Плам, пламти! Котел, бълбукай! Адска смес, мехури пукай! Януарска спортна и успешна!

• 99 408
  • 3 070
  •   1
Отговори
# 2 415
Бюти, давай течности. Лъжичка по лъжичка ако трябва, на малки интервали от време.  Топъл  чай или топла вода, сок, компот(от малини или кайсии, от малините помага за сваляне на температура, от кайсиите да не се обезводнява, макар, че детето ти е малко и не знам дали не е алергичен към власинките на малините). Ти писа, че не приема течности как да се изпоти, с тази температура по-скоро ще се обезводни. Каквито и  течностите да успееш да го накараш да изпие ще е ок.  Ако има скарлатина, то най вероятно го боли гърлото при преглъщане. Редуваш ли температуропонижаващите?   На моите панадола им беше слаб, давах го основно през деня, вечер нурфен, крайна тежка артилерия хексалгин на капки. Компреси на челото, може и само с вода без оцет, обтриване на сгъвките на лактите, коленете, длани, глезени и ходила. И пак повтарям много течности. За храна нещо леко, най-добре супа.  
За операцията не вярвам чак за догодина да ви оставят, става въпрос за малко дете и слух, а имате и вариант да е в България.
Сирос, Ренко, прегръдки! Дано вторника да изправи кривините на понеделника.
Мен ме боли тиквата, от ден-два се обажда. Ще трябва да пия хап, а мразя. Тъкмо ми свършиха онези дни (слава богу, че дойдоха, със закъснение, но дойдоха). Обикновено ме мори главата преди това. Сега обаче май е от вратните ми истории, пък и вчера часове наред ших, та май сама се насадих на пачи яйца....

Последна редакция: вт, 24 яну 2023, 07:36 от wind and fog

# 2 416
  • Пловдив
Добро!

Бюти, как сте тая заран? Да идете на лекар...?

13сче, браво за спорта!

# 2 417
  • Наблизо
Добро утро,момичета!Човечето пие мляко и ще се приготвяме да ходим на доктор,че имаме час път с градския транспорт..защото колата е на ремонт.С количката все ще стигнем.
Свали я снощи,усетих как се успокои..Сега пак обаче почва да вдига..просто..И само се дръгне,така че наистина си мисля че е скарлатина,въпреки нетипичните симптоми.Че и кашля.

# 2 418
  • София
Добро утро!

Бюти, милото фъстъче!

Бобчи, Зори как е?

Другите болни също на отчет.

Карамелке?

Туй моето дете няма да миряса докато не ми разлее кафето. Човек ще каже, че не е на 9 г, а на 9 месеца. Добре, че ръстът й подсказва верния отговор , защото по поведение в момента не докарва нещата.

Някой сервира ли кафе?

# 2 419
  • Пловдив
Панде, две не пречат Wink

Бобчи, как е Зори?

# 2 420
Добро утро!
Да се оправят дечицата!Бюти, дано минава вече, че много ви се събра на вас!
Довечера сме на ортодонт с детето.Да видим колко по хиляда ще ни струва усмивката ѝ Close Как сме се оправяли навремето  без ортодонти, брекети и ритейнери( така ли се пише?) , изобщо не знам?!
От утре ваканция.Ще се изпотрепем вкъщи, но много болни дечурлига има, а колегите вече са около 50%.
Ставам да потренирам малко, че нещо яденето ми е доста напоследък, че и пиенето. 🍷

# 2 421
Бюти, намъчихте се. Щях да ти пиша за тия кутии за готвене, ама сега не ти е баш то тях, друг път. В коя чужбина се чака толкова много за операция на дете?

У нас тече тежка седмица с голямо служебно натоварване и при двамата и няколко планирани и непланирани прегледи и манипулации при децата, вкл. и операция при едното. Разни трети лица се пробват да ми танцуват по нервите, но нямам сили и желание да ги отразя в момента. Ще избухна, но като ми мине личния и семеен зор.

