С какво ви дразнят свекървите? - 141

• 39 041
  • 760
  •   1
Отговори
# 675
Скрит текст:
Скрит текст:
Абе, само аз ли не мога да приема това с пращането при майката за някакъв ГИГА, ХИПЕР, УЛТРА грандиозен проблем???
Ако е казано веднъж и по време на караница/скандал ( които при всяко семейство има, заедно с викане)

Luellis, смяташ ли, че всички хора викат и крещят? Аз лично съм израснала с родители, които вечно викаха и крещяха. За най-малкото. И това така ме е отвратило, че вкъщи тон не се повишава. Да, може да се сдърпаме, но никога не си крещим и не се обиждаме. Защото след 10 минути, след час, след ден ще ни мине, но грозния скандал си остава такъв. Въобще кресне ли ми някой, веднага бива париран. ММ също не е по селските свади. Той пък е израснал в другата крайност - много спокойни и разбрани са техните в отношенията си. И въобще нямам нужда да му крещя като съм ядосана, камо ли да го пращам някъде.

Заплашването се е случвало веднъж. Нервните изблици се случват,но не много често и винаги са породени и от мен с провокация, не е така от нищото. (...) Но не и да плащаме квартири по над 1000лв, защото тук в София, наемите са такива, освен, ако не е някоя малка панелка.(...)

Естествено, ти си виновна, защото си го провокирала... не, че той е крив да има изблици.. ти го караш да ти крещи.  Grinning

Да, наемите в София не са хич евтини, но не се сещам за семейство около мен, което плаща чак 1000 лв. И не, не са в малки панелки. Малко прекаляваш.
Ами търсили сме и това, което искаме, го няма за под 1000лв или поне в кварталите в които сме търсили. И не бих се лишила от някой удобства и неща, които си позволяваме, заради родителите му. И за това искам просто да огранича контакта си с тях, но това на тях не им изнася и мърморят. Това е проблема..

Има една приказка, че всеки се разпростира според чергата си. Това, предполагам, знаеш какво означава. Като не ти е изгодно, намираш си нещо, което да е по джоба ти.
Всъщност не би се лишила от "някои удобства и неща, които си позволявате", затова ти е по-лесно да живееш у свекрва си. Тогава, ще си траеш. И ще търпиш.
О аз не съм от хората, които си траят и търпят, и искам все на моето да стане и за това сега свекърите виждат детето колкото Аз позволя! И искам те са мълчат и да си траят, след като са направили такова нещо, сега да си мълчат, колкото време е нужно!

Мхм. Понеже става твоето, накрая си натирена при мама. И понеже живееш у тях, трудно ще ги накараш да си мълчат.

# 676
  • гр.София
Скрит текст:
Скрит текст:
Абе, само аз ли не мога да приема това с пращането при майката за някакъв ГИГА, ХИПЕР, УЛТРА грандиозен проблем???
Ако е казано веднъж и по време на караница/скандал ( които при всяко семейство има, заедно с викане)

Luellis, смяташ ли, че всички хора викат и крещят? Аз лично съм израснала с родители, които вечно викаха и крещяха. За най-малкото. И това така ме е отвратило, че вкъщи тон не се повишава. Да, може да се сдърпаме, но никога не си крещим и не се обиждаме. Защото след 10 минути, след час, след ден ще ни мине, но грозния скандал си остава такъв. Въобще кресне ли ми някой, веднага бива париран. ММ също не е по селските свади. Той пък е израснал в другата крайност - много спокойни и разбрани са техните в отношенията си. И въобще нямам нужда да му крещя като съм ядосана, камо ли да го пращам някъде.

Заплашването се е случвало веднъж. Нервните изблици се случват,но не много често и винаги са породени и от мен с провокация, не е така от нищото. (...) Но не и да плащаме квартири по над 1000лв, защото тук в София, наемите са такива, освен, ако не е някоя малка панелка.(...)

Естествено, ти си виновна, защото си го провокирала... не, че той е крив да има изблици.. ти го караш да ти крещи.  Grinning

Да, наемите в София не са хич евтини, но не се сещам за семейство около мен, което плаща чак 1000 лв. И не, не са в малки панелки. Малко прекаляваш.
Ами търсили сме и това, което искаме, го няма за под 1000лв или поне в кварталите в които сме търсили. И не бих се лишила от някой удобства и неща, които си позволяваме, заради родителите му. И за това искам просто да огранича контакта си с тях, но това на тях не им изнася и мърморят. Това е проблема..

