С какво ви дразнят свекървите? - 141

• 39 070
  • 760
  •   1
Отговори
# 660
  • France
Мда... в този форум съм чела, че било нормално от време на време мъжът ти да те шамаросва. Във всички семейства било така, да не сме се правили на незнаещи. Как да обясниш, че не, не е така, не е нормално и о, чудо, не само, че при нас всичко е цветя и рози, а е така в мнозинството от семействата.

Последна редакция: чт, 26 яну 2023, 19:58 от Philomena

# 661
Авторката каза че се случвало често да си крещят ,дали тя го провокира или техните или съседа Пешо няма значение. Аз попитах как ще обясни на детето един ден тази ситуация, но отговор няма. Аз за себе си избрах ,наем висок при това осигурявайки най доброто за детето включително спокойствие,пред парцалки спа и почивки.

# 662
  • при късмета
Още преди няколко поста казах, че е безнадеждно.
Никол, ако мъжа ти беше свестен и на място, нямаше да имаш никакъв проблем със свекървата. Ей това трябва някак да проумееш. Ако от стотиците издания на тази тема, нещо е станало пределно ясно, то е това. Е, на някои вероятно още толкова издания ще са им нужни за да вденат, но си е за тяхна сметка и ничия друга

# 663
  • гр.София
Абе, само аз ли не мога да приема това с пращането при майката за някакъв ГИГА, ХИПЕР, УЛТРА грандиозен проблем???
Ако е казано веднъж и по време на караница/скандал ( които при всяко семейство има, заедно с викане)

Luellis, смяташ ли, че всички хора викат и крещят? Аз лично съм израснала с родители, които вечно викаха и крещяха. За най-малкото. И това така ме е отвратило, че вкъщи тон не се повишава. Да, може да се сдърпаме, но никога не си крещим и не се обиждаме. Защото след 10 минути, след час, след ден ще ни мине, но грозния скандал си остава такъв. Въобще кресне ли ми някой, веднага бива париран. ММ също не е по селските свади. Той пък е израснал в другата крайност - много спокойни и разбрани са техните в отношенията си. И въобще нямам нужда да му крещя като съм ядосана, камо ли да го пращам някъде.

Заплашването се е случвало веднъж. Нервните изблици се случват,но не много често и винаги са породени и от мен с провокация, не е така от нищото. (...) Но не и да плащаме квартири по над 1000лв, защото тук в София, наемите са такива, освен, ако не е някоя малка панелка.(...)

Естествено, ти си виновна, защото си го провокирала... не, че той е крив да има изблици.. ти го караш да ти крещи.  Grinning

Да, наемите в София не са хич евтини, но не се сещам за семейство около мен, което плаща чак 1000 лв. И не, не са в малки панелки. Малко прекаляваш.
Ами търсили сме и това, което искаме, го няма за под 1000лв или поне в кварталите в които сме търсили. И не бих се лишила от някой удобства и неща, които си позволяваме, заради родителите му. И за това искам просто да огранича контакта си с тях, но това на тях не им изнася и мърморят. Това е проблема..

# 664
Не са лесни обтегнати отношения със родители факт. Но тук говорим от опит и аз включително разбрах по трудния начин ,че не са виновни за нищо свекърите а само и единствено моя мъж.

# 665
  • София
В къщата им сте - това няма да се промени. Ако искаш по-малко контакти, трябва да се махнеш/те от там. Нямаш и истинска подкрепа от мъжа си
 Решението е твое.

# 666
   И с какво помогнахме, в случая? Момичето си изказа болката, а ние тук му "начукахме канчето" (не го обичам много този израз...)
   Ако можем да помогнем, добре, ако не... Какъв е смисъла от писането въобще?

# 667
Шерилин,

Категорично нямам предвид това, което ти описа.
Не говоря за крещене, обиди и грандиозни скандали. Не, не ги считам за нормални, но е факт, че се случват.
Викане? Да, викат си хората. Радвам се, че у вас не се вика. Супер. Аз съм викала. Не съм крещяла, нито обиждала, но съм викала. Може би малко ми преекспонира коментара, но всеки си мери през собственият аршин - и това го уважавам.

# 668
  • гр.София
Авторката каза че се случвало често да си крещят ,дали тя го провокира или техните или съседа Пешо няма значение. Аз попитах как ще обясни на детето един ден тази ситуация, но отговор няма. Аз за себе си избрах ,наем висок при това осигурявайки най доброто за детето включително спокойствие,пред парцалки спа и почивки.
Изобщо не съм казала, че си крещиме. Не, не си крещиме и особено пред детето. Когато е изнервен се случва да мърмори и да каже някоя глупост, като тази дето ми беше казал, да ходя при майка си. Няма крещене и скандали, нервност не винаги се изразява в крещене. Ние не си крещиме! Детето живее в спокойна среда, обгрижвано от всички.

# 669
  • при късмета
   И с какво помогнахме, в случая? Момичето си изказа болката, а ние тук му "начукахме канчето" (не го обичам много този израз...)
Ако разбере, че мъжа й допуска лоши отношения на родителите си с жена му, би била истинска помощ. Ще започне да търси причината за проблемите на правилното място, а това е половината решение. Ако не й светне, ще се оплаква от грешния човек винаги

# 670
Вече всичко разбрахме , че Никол и мъжа й живеят прекрасен живот.
Айде да се изявява следващата оплакваща се от " добрия" живот.

# 671
Скрит текст:
Абе, само аз ли не мога да приема това с пращането при майката за някакъв ГИГА, ХИПЕР, УЛТРА грандиозен проблем???
Ако е казано веднъж и по време на караница/скандал ( които при всяко семейство има, заедно с викане)

Luellis, смяташ ли, че всички хора викат и крещят? Аз лично съм израснала с родители, които вечно викаха и крещяха. За най-малкото. И това така ме е отвратило, че вкъщи тон не се повишава. Да, може да се сдърпаме, но никога не си крещим и не се обиждаме. Защото след 10 минути, след час, след ден ще ни мине, но грозния скандал си остава такъв. Въобще кресне ли ми някой, веднага бива париран. ММ също не е по селските свади. Той пък е израснал в другата крайност - много спокойни и разбрани са техните в отношенията си. И въобще нямам нужда да му крещя като съм ядосана, камо ли да го пращам някъде.

Заплашването се е случвало веднъж. Нервните изблици се случват,но не много често и винаги са породени и от мен с провокация, не е така от нищото. (...) Но не и да плащаме квартири по над 1000лв, защото тук в София, наемите са такива, освен, ако не е някоя малка панелка.(...)

Естествено, ти си виновна, защото си го провокирала... не, че той е крив да има изблици.. ти го караш да ти крещи.  Grinning

Да, наемите в София не са хич евтини, но не се сещам за семейство около мен, което плаща чак 1000 лв. И не, не са в малки панелки. Малко прекаляваш.
Ами търсили сме и това, което искаме, го няма за под 1000лв или поне в кварталите в които сме търсили. И не бих се лишила от някой удобства и неща, които си позволяваме, заради родителите му. И за това искам просто да огранича контакта си с тях, но това на тях не им изнася и мърморят. Това е проблема..

Има една приказка, че всеки се разпростира според чергата си. Това, предполагам, знаеш какво означава. Като не ти е изгодно, намираш си нещо, което да е по джоба ти.
Всъщност не би се лишила от "някои удобства и неща, които си позволявате", затова ти е по-лесно да живееш у свекрва си. Тогава, ще си траеш. И ще търпиш.

# 672
  • гр.София
Мерси, но аз не съм се обидила от коментарите, защото не са истина. Нито ми се крещи нито съм тормозена, обиждана от мъжа ми. Просто свекърите ме дразнят и ми е пределно ясно, че две поколения на едно място, няма как да виреят в идилия и да не се дразниме и пречиме, едни на други. Но и не искам да се лиша от някой неща, за да напуснеме домът си. Не е чак толкова зле положението, да стигаме до това.

# 673
Безплатен обяд няма...

# 674
  • гр.София
Скрит текст:

Има една приказка, че всеки се разпростира според чергата си. Това, предполагам, знаеш какво означава. Като не ти е изгодно, намираш си нещо, което да е по джоба ти.
Всъщност не би се лишила от "някои удобства и неща, които си позволявате", затова ти е по-лесно да живееш у свекрва си. Тогава, ще си траеш. И ще търпиш.
О аз не съм от хората, които си траят и търпят, и искам все на моето да стане и за това сега свекърите виждат детето колкото Аз позволя! И искам те са мълчат и да си траят, след като са направили такова нещо, сега да си мълчат, колкото време е нужно!

Общи условия

Активация на акаунт