? Въпроси всякакви ? (2023 г.)

• 645 223
  • 14 838
  •   1
Отговори
# 10 710
Здравейте.
Има ли начин да почистя восък от текстилната/ мрежестата част на маратонки?

Със салфетка и сешоар. Гледай нагряването да минималното, което ще разтопи восъка, за да не повредиш мрежата (малко вероятно).

# 10 711
Салфетка/лист хартия и ютия, внимателно.

# 10 712
Здравейте,
Спешно !
 Тази сутрин изтървах 3 капки гранофурин на светъл килим ( гладък като мокет ). Дайте идеи с какво да го почистя?
Върху халатчето на детето се изпра, но след поне десетина пранета. С обикновен прах за пране, без третиране. Пробвайте със Спот на Перилис, с белите турски сапуни -  може да не стане от първия път, но според мен има надежда.

# 10 713
  • Варна
Здравейте! От няколко години имам дебитна карта, която съм ползвала предимно онлайн. Последно време като се опитвам да платя с нея в магазина (примерно) ми иска ПИН, картата е безконтактна. А аз съответно никога не съм го запомняла този ПИН, че и листчето с информацията за картата не си пазя. Та, възможно ли е да ми преиздадат само пин, или ще трябва нова карта. - на ДСК съм, картата е mastercard

# 10 714
  • София
Възможно е да ти издадат нов ПИН. Ще ти е нужен винаги. Възможно е да те таксуват от банката за това.

# 10 715
Разбира се,че от банката ще ти кажат кой е твоя ПИН код. Няма нужда от нов код. Само че защо иска ПИН от безконтактна карта?!

# 10 716
  • София
Няма да ѝ кажат кой е нейният пин, защото не го знаят. Ще ѝ издадат нов.
Само че защо иска ПИН от безконтактна карта?!
Не питаш сериозно, нали?

# 10 717
Така е, аз няколко пъти си губя ПИН-а (не мога да помня такива неща и листчето изчезва в един момент; въобще - не обичам особено картите) и никога не са ми предлагали просто да ми го кажат. Издават нов.

# 10 718
Издава се нов ПИН, таксува се по тарифата на банката. Като получиш нов ПИН си сменени кода, така се помни, даже е препоръчително.

Последна редакция: вт, 19 сеп 2023, 11:35 от Пролетно цвете

# 10 719
Промяната на ПИН-а става за две минути през банкомат. Всички карти са ми с еднакъв ПИН, как не съм тръгнала да помня коя карта с какъв е. През банкирането също може да се променя, не за всички банки обаче.

Още при взимането на картата и разпечатката с ПИН от банката го смених и с целия си акъл я засилих в кофата. На нея бил и статичния код, при разплащане в интернет. Кой да гледа. След това трябваше с кол центъра им да си контактувам.

Последна редакция: вт, 19 сеп 2023, 12:31 от Clo - Camille

# 10 720
  • София
Промяната на ПИН-а става за две минути през банкомат. Всички карти са ми с еднакъв ПИН, как не съм тръгнала да помня коя карта с какъв е. През банкирането също може да се променя, не за всички банки обаче.
Само че трябва да си знаеш стария ПИН. Иначе всеки, намерил чужда карта, ще може да си смени ПИН-а на банкомат и да си я ползва, докато не я блокират.

# 10 721
  • София
Моля препоръчайте ми крем за лице,който не кара кожата ми да стои мазна цял ден.

# 10 722
Не питаш сериозно, нали?
Само над 100 лева иска ПИН-а.

# 10 723
Не е вярно.

# 10 724
Не питаш сериозно, нали?
Само над 100 лева иска ПИН-а.

Не е вярно. И след всеки Х броя трансакции пак иска ПИН.

Общи условия

Активация на акаунт