Сполучливи имитации на маркови парфюми - 48

• 53 769
  • 738
  •   1
Отговори
# 60
На Agent Provocateur много му отива името, провокира, ама какво...Между другото той в оригинал май не беше скъп, не знам дали си струва да се взима имитация. Иначе на мен ми мирише на крем за бръснене(не съм пробвала имитацията на Гиза, може те да са решили да е по-скоро интерпретация, а не имитация)

bulgari_bs Пробвала съм Ботега Венета на Заг(друга не посмях), тук имаше много фенове, обаче аз не съм от тях. Оригиналът ми мирише на стар гардероб само от шишенцето, а иначе е много елегантен аромат, поне на кожа става така, имитацията на Заг си ми мирише все така. Обаче е траен, определено. Дали защото не го харесах, го усещах където е попаднал на дреха(около врата) и след изпиране....Сега започнах да се чудя дали не съм го пръскала на дреха и да си е такава гад на дрехи просто. Подозирам, че и оригиналът може да има тази екстра, ама ме е страх да пробвам Grinning

D-frag12 Naxos казваш....хммм. Имам отливка от оригинала, който върху мен не е траен(на кожа) и няма сила, която да ме накара да му дам парите. Сега остава да преценя дали наистина ми харесва(само веднъж е пробван) и се мятам на твоите хора Grinning

# 61
Следя темата от известно.Споделете мнение  за добра имитация на дамския вариант Paco Rabanne Ultraviolet, без тази на парфен, защото не е налична.

# 62
Следя темата от известно.Споделете мнение  за добра имитация на дамския вариант Paco Rabanne Ultraviolet, без тази на парфен, защото не е налична.
https://ttmarket.bg/product/toaletna-voda-replika-sansiro-k60-ul … paco-rabanne-50ml

# 63
  • Deutschland
Агент провокатьор в оригинал беше 20€ и много му се чудех миналата година, но устоях.
Заг разбира се нямат Rose prive на ТФ, както и останалите, които висях в една страница. Явно са само за износ. В Германия нямат представител и ще остана без розата на Том. Взех Lost cherry, много вишни горчиви и трайност 0. Напълних и Red tobacco, Молекулите и Малката черна рокля, от която имаха остатъци и вече не се предлага. Имам на блотер някакъв Жасмин нещо си, цял ден ухае, но не е нещо, което бих си купила.

# 64
Фрау С, кой е номера на розата ,че е отрязана снимката там?
Щото втория ти го има
https://zagzodiak.com/parfyumi/nishova-selekciya-parfyumi/parfyu … zag-zodiak-420-fa

# 65
  • Deutschland
550 е. Казаха в базата, дето ги произвеждат, че няма нито един от двата.

Последна редакция: ср, 04 яну 2023, 19:19 от Фрау С

# 66
  • София
Аз напоследък съм с Малката черна рокля на Рефан и много ми харесва, даже се чудя дали да не си поръчам още една 50-ца. Оказа се наистина мого хубав. А днес разносих CH 212Vip- Kameya- прекрасен е. Само този имам на Камея и сега се оглеждам да видя дали ще харесам нещо друго. И като цяло съм си на по-стари аромати май, но хубави и си ги нося с удоволствие.

# 67
Момичета и момчета, минавам да кажа - За много години,живи и здрави и всички парфюмни желания да ви се сбъднат:)
Днес съм хоум офис и реших да си пръсна нещо леко на Jenny Glow.Пръснах с French Lime Leaves и ми отнесе глевата Bowtie Не мога да повярвам колко са добри тези евтини парфюмчета.Иначе по Коледа пробвах Комплекса на Гиза,майко,това нещо е много страшно. Не мога да кажа на какво мирише,но не е за всеки.За мен също:) Силно,остро,горчиво и определено много мъжко.

# 68
  • София
Здравейте, ароматна Нова година ви желая!
Преди седмица минах през Гиза и си взех : Angel Nova, Erba Pura и Black Cherry ( Lost Cherry ).
Хем знам, че трябва да се чакат тези парфюми ама пусто любопитство...естествено първите дни - нищо, никакъв аромат. Днес пак направих опит : Angel Nova - никакъв го няма, явно ще се чака. Erba Pura - започва леко да узрява, Черешата - е тук ме хвърли в ароматно опиянение: Горчивост, ликьор, костилки - плътен аромат  водещ до пристрастяване. А мога да кажа, че определено имам база за сравнение. Имала съм Lost Cherry  на : Martin Lion, Reffan, Muscent, ZagZodiak.

