КОИ СМЕ НИЕ?

• 158 219
  • 906
  •   1
Отговори
# 840
Икка, не се чувствай виновна! И да кърмиш, кърменето е до време, а ти си оставаш майка на детето за цял живот. Така че, да сте живи и здрави, ти и бебето!

# 841
  • Монтана
Икка, не се чувствай виновна! И да кърмиш, кърменето е до време, а ти си оставаш майка на детето за цял живот. Така че, да сте живи и здрави, ти и бебето!

Абсолютно подкрепям viva_nova. Моите деца въобще не са кърмени.  

# 842
ЗДРАВЕИТЕ МАМИ !КАКТО ВЕ4Е СПОМЕНАХ АЗ ИЗБРАХ ДА РАЖДАМ СЕКЦИО .НЯМАХ МЕД.ПРИ4ИНИ ЗА ТОВА ,И МАЛКО ПРЕДИ ДА Дойде ДАТАТА  ПОМОЛИХ ХИРУРГА СИ   И ГИНЕКОЛКОГА МИ ДА МИ ИЗПИШАТ ЛЕКАРСТВА ЗА СПИРАНЕ НА КЪРМАТА ОЩЕ ОТ ПЪРВИЯТ ДЕН ЗА ДА НЕ СЕ ПОЛУ4ВАТ МАСТИТ ИЛИ БУ4КИ В ГЪРДИТЕ.Той СЕ ОПИТА ДА МЕ РАЗУБЕДИ ЗА ДА ОПИТАМ ДА КЪРМЯ,НО АЗ ВЕ4Е БЯХ ВЗЕЛА РЕ6ЕНИЕ И СИ ЗАКУПИХ ДОСТИНЕКС ХАП4ЕТА ЗА СПИРАНЕ НА ЛАКТАЦИЯТА. ТЪЙ КАТО ИМАХ МНОГО СИЛНО ОТВРАЩЕНИЕ ОТ КЪРМЕНЕТО КАТО ПРОЦЕС НЕ МОЖЕХ ДА  СИ ПРЕДСТАВЯ ДА ГО  НАПРАВЯ.МАЛКАТА Е ВЕ4Е  НА 19  МЕСЕЦА ,92 СМ,12 800 КГ,И НАДДАВАШЕ  С 1 300КГ НА МЕСЕЦ НА АПТАМИЛ ПЪРВИТЕ МЕСЕЦИ  И ТЪЙ КАТО НЕ Е КЪРМЕНА НЕ ОТБЛЪСКВАШЕ БУТИЛКАТА.  НАДЯВАМ СЕ ДА СЪМ ПОМОГНАЛА С МОЕТО МНЕНИЕ ! когато ИМАМЕ 2РО И 3ТО ДЕТЕ ПАК  БИХ ВЗЕЛА СЪЩОТО РЕШЕНИЕ !

# 843
здрамейте мами.това че не кърмим децата си не означава че сме лоши майки.без значение каква е причината.важното е да ги обгръщаме с много любов.моето момиченце е на 2месеца.кърмих я само 2седмици,а кърма имах.но се разболях и трябваше да взимам антибиотици по-дълго време.много мъчно ми беше наистина Cryно .........не се самообвинявайте.да са ни живи и здрави бебоците,нищо друго няма значение. Hug

# 844
Момичета, кърменето или некърменето не прави една майка добра или лоша. Въобще не става въпрос за това. Когато едно дете е гледано с любов, то е гледано правилно. Всичко друго е говорене. Не се обвинявайте, вие сте дали най - доброто на децата си, а именно любов. Гледайте си живота и се радвайте на децата си Hug Бъдете над нещата Peace
Сори за оф топика Simple Smile

# 845
zdr. ot nes se registrirax vav va6iqt forum do sega razglejdax vsi4ki temi i re6ix da se spra tuk .Az karmix do 2 meseca karmata mi be6e xranitelna no na nego mu be6e qvno trudno da su4i ne mu dostiga6e 1 sedmica go xranix s karma koqto sabirax i posle po4nax s nan sensetiv v kotiite- kartonenite sega navar6ix me 3 meseca i mu vkarax i kiseloto mlqko prez xranene ot 2 meseca mu davam sokovi ot qbalka i morkov i taka sam dovolna 4e gi vaspriema dobre makar 4e ot 3 mesec po novote standarti davat sokovi te i smqtam 4e vseki moje da si xrani deteto kakto re6i stiga da mu deistvat dobre xranite Wink

здр. от нес се регистрирах във вашият форум до сега разглеждах всички теми и реших да се спра тук .Аз кърмих до 2 месеца кърмата ми беше хранителна но на него му беше явно трудно да сучи не му достигаше 1 седмица го храних с кърма която събирах и после почнах с nan sensetivв кутиите- картонените сега навършх ме 3 месеца и му вкарах и киселото мляко през хранене от 2 месеца му давам сокови от ябълка и морков и така съм доволна че ги въсприема добре макар че от 3 месец по новоте стандарти дават сокове те и смятам че всеки може да си храни детето както реши стига да му действат добре храните Wink

Моля, пишете на кирилица.