Има една приказка, че всеки се разпростира според чергата си. Това, предполагам, знаеш какво означава. Като не ти е изгодно, намираш си нещо, което да е по джоба ти.
Всъщност не би се лишила от "някои удобства и неща, които си позволявате", затова ти е по-лесно да живееш у свекрва си. Тогава, ще си траеш. И ще търпиш.
О аз не съм от хората, които си траят и търпят, и искам все на моето да стане и за това сега свекърите виждат детето колкото Аз позволя! И искам те са мълчат и да си траят, след като са направили такова нещо, сега да си мълчат, колкото време е нужно!

Мхм. Понеже става твоето, накрая си натирена при мама. И понеже живееш у тях, трудно ще ги накараш да си мълчат.
Живея в дома на мъжа си и на детето си! А не у тях! И не съм натирена при майка си. Отидох за да види, дали ще му е добре без нас и да не смее повече да го казва! Ок? Айде да приключим темата. Защото излизаме от контекста, които е " С какво ви дразнят свекървите" хайде нека сега , някой друг каже с какво я дразни свекървата 🙂

# 677
Един вид цената на мира е 1 000 лв. и е преценено, че въпросният мир не си струва чак толкова.

# 678
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

Живея в дома на мъжа си и на детето си! А не у тях! И не съм натирена при майка си. Отидох за да види, дали ще му е добре без нас и да не смее повече да го казва! Ок? Айде да приключим темата. Защото излизаме от контекста, които е " С какво ви дразнят свекървите" хайде нека сега , някой друг каже с какво я дразни свекървата 🙂

Ми не точно. Утре ако се разделите - това е домът на мъжа ти и техните. Не е твой дом. И както те е натирил веднъж, нищо чудно да го направи пак като му скимне и побеснее. Правилно значи, писах по-рано, че като те е изгонил, си очаквала да се върнеш обратно. Много селска идилия, следващия път като свекървата те ядоса викни Жоро Игнатов, да те гледаме по телевизията.

Един вид цената на мира е 1 000 лв. и е преценено, че въпросният мир не си струва чак толкова.

Еми да! За какво да се буташ по квартири, като можеш да се пооплачеш малко в бг-мамата и да ти мине...

# 679
Стига де, всички викнахте срещу  и.
 Сякаш няма примери на намеса на 3000 км. Има доста и който се намесва си го прави всякак.
 С времето , порастването, много неща се променят и най-вече спира да ни пука кой какво мърмори, минава и заминава.
 Хубаво и  е с този мъж, притеснително ще е да и е хубаво с всеки. Сякаш са на опашка пред портата.
 С времето ще си простят ,детето пораства, ще ходи при баба , удобство ,че е близо, сега не и  е назряло друго да реагира с изнасяне..
  И ме извинете ,но далеч не всички могат да си позволяват разкоша ,дето имате ,богатството ви.
 И бедните се женят и деца раждат , живеят.
 И на мен са казвали като не ми изнася - на палатка ,но нито съм отишла, нито са ме завели в палатката, дето я  и няма.
 Не може всички да са извисени , умни, прекрасни. Им и  други социални слоеве.Малко излиза - вижте ни нас.

# 680
И така след около 25 години Никол ще стане пълновластната свекърва, която ще се разпорежда.....
Стана ми интересно къде в София има къщи с етажи и дворове. В селските квартали да, но баш в София....

# 681
  • София
В Яворов например.

# 682
Към всички  е моето писане. Не  е добре да ти скочат всички. Действа депресиращо поне. И втвърдява позиция, не помага.

# 683
  • гр.София
Към всички  е моето писане. Не  е добре да ти скочат всички. Действа депресиращо поне. И втвърдява позиция, не помага.
Към всички  е моето писане. Не  е добре да ти скочат всички. Действа депресиращо поне. И втвърдява позиция, не помага.
О не, не ми действа зле, аз се забавлявам. Никой тук не ме познава, нито аз тях, за да се засегна. Просто си чешем езиците. Имаше и мнения с които съм съгласна. Предизвиках голяма дискусия, раздвижихме темата. Ама е време да се оттегля да могат да се изявят и другите. И за това моля да спрете да ме коментирате, защото ми е интересно и не мога да спра да отговарям 😁 А е време да къпя и приспивам детето. Утре пък съм на работа и пак ще ми е трудно да ви чета и отговарям, иначе оценявам вниманието, което предизвиках, не го очаквах. Хайде лека и без лоши чувства.

Последна редакция: чт, 26 яну 2023, 20:42 от Nicole21

# 684
Марулета, така е, всеки си взима урока и гледа него си. Но, за мен лично, това не е перфектния вариант. Не е ли по-добре всеки да помага кой с каквото може? А не - майка ѝ и казала в прав текст, че не иска да и помага с детето, а после тя на своя глава отговаря, че и тя няма да и плаща тока (разбирам, я не е упрек).
Чакай малко сега. Значи Ганели да си прави сметката, като е раждала - тука спор няма. Жената се връща на работа и плаща много скъпа ясла.
Майката е свободна да прави каквото си иска - и тука спор няма. Решава да гледа детето на (неработещата си) снаха.
Как, по дяволите, изведнъж Ганели стана длъжна да покрива разходите по отглеждането и на чуждото дете? Нали, как беше - като си раждала, прави си сметката? Да си я правят родителите на племенника. Или Ганели да почне да плаща и на детегледачка, за да поработи допълнително и да покрива разходите по отглеждане на чуждото дете? Ами и аз бих отрязала. Инак, ако ще е "За себе си си си длъжен сам, ама за мене си си ми длъжен ти", да се наредя и аз на опашката.

# 685
Няма как да се изразиш по-правилно. Той те заплашва с изгонване и връщане, все едно си неодушевен предмет, а ти го оправдаваш. Повярвай ми, няма как да се изразиш по-ясно. Безнадеждна си и никакви съвети няма да ти помогнат. Ако до сега ти съчувствах, вече смятам, че сама си си виновна и олицетворение на приказката "кой, каквото сам си направи и цяло село не може". Твоя мироглед е нормален за жител на Анадола, тогава е оправдан. За съвременна жена е недопустим. Не разбираш, че мъжа ти няма право на такива приказки, дори под афект. Изобщо не му е оправдание. Да, не можеш да промениш характера му, решението е да не се събираш с чвек, в когото има какво да се променя кардинално. Но си закъсняла с мисленето
. Но нима смяташ, че има перфектни хора, които никога не изпадат в нервни кризи, не викат, не заплашват, не се карат? Както казах позитивите му са много повече от негативите му и за това съм ги приела, както и той мойте. Та нали на това му се вика компромис?  Всеки човек има такива и перфектен мъж няма да намеря.
Ние сме семейство близко до годините на свекърва ти. Не сме идеални, нито перфектни. Но никога не сме изпадали в нервни кризи, не сме викали, не сме заплашвали, не сме се карали(ако не се брои викането  от мен към сина ми, който на два пъти в градинска възраст пресече магистрала и натоварено шосе, че и шамар изяде ).
И не сме перфектни, сма никак!

Вероятно тук четат млади момичета, ама как в 21 век не разбирате, че тези "етажи" ви изяждат главите.

# 686
  • София
Цената на свободата е определена, етаж в Бояна / 1000лв за квартира.
Свободата, Санчо, свободата и салама Simple Smile

# 687
  • Пловдив
Ама поне да не идва да мрънка. Защото при точно същите условия аз казах, че няма повече да търпя и мъжът ми се изнесе с мен.

# 688
  • гр.София
Моля да спрете да ме коментирате, защото ми е интересно и не мога да спра да отговарям 😁 А е време да къпя и приспивам детето. Утре пък съм на работа и пак ще ми е трудно да ви чета и отговарям, иначе оценявам вниманието, което предизвиках, не го очаквах. Хайде лека и без лоши чувства.
Пс: когато имам свободно време, пак ще ви пиша да се оплача от свекърите 😁 и както е казал Божинката " Само човек, когато си знае какво му е, само той си знае какво му е!" 😁

# 689
Аз пък не виждам за какво и се нахвърлихте на Никол. Къща в Бояна с отделни етажи, вход, партиди и самостоятелност е екстра - в такиеа живеят и хора, които не са роднини. Работят - кинезитерапевт е хубава и печеливша професия, фризьорски салон, дори и малък,  също не е лошо.  Имат проблем в общуването, който обаче подлежи на израстване, понеже не виждам да я е страх от него и тия истории с гоненето ми изглеждат доста слабосилни - той и казал да си ходи при майка си, тя отишла, за да и се моли да се върне, детински истории. Това не е подтисната и тормозена жена, то си личи.
За проблема със свекървата също и се дадоха добри съвети, детето ще порасне, ще и го оставя повече, и двете ще са доволни  и нещата могат спокойно да се уталожат .

Перфектни отношения няма,  а където има, нещата стават съмнителни, има един разказ на Чудомир дето съпрузите само си викаха Муцинко и Буби и накрая друго излезе. Хората сме несъвършени. Важното е да има любов и подкрепа за важните неща, а пък че някои го карат и с малко екшън, то си е до характер. И да няма тормоз, това също е основно, а тука явно няма.

Общи условия

Активация на акаунт