Последна редакция: пт, 06 яну 2023, 18:25 от Silver_Mist

# 69
От Notino отдавна се канех да пробвам парфюмите на една френска марка Jeanne en Provence и си взех ето този бадемов аромат:

Взех си шише за refill, тъй като по-изгодно излиза, а и имам много празни спрей шишета.
Ароматът много ми напомни на Fuckin Fabulous на Том Форд. Бадемите се усещат много меки като потопени в мляко и я няма лавандулата на Том Форд, което за мен, която мрази лавандула е супер.  Няма облак и шлейф, много подходящ за след баня и преди сън. За мен това е олекотена версия на Fuckin Fabulous.

# 70
Те,какъв е тоя Комплекс    на Гиза?

# 71
  • Варна
Иначе по Коледа пробвах Комплекса на Гиза,майко,това нещо е много страшно. Не мога да кажа на какво мирише,но не е за всеки.За мен също:) Силно,остро,горчиво и определено много мъжко.
Boadicea Complex е много странен аромат. Колко време го мирисах в Гиза, Милка заяви, че е един от любимите й и най-оригинални аромати. Ами и на мен не ми хареса никак, няколко пъти се връщах към колбичката, и на ръката си поставих мъничко, това не е парфюм за мен, с който да излезеш където и да е. То всъщност въобще не знам, къде бих излязал с него, освен ако не ме вземат за роля в театрална пиеса за вампири или семейство Адамс.
Получих първите попълнение за новата година, и ако нямате какво да четете тази петъчна вечер за заспиване, заповядайте:
Скрит текст:
215 Armani Code Sport – найййййй-добрият от цялата кошница. За съжаление си взех само 3мл и то в последния момент, за да премина 60лв за безплатна доставка. Страхотно свеж и зареждащ аромат. Идеален да поблъскаш щанги, да отидеш на интервю за работа, да изведеш любимата на вечеря, да се изложиш на фирменото парти за Коледа, да слезеш до мазето за претакане на зелето, да отидеш до тотото с химерната надежда да вземеш милионите от Део и оня задрямал скелет до него. Мек кремав лимон, мента, морски нотки. Свеж, но и плътен, очаквам и да е траен през лятото. Досега любимият ми Code беше Absolu. Вече е детрониран от Code Sport. Никога не бях се интересувал от този аромат и след първото вдишване ми дойде на ум, че такъв свеж и професионално създаден аромат ще е от някой от дядките, царе на свежарките – Алберто Морияс или Жак Кавалие. Оказа се вторият. Определено ще си взема 50мл.
270 Penhaligon`s Halfeti – ако не знаех, какво съм си купил, щях да предположа, че е някакъв нов аромат на Том Форд. Препраща ме към какво ли не от зимните TF аромати с кожа, оуд, сандалово дърво, шафран, кехлибар, ванилия.....носът и съзнанието ми се лутат и не мога да определя, до какво е най-близък. Плътен, сладък, леко пикантен, но и с нотка свежест. Иска малко време, за да бъде оценен. Малко само. Парфюмеристът е с доста богато портфолио основно в нишовия сектор и този аромат си е точно такъв. Пак си взех само 3мл, така че ще се купува по-голямо количество в следваща поръчка.
172 Guerlain L`Instant – Усещането е като да влезеш в магазин за обувки и чанти от естествена кожа, а продавачът да има рожден ден и бюрото му да е отрупано с шоколад и обелени портокали и мандарини. По принцип няма кожа в съставките, но това е първото, което усещам. Ако вдишам по-дълбоко, дори леко започва да ми люти в носа. За мен е по-шоколадова версия на Tuscan Leather, така го усещам. Имам 3мл, ще стигнат за поне 2 дни разносване и ще преценя, дали да си поръчам повече.
255 Mugler Alien Man – Свежи подправки, билки, леко плодово-флорален, сапунест, душ-гел в най-добрия смисъл на думата. От една страна скучен аромат, просто нещо доста приятно и лесно за носене. От друга страна обаче не мога реално да го сравня с нищо, което съм мирисал досега, има своята оригиналност. Обаче за мен е от този тип аромати, които може да ги носиш примерно цяла седмица. На следващ ден някой да ти даде да го помиришеш и ти да не успееш да го разпознаеш. Като актрисата Нина Добрев – в колкото и филма да я гледам, нито веднъж не я разпознавам, толкова стандартна физиономия има за моите възприятия. Бих си взел допълнително количество, наистина ми е приятен като аромат, тонизира ме.
236 – Givenchy Very Irresistible for men – помните ли едно време партиите на Яни Янев и Бареков – тръгваме силно и умираме бързо и незабелязано. И тук много приятен старт с мента, свеж грейпфрут и наситено кафе......и дотам. Около два часа се усеща и след това става нещо много скучно и сладникаво. Оставам си само с 3мл мостричка.
261 D&G K – е защо го плюят толкова по сайтове и ревюта, не мога да разбера​? За пореден път се убеждавам, че само моя нос може да е съдник. Мой роднина има оригинал и версията на ЗАГ е супер, дори по-наситена. Горски плодове, цитрусова сладникавост, малко пикантен, малко кедров. Някак ме препраща към Dior Sauvage Elixir, от който се маха мазнотата и лакрицата(бляяяяя, много гадно) и някак се пригажда за пролетта и лятото. Весел аромат, носи настроение и е идеален за младежи или млади по дух мъже. Пак само мостричка си взех, но ще си поръчам повече милилитри.
266 Tom Ford Beau de Jour – дедо ми се е прЪскал с т`ва, тато се е прЪскал с т`ва, я се пръскам с т`ва, и моят син ще се пръска с т`ва. Класика, елегантност, увереност, галантна мъжественост, непреходен аромат както D&G Pour Homme. Това е Jon Hamm от Mad Men в бутилка с пулверизатор. Всички съставки на класическите бръснарски аромати са включени. Ставаш сутринта в луксозната си къща си с огромни прозорци и изглед към гората, обръсваш се с ония стари самобръсначки със сменяеми ножчета, костюм от Еrmenegildo Zegna, напръскваш се с това чудо, целуваш четвъртата си съпруга(чието име вече не помниш точно) за довиждане, яхваш огромния мерцедес и отиваш във фирмата си цял ден да ги уволняваш и назначаваш, докато каталясат ха ха ха. Майтапът настрана, хубав е парфюмът, заслужава си.
263 Montale Chocolade Greedy – абсолютен фарс. Слаб до неузнаваемост. Издържа колкото да отидеш до тоалетната по малка нужда и тъкмо се пресягаш да натиснеш бутона на казанчето и ПУФ, вече е изфирясал. Толкова е кекав, че нищо не мога почти да усетя, освен за няколко минутки разредено какао, все едно от кухня за социално слаби. Три пъти напръсквам листчето и усещам по-силно миризмата на хартията. Пръскам на ръката си, няма никой. Малко съм настинал в момента и си помислих, че пак е някакъв Ковид, засегнал обонянието ми. Но не е. Единствения вариант виждам, да откраднеш от някъде няколкостотин литра, да си напълниш една 10-литрова пръскачка за лозя, да я метнеш на гърба си и така да излезеш. На всеки 10 крачки помпиш и се поливаш обилно.....докато се намокриш порядъчно и ти потече сополът. Не пипайте, няма смисъл. Разминах се само с 3мл загуба.
423 Vancleef&Arpels Midnight in Paris – голямо хвалене от ютубърите, голямо възнасяне, големи припадъци. Мека и сладникава кожа, ненатрапчив, доста по-свеж от очакваното. Лично мен не ме впечатли, може и без него да мина. Взех само 3мл.
190 YSL L`homme – Признавам, отне ми време да израстна за този аромат. Преди година и половина някъде си бях взел 10 милилитра от магазин на ЗАГ във Варна и първоначално не ме впечатли. Едва когато вече флакончето беше на края си, осъзнах стойността на аромата. Също много класен, мек и свеж, стилен и за по-зрели мъже. Има си типичните джентълменски джинджифил, кисели цитруси, кедър, меки подправки, ветиве, босилек, фино подсладен с бобова тонка. Трябва да се вдишва бавно и дълбоко за максимална наслада, както за мъжете, които го носят, така и за техните нежни половинки. Тук си поръчах 34мл, които са ми предостатъчно за много години напред.
230 Bvlgari Aqua Amara – пръскам на тестово листче и шок, мирише на смачкана миризливка върху парче торта. Оставям листчето да престои 15-20 минутки и отново душа. Лека промяна към по-добро, но недостатъчна. Казвам си, ще се тества на кожа, взел съм все пак 34мл, няма да ги изхвърлям. И определено върху кожа нещата ухаят различно. Явно тази комбинация от мандарината и плътния и леко мазен аромат на нероли, в комбинация с хартията, не са най-удачния начин за тест. Харесва ми, но определено го поставям зад Aqva Marine, следва Aqva OG, на трето място е Amara с минимално изоставане и на последно е Aqva Atlantiqve, който наистина ми мирише на сварени яйца.
153 Paco Rabanne Ultrared Men – ммммм, бижу. Това е уникалният Mugler A*Men с добавен портокал. Много подходящ за студена есен и зима. Определено и дамите могат да го носят в по-хладно време. Донякъде бих го определил и като празничен аромат, точно заради портокала. Много съм доволен, защото май никой не предлага аналог на този аромат. Уж оригиналът бил спрян от производство и много се спекулирало при продажбите от частни лица, но в момента се намира на сравнително достъпна цена в България.
579 Memo African Leather – мирише ми на кожа и туршия. Не натрапчиво, но и не чак толкова приятно. Не е лош, но според мен ще странен и може и неприятен за хора, които нямат особени познания и опит с парфюмите и носят основно дезодоранти или свежи масовки. В никакъв случай не е подходящ за интимна среща или за парти. Директно ще ти бият шута и ще те изпратят да се къпеш и да си смениш дрехите. Честно, дори се чудя тези 15мл къде мога да ги нося. Ще пробвам в офиса, ще видя реакциите. Ако колегите не го харесват, поне ще стоят далече от мен и няма да ме занимават с простотиите си.
226 Hermes Voyage – взимате си джапанките, банските, плажното масло, любимият човек под ръка, касетка на Стефан Вълдобрев и Обичайните Заподозрени с песента за бара на морето, спрей против комари, банковите карти, пълните резервоара на комбито догоре плюс няколко туби от минерална вода с нафта/бензин в багажника и отпрашвате към някой гръцки остров за седмица. А, да, и да не забравите този парфюм. Унисекс с лек мъжки уклон. Като престои, доста ми идва в стила на Un Jardin Sur Le Nil, но по-остричък. Прибирам го и си чакам лятото.
269 Paco Rabanne Phantom – още един несправедливо оплют аромат. Рефанската версия е по-свежо тревиста сякаш, по-цитрусова. Тази е доста по-сладка и според мен по-близка до оригинала. Съответно вече усещам и сходства с JPG Scandal, но само сходства, не чак такава прилика. Има уникалност в него и ако не бяха инфалтилният флакон и никак несъответстващото наименование, щеше да е приет далееееч по-добре от хората. За мен е аромат за по-улегнали мъже, за спортно или елегантно облекло, може да отидете с любимата на някакво свежо и цветно ресторантче или разходка, на забавен театър. Не става определено за опера или официален прием, но покрива почти всички останали ситуации доста добре. Може би с времето ще бъде повече оценен, ще бъде възприет и запомнен.
И едно попадение от Рефан – 405 Paco Rabanne 1 Million Elixir. След като преди година тествах оригинала, много се надявах да бъде пуснат и негов аналог в някакъв момента. И Рефан са се справили отлично, за пореден път се убеждавам, че сладките им аромати са им силата. Еликсира го поставям на пиедестал заедно с Lucky и Prive. Заедно с Лъки-то дори спокойно могат да се носят и от дами. Има допирни точки с Erba Pura и с Armani SWY който и да е от линията. Солиден аромат, сладък, плътен, усеща се нещо стипцаво и кехлибарено-смолисто в основата, но поставено точно на място и правещо ароматът забележим. Оказа се пачулито и някаква билка давана плюс кедър.

# 72
D-frag12, това беше най-забавния и същевременно описателен и добиващ представа за даден аромат пост,който съм чела през парфюмнозависимите ми години, има няма 17-20 г Laughing  "Кожа с туршия и миризливка върху торта"  Nerd  Сипах си чаша вино и започнах да чета.......... вече имам попълнения в уиш листата  Nerd
Благодаря !

# 73
D-frag12 Имам си четиво за лека нощ, но твоето е по-непредвидимо и интересно в момента и му се насладих от-до! Само не разбрах тези дето описваш от ЗАГ ли са всички? Че нали ви казах за мойто мъж как намазва покрай мен, та имам нужда да оправдая някоя и друга поръчка, като поръчам и за него, а с твоите описания набелязах няколко, та да знам къде да се насоча хахаха Smile

# 74
  • Истанбул
D-frag 12 ,страхотни ,сочни, цветисти описания.Точно такива обичам и аз.Без излишни провъзнасяния от сорта на "Велик парфюм,как ще живея ,като знам ,че е спрян"
Напълно подкрепям за "Среднощ в Париж".След толкова ахкания и охкания си викам "Брех,този шедьовър ще трябва да го помриша".И после стана "Малее,туй ли било ?!"Ами хубав е ,един такъв обличък, мекичък и незапомнящ се.Според мен по приляга на жена отколкото на мъж.
Не усещаш ли рози в "Халфети"?според името си би трябвало да е посветено на мястото ,където е построен язовирът на р.Ефрат.От водата се подават комините на къщите и минарето на джамията.Долно Халфети е останало под водите на язовира.Това място се слави и с черната си роза.Кметът на Халфети се опитва да възстанови изчезващия сорт на черната роза.Един от известните парфюмеристи на Турция(жената е родена в Пловдив) има там някакви собствени насаждения с черни рози.Обаче,доколкото си спомням аромата не е като на кадифената тъмночервена роза .

Общи условия

Активация на акаунт