Последна редакция: вт, 29 дек 2009, 22:36 от Vivi

# 846
Здравейте и от мен!
Аз родих секцио-не защото така исках,ами защото малката беше много голяма и казаха,че е рисково да се роди по нормален път.Роди се 4500  Crazy Кърмих само 1месец,защото едно че нямах и второ,че ми беше прозрачна.И за да не измъчвам мен и малката започнах на изкуствено.Когато навършихме 2 месеца започнах да и давам сокчета.На 3месеца-плодови,4 месеца-зеленчукови,а сега сме и на каши  Hug

# 847
Здравейте!Да се включим и ние при вас  Дарина е на 4 месеца и допреди седмица беше само на кърма.но вече се дохранваме Започнах и да захранвам с твърди храни първо с тиква после морков след това картоф с тиква(много и хареса) Hug Hug Hug

# 848
Привет!И ние сме на АМ от първия ден/първо на смесено хранене -кърмене и АМ/ ,а сега изцяло на АМ.Голямото ми дете беше само на АМ,понеже имах проблеми,а сега нямах достатъчно кърма,каквото и да опитах да стимулирам....е,нямам угризения и не страдам и не изпадам в истерии както някои майки,понеже в крайна сметка бебето има какво да яде и да расте с много любов,а ние да му се радваме.По-важна е майчината любов,понеже кърменето е до време,а майчината грижа за цял живот!

# 849
Здравейте майчета, аз кърмих  Инна почти до 4-ия месец, но винаги бе с дохранване с АМ. След втория месец кърмата не само че не се увеличи, а даже намаляваше с всеки ден, четох много за стимулирнето на кърмата, пиех лактогенен чай, по 2литра нат.сок дневно, но ефект нямаше така и не успях да имам повече от 100мл на 6 часа от 2-не гърди. Имам и досега много угризения че не кърмя и че не съм направила всичко по силите си, защото нямах възможност, а и неисках по цял ден беба да стои на гърдата ми \тя сучеше по 30 мин, после още толкова изцеждане\, макар че опитах. Първото дете също не съм кърмила, защото в най-важните първи дни той остана в болницата, аз вкъщи с ужасна депресия от липсата му и така и кърмата беше още по-малко- по 30мл, макар че се изцеждах.
Но  се старая да съм добър родител и горе-долу смятам че успявам. Все пак не кърменето е най-важното, защото така имах повече  време да я извеждам навън.

# 850
  • Бургас
Здравейте,
малката е изцяло на АМ от 4м. и половина. Беше изцяло на кърма само 1вия месец и след това педиатърката ми каза да дохранвам, защото не качва достатъчно, ако тогава или преди да родя бях изчела малко повече по въпроса, не мисля че щях да се поддам толкова бързо. Тя не ме посъветва как да си увелича кърмата и аз... да не остане детето гладно... Възможно е да е била права или да съм имала нужда от малко подкрепа и увереност, че ще се справим с малката в това начинание, не зная.
Имах доста проблеми още в началото и затова съм много щастлива, че все пак успях да я кърмя.
Родих секцио по предписание, малката беше при мен когато ми се втърдиха гърдите... мъчихме се едно денонощие без успех, но лека полека нещата тръгнаха... инжекции, изцеждане и пак изцеждане... давам накратко... имаше период, в който не я кърмех, а само изцеждах, защото ми бяха възпалени зърната и с това се справихме...
Дохранвах с АМ, докато не ми се наложи да не бъда с нея няколко дни, кърмата ми беше намаляла доста вече, защото бях започнала и работа и когато потичаше не можех нито да и дам да яде, нито да се изцеждам... И така, спря. За мое голямо съжаление, много ми беше хубаво да я гушкам и да споделяме тази интимност  Blush ... въобще не споменавам колко полезна е кърмата  Wink

# 851
и ние сме на адаптирано мляко от самото начало,Ива въобще не искаше кърма мисля,че беше свикнала от родилното

# 852
  • София
Здравейте мамчета! От днес се записвам и аз в тази темичка, защото много ми помага!
Честно да си признава ние сме на финала на кърменето! т.е.  от дне или утре вече минавама изцяло на
изкуствена храна. До сега ми давах веднъж гърда, после шипе или дохранвах, бяхме в ужасен филм!
До преди да прочета мненията във форума, бях страшно нещастна, плача, ядосвам се и...пак няма нищо!
Направих всичко възможно, питах, съветвах се, но...нищо! Истината е, че малко съм разочарована от себе си,
но важното е детето да е живо и здраво и най вече спокойно, напоследък той се мъчи, плаче,
и за това реших, че от днес минаваме ка изкуствено хранене!
Нека не се обвиняваме! Въпреки, че...направо сърцето ми се къса, но в крайна сметка...дали сме каквото можем!!!!

Hug Hug Hug

# 853
  • някъде тук
Здравейте и от мен Hug И ние сме на АМ от самото начало ,родих секцио и в болницата неможах да се справя с гърдите и му давах добавката която ни даваха за да не е гладен  Peace решението за спирането на кърмата го взех сама така се чувстваме перфектно идвамата Peace

# 854
Здравейте и от мен Hug
и ние сме на АМ наложи се защото 10дена след раждането направих абсцес на една гърда и ме оперираха и докторите прецениха ,че е най-добре да спрем кърмата Sadимаме доста проблеми с АМ ама се справяме за сега Peace

Общи условия

Активация на акаунт