? Въпроси всякакви ? (2023 г.)

• 651 393
  • 14 838
  •   1
Отговори
# 14 745
  • София
Важи.

# 14 746
Здравейте, важи ли още онова правило, че може да сменяш личен лекар само през юни и декември, или отпадна?

Не се интересувам, но вчера попадах на разни съобщения по радиото, че било последен ден за смяна на личен лекар. Та сигурно е вярно. Но трябва да има и изключения - ако старият се пенсионира, ако се преместиш на ново място...

# 14 747
Да, важи още.
Но може и по друго време, ако по някаква причина си недоволен, с бланка по образец от НЗОК.

# 14 748
  • Буркина Фасо
предполагам, че ще важи и за в бъдеще. не виждам причина налагаща отмяната.

# 14 749
Здравейте, важи ли още онова правило, че може да сменяш личен лекар само през юни и декември, или отпадна?
Според мен си важи, аз смених този месец. Радвам се, че успях да се вредя, че доста трудно е станало напоследък.

Желанието ми такива процеси да станат дигитални може и да си остане само мечта. Simple Smile

# 14 750
  • София
Според мен си важи, аз смених този месец. Радвам се, че успях да се вредя, че доста трудно е станало напоследък.
Колко трудно е станало? Нали отиваш със здравната книжка при новия ЛЛ и това е. Къде се вреждаш?

# 14 751
Колко трудно е станало? Нали отиваш със здравната книжка при новия ЛЛ и това е. Къде се вреждаш?
Ами, ако няма свободни лекари, кой ще те вземе? Повечето отказват нови пациенти.

# 14 752
Tи хубаво отиваш, ама той трябва да се съгласи да те приеме. А не е задължен.

# 14 753
  • София
Fearful за това изобщо не се сетих.
Все съм сменяла лесно (2 пъти), но последния беше преди 10 години.
От друга страна - лични лекари бол. Ако е някой прехвален с много пациенти, или пък - точно при този искам да съм... може и да няма "места".

# 14 754
  • пустинята Гоби
Поне в София е голям зор да придумаш някой ЛЛ да те приеме, пълни са с пациенти. Две години търсих лекар, който да се съгласи и като намерих хич не чаках определените месеци, но пък аз си бях сменила адреса преди 2-3 години и с този номер минах.

# 14 755
Трябва ли нов телефон самсунг да се зарежда 12 часа или просто трябва да се зареди до 100%?

# 14 756
И в Пловдив е трудно. Много ЛЛ бяха над 70 години и вече преустановяват работа. А нови няма. Моят е с отдавна запълнен капацитет и не приема нови пациенти.

# 14 757
Трябва ли нов телефон самсунг да се зарежда 12 часа или просто трябва да се зареди до 100%?

Някога казваха, че трябвало. Ама днес май батериите са други.

# 14 758
На смартфоните не трябва 12 часа.

# 14 759
Може ли да се върне закупена от физически магазин стока в Инглиш Хоум и във всеки един магазин ли може да се върне или там от където е закупена? Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт