Смятам че имам проблем...

 • 5 355
 • 22
 •   1
Отговори
 • Мнения: 50
Здравейте, за пръв път се престрашавам да пиша тук..На почти 18 години съм (на 17 и 9 месеца), а все още съм девствена. Започвам да си мисля, че в мен нещо не е наред. Срам ме е да споделя това пред моите познати, малко хора знаят за това. Не смятам, че съм грозна или неподдържана, но все още не мога да открия подходящото за мен момче... Повечето ми приятелки до 16 и вече са го правили. Другото което е, че не знам как ще се приеме това ако си го призная  дори. Когато в компанията ми заговорят на тази тема аз се "свивам" от срам просто защото не съм го правила. Много ме е срам от себе си😔
Моля за съвет!

# 1
 • Мнения: X
А от кого те е срам? Не си длъжна да споделяш каквото и да е.

Аз също бях от тези, които рано го направиха, но това няма никакво значение. Просто трябва да намериш читав човек, с когото да имате някаква тръпка. Не съм фен на мисленето жената да се пази до 20, но пък ти не си особено закъсняла.

# 2
 • Мнения: 42 162
И какъв ти е проблемът? Имаш толкова опции:
- чакаш да се появи заслужаващ човек;
- отиваш на море или ски с други студенти и там намираш някой атрактивен, с който си спретваш неангажираща афера;
- купуваш си дилдо/вибратор и сама решаваш въпроса, хем и си развиваш сексуалността;
- отиваш на гинеколог и искаш да ти реши проблема със скалпел.

# 3
 • Мнения: 805
Изобщо не го мисли това, няма никакво значение, когато намериш правилния човек. Нормалните момчета/мъже биха предпочели неопитна приятелка пред някоя, която има доста “опит” зад гърба си, поне що се отнася до сериозна връзка. Предполагам скоро отиваш в университет и повярвай ми тогава е въпрос на подходяща ситуация, за да се случи. Не се стеснявай по тази тема, не си и длъжна да се обясняваш.

# 4
 • Мнения: 1 801
Аз пък съм фен на мисленето “жената да се пази за когото трябва” Stuck Out Tongue Winking Eye
Да се направи нещо на всяка цена, само защото “другите вече са го направили” е овчо разсъждение Joy

# 5
 • онче бонче бонбонче
 • Мнения: 17 022
Това да ти е проблема Rolling Eyes Тепърва ще навлизаш в живота на големите и ще има да мислиш за много по-големи проблеми и това ще ти се стори едно съвсем дребно нещо. То си е и такова и без това и може спокойно да не го споделяш наляво и надясно. Пък ако в компанията те задяват на тая тема просто им кажи, че в дискотеката си срещнала някакъв много готин пич и сте оправили проблема на задната седалка в неговата много готина кола. И да знаеш, че от 18 нататък може спокойно да правиш каквото ти искаш, не каквото ти казват другите, дори може да започнеш да тренираш предварително, ей както си сега на 17 и 9м, тамън е добро начало.

Бях забравила че е петък Two Hearts

# 6
 • Мнения: X
Ефибуш, верно е петък, ама младежите имат такива терзания.

Имах приятелка, която си хареса едно момче, но я беше срам, че е девствена. Беше си дала срок 1 седмица до следващата им среща да “оправи проблема”. Запознах я с един младеж, тя отиде у тях, свършиха работа. После си беше щастлива, че няма да я е срам от готиния… звучи абсурдно, но е случка от живия живот.

# 7
 • Мнения: 8
Здравейте, за пръв път се престрашавам да пиша тук..На почти 18 години съм (на 17 и 9 месеца), а все още съм девствена. Започвам да си мисля, че в мен нещо не е наред. Срам ме е да споделя това пред моите познати, малко хора знаят за това. Не смятам, че съм грозна или неподдържана, но все още не мога да открия подходящото за мен момче... Повечето ми приятелки до 16 и вече са го правили. Другото което е, че не знам как ще се приеме това ако си го призная  дори. Когато в компанията ми заговорят на тази тема аз се "свивам" от срам просто защото не съм го правила. Много ме е срам от себе си😔
Моля за съвет!
Миличка, няма от какво да се срамуваш! Когато се появи точното момче, за теб, нещата ще се получат! ❤️

# 8
 • София
 • Мнения: 10 633
А ти ли се дърпаш или не ти се удава възможност?

Нова година - нов късмет!

Последна редакция: сб, 31 дек 2022, 00:40 от Dicewithoutnumbers

# 9
 • Мнения: 1 479
Нищо срамно няма в това, по-важно е да се случи с правилния човек. Не си длъжна да се обясняваш на който и да е какво си или не си правила. При мен ситуацията беше подобна и не съжалявам, че не си легнах с някой ей така, само за да мине.

# 10
 • Мнения: 3 498
Момиче прекрасно, това не е състезание. Ако другите са го правили на 16 какво?

По м/у другото аз бях в подобна ситуация и мислех точно като теб. За съжаление не мога да ти налея нищо в главата, има неща които ще трябва сама да научиш, но може би няколко съвсета и чисто добронамерени:
- Не се сравнявай с другите.
-Говори открито пред близките ти приятелки, че си девствена, ако стане на въпрос. Няма нищо срамно в това. Просто не е дошъл момента. Ако ти започнеш да мислиш за това без срам, ще ти е по лесно, наистина.

- не отдавай толкова важност на секса. Това разбира се е моя житейски възглед, но пак... не е нужно да си с мега перфектния мъж, бъдещ баща на децата ти и прочее..

- както ти казах бях в подобна ситуация.. и когато мина си мислех, защо толкова притеснения за това.. Simple Smile

# 11
 • Мнения: 1 308
Бъди сигурна, че не си единствената на тези години, която не го е правила. Нито е срамно, нито е важно да се случи точно в този момент. Когато аз бях на вашите години също имаше момичета, които бяха напред с материала. На мен ми се случи на 19 години. И какво от това... И гаджета имах, не съм останала само с един и като станеш на една определена възраст виждаш, че това ти е най-малкия проблем. Има толкова по-важни неща. Племенницата на съпруга ми е на 19, красавица със самочувствие, с пари /семейството е заможно/ и понеже беше по-отракана от моята дъщеря си мислехме, че ще ги върти и ще го направи рано рано, ама моето сколаса преди нея, което не е за хвалба, какво да го направя... Има си сериозен приятел и така. Братовчедка й също си имаше гадже, но го заряза и си каза, че не я вълнуват мъже в момента и изобщо не държи да бърза. Доколкото знам още не се е случило.

# 12
 • Мнения: 639
И аз едно време го направих на почти 22. Важното е, когато ти е за първи път да е с човек, който обичаш и е внимателен, за да ти останат хубави спомени. А на приятелките не е нужно да споделяш, че си девствена, можеш да кажеш, че си правила веднъж и не е било нищо особено и без подробности.

# 13
 • Мнения: 50
Благодаря ви много за съветите...успокоихте ме до известна степен. Пожелавам на всички здраве и весело посрещане на новата година🤗

# 14
 • България
 • Мнения: 3 622
Аз пък бях почти на 19 Wink
И хич не ми пукаше.Не, че не съм имала гаджета преди това,но някак си, не беше дошъл момента.
Когато се появи човекът,тогава! Ти ще си усетиш!
Моята дъщеря е малко по-малка от теб,но има същите тревоги...

Общи условия

Активация на акаунт