# 2 422
  • Наблизо
Много благодаря момичета..
Мьос,сигурно няма да е толкова,просто ме е яд и съм много притеснена.Страх ме е ,че ще ни дадат дата и пак ще олепи нещо точно преди операцията.
Такова парцалче е,само вика болен болен,боли ме..
И а не спирам да се съдирам от кашлица,нещо в гърлото е.
Другите болни да се оправят и те..Зори болна ли е?

# 2 423

Ей така ми е ..

# 2 424
Umi, може и шини да ви свършат работа, а те са доста по-достъпни като цена. Не се настройвай предварително за голямата резачка.

Clo, Joy

# 2 425
Милото дете, Бюти хубаво ти казаха за температурата, аз от Нурофен съм видяла най-добър ефект, но не давам вече, понеже се обрина и може и алергия да има, но компреси с вода или мокри чорапи слагам. За хранта не мисли, важното е да пие течности. Стискам палци!
Тая сутрин се събуди и с другото око гурелясало, но не е много. Обадих се в яслата, нямали други случаи на конюнктивит. Изпрах всичко, надявам се с капки да й мине за два-три дни. В родилното хвана такава инфекция и очите й бяха залепнали направо с огромни гурели беше и Макситрол слагах и бързо мина. На обед сме на лекар, ще видим. Днес трябва да плащам за монтаж на щори в яслата и да вземам от шивачката нощници, нали съм в родителския актив, касиерката е с болно дете и касата е у мен, как ще стане не знам. И да закарам нощниците в яслата.

# 2 426
Колко права си, Кло! Hug
Всъщност, се замислих, че поне в едно отношение библиотекарите най- вероятно са пощадени, а именно- не контактуват с простаци на работното си място. Rolling Eyes
Изчетох ви- къде по диагонал, къде не съвсем... По темата за образованието няма да се включвам, тя е и "затворена страница" Grinning вече (до следващия път), но няма да забравя, как преди мнооооооого години един мъдър човек, коментирайки ситуацията в Бг, каза: "Затъпей народа, разболей го и го управлявай." Все по- често се сещам за тези думи, уви.

Нещо минорно ми е днес, затова няма да ви занимавам със себе си.
Хубав ден желая, другарки! Hug

# 2 427
  • Euskal Herria
И тази седмица ще е студено и дъждовно. Такова мрачно време е потискащо, на човек му иде да се завие с едно одеало и да се сгуши с книга и кафе. И толкова. Simple Smile
Лека закачка с миналата тема за образованието, по-скоро за четенето:

Да ви е лек денят, вещички!

# 2 428
  • Наблизо
Със скарлатина сме,пореден антибиотик.Като се приберем,ще звъня в болницата.
Забравих да питам доктора..колко време след почването на антибиотика може да се върне на училище.Свга ще му пиша..

# 2 429
Хелоу, красавици мои! Много епизодично ви чета напоследък и не пиша, ма нищо хубаво нямам да кажа... Ени, подсети ме, че дадох конвектор в гаранция за ремонт и още не са ми го върнали, а зимата си отива ( надявам се! ) Бюти, много се намъчихте, дано има добри новини днес и малкото човече да се оправи вече!
Сиросче, гуш! Направо съм забравила за работните драми. Седя си дОма на топло и 'ич и не питам Недовършений как се справя. Имам инжекции до четвъртък и всяка вечер трепяря ще издържи ли проклетия абокат. През деня ясно, ще отида някъде да го сменят, но по нощите... Травма ми нанесоха тия нещастници.
Паля камината и си сипвам по два пръста гол фреш от портокал и си мечтая да му накапкам и добавка, ама няма... Имам оферта за Елада в края на седмицата, но още не се чувствам във форма, макар че съм значително по- добре.
Хубав ден да имате, сладурки прекрасни!

Общи условия

Активация на акаунт