър живот... Смях пълен. Ако ми осигурява добър живот ще имаме бавачка на повикване, а не махленски драми ( и моя не ми го осигурява ама не го и хваля, бачкаме и двамата и толкоз). Да не говорим, че ако си позволи да накара майка ми да се чувства пренебрегната, нежелана и подобни, няма да му се налага да ме праща при майка ми, ще си тръгна на момента с нея. Същото важи и за теб не можела да пусне кафе машината, чудо голямо, сигурно и ти не правиш мусака като нейната (боб, пълнени чушки или там нещо си, да не се хванете за мусаката).

# 650
  • гр.София
Наистина не разбирам как млади момичета се продавате за толкова евтино. Хванала си селски бек, който си позволява да се държи като хамалин с теб, не те уважава, гони те, не те защитава и най-лошото - не те има за основното си семейство. Но кой каквото си направи. Преставам да те съжалявам. На твое място до сега да съм се изнесла 3 пъти.
Мъжа ми не е селски бек и аз не съм се продала 😁 не знам, как ги измисляте тези неща. Къде съм казала, че не ме защитава. Не сте прочели всичките ми постове явно. Аз съм работеща (фризьорка съм) и понеже си обожавам професията, реших да не прекъсвам и след раждането продължих да работя и защото обичам сама да изкарвам парите си, да мога да си позволя всички глезотии, без да искам от някого.Мъжат ми гледа детето, когато той не е на работа или след работа, за да работя аз и не защото той ме кара, а защото аз искам, защото обичам работата си и да се виждам с хора, това ме зарежда и не искам да губя форма и да губя клиенти. В дните които Мм не може да гледа детето, го гледа майка ми. Успявам да съчетая, майчинство, работа и дори излизане с приятели, благодарение на мъжа ми и майка ми. Пере, чисти, готви, гледа детето.Неговата работа е физическа и е доста изморен, но заради мен го прави. Точно защото ме обича и уважава и иска да ми помогне максимално, да се чувствам добре и обгрижвана. Това определено не е селски бек, хамалин и както там го определихте!

# 651
Абе, само аз ли не мога да приема това с пращането при майката за някакъв ГИГА, ХИПЕР, УЛТРА грандиозен проблем???
Ако е казано веднъж и по време на караница/скандал ( които при всяко семейство има, заедно с викане) - не съм сигурна, колко е показателно, че този мъж би я изгонил със сигурност.
Ако е системно заплашване и тормоз - да. Тогава светва тъмно-червената лампа, но да се изпуснеш веднъж под афект - не знам, кой и колко камъка би трябвало да хвърли.
Спомням си, че и аз в един изблик казах на мъжа си, че ако нещо не му е удобно тук - може спокойно да отиде при техните да си поживее.
Айде, стига..

Мацката писа че се случва а колко често тя си знае.Даже веднъж си е ходила при мама

# 652
  • France
Това са базисни неща. Като да не пие и бие. Нормални неща. Ти ги изкарваш геройство. Rolling Eyes

# 653
  • гр.София
Айде, стига..

Мацката писа че се случва а колко често тя си знае.Даже веднъж си е ходила при мама
Заплашването се е случвало веднъж. Нервните изблици се случват,но не много често и винаги са породени и от мен с провокация, не е така от нищото. А въпроса, какъв живот ми е осигурил, като нямаме пари за квартира или бавачка е смешен. Да не сме богати, но аз си имам собствен салон, изкарвам си пари.Той има образование и професия (кинезитерапевт). Живееме в хубава, голяма къща, и доходите ни стигат, за да ходихме редовно по заведения, спа почивки, морета и тн. Но не и да плащаме квартири по над 1000лв, защото тук в София, наемите са такива, освен, ако не е някоя малка панелка... за да плащаме такива наеми, трябва да се лишиме от други удоволствия с които аз не бих се лишила! А парите които изкарвам в салона ми, са си само за мен. Правя си скъпи процедури, дрешки, глезотиики, събирам си за почивки. Мм е този който е поел сметките и битовите разходи. В такъв смисъл, мисля че ми е осигурил добър живот или поне приличен. Нямах предвид богаташки живот!

Последна редакция: чт, 26 яну 2023, 23:48 от Nicole21

# 654
  • Варна
Заплахите за изгонване винаги са били под влияние на афект и наговаряне от страна на родителите му, както и дразнещи изказвания с които съм го провокирала.

Все някой друг му е виновен, а? Не че има лош нрав, просто все го провокират.

И другото не ми хареса, дето се примолил да се приберете щото сте му най-важни ама не е пропуснал да сметне, че все пак трябва да положиш усилия да се разбереш с родителите му. Кой е по-важно значи?

На мен не ми звучи ок цялата история, но пък и няма значение. Няма аз да живея с него. С интерес ще проследя развитието.

# 655
  • France
След като всичко ви е наред, защо се оплакваш?

# 656
  • Варна
Ама ти живот си живееш, направо розова идилия.

Интересно дали от лошия му нрав страда само жена му или има и други потърпевши... Към маминка има ли такива изблици?

# 657
Ами то едното за сметка на другото. Или нерви със роднини или Спа почивки .Ти избираш.

# 658
  • гр.София
След като всичко ви е наред, защо се оплакваш?
Защото това е тема за оплакване от свекървите, ако не виждате 😁 а в кое семейство няма проблеми? Аз съм сигурна, че повечето които коментирате, колко е грешен мм, също имате семейни проблеми, под една или друга форма. Това е неизбежно.И вашите мъже не се идеални.
Аз се оплаквам от свекърите (каквато е темата) а не от мм 🤔

# 659
Ако е казано веднъж и по време на караница/скандал ( които при всяко семейство има, заедно с викане)

Luellis, смяташ ли, че всички хора викат и крещят? Аз лично съм израснала с родители, които вечно викаха и крещяха. За най-малкото. И това така ме е отвратило, че вкъщи тон не се повишава. Да, може да се сдърпаме, но никога не си крещим и не се обиждаме. Защото след 10 минути, след час, след ден ще ни мине, но грозния скандал си остава такъв. Въобще кресне ли ми някой, веднага бива париран. ММ също не е по селските свади. Той пък е израснал в другата крайност - много спокойни и разбрани са техните в отношенията си. И въобще нямам нужда да му крещя като съм ядосана, камо ли да го пращам някъде.

Заплашването се е случвало веднъж. Нервните изблици се случват,но не много често и винаги са породени и от мен с провокация, не е така от нищото. (...) Но не и да плащаме квартири по над 1000лв, защото тук в София, наемите са такива, освен, ако не е някоя малка панелка.(...)

Естествено, ти си виновна, защото си го провокирала... не, че той е крив да има изблици.. ти го караш да ти крещи.  Grinning

Да, наемите в София не са хич евтини, но не се сещам за семейство около мен, което плаща чак 1000 лв. И не, не са в малки панелки. Малко прекаляваш.

Общи условия

Активация на акаунт