? Въпроси всякакви ? (2023 г.)

• 646 694
  • 14 838
  •   2
Отговори
# 3 405
  • Далечният изток
02 9041506,
02 9041511,
02 9041528
- цял ден атакуват телефона на детето, а докато звънят , се изписва "Възможен спам" на екрана. Блокирам един, звъни следващият Angry  Голяма досада, но се чудех дали и на друг са се пробвали?
На мен днес ми е звънял 02 9041513. Не съм чула да звъни всъщност, но видях, че имам неприето.

# 3 406
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Здравейте. Препоръчайте интернет доставчик в София за интернет без сключване на договор. Благодаря предварително.

не знам как би могло да стане без договор.
или искате за кратък срок?
миналата година питахме навсякъде. никой не предлага интернет само за месец. купихме интернет пакет от А1.
предполагам, че и другите мобилни оператори предлагат.

# 3 407
02 9041506,
02 9041511,
02 9041528
- цял ден атакуват телефона на детето, а докато звънят , се изписва "Възможен спам" на екрана. Блокирам един, звъни следващият Angry  Голяма досада, но се чудех дали и на друг са се пробвали?

Да, ММ спомена вчера, за точно такъв номер с 02…, който предварително е бил маркиран като “възможен спам” на екрана му. Блокира го и го репортна като спам и той, и повече не са пробвали. Засега.

# 3 408
Здравейте. Препоръчайте интернет доставчик в София за интернет без сключване на договор. Благодаря предварително.

не знам как би могло да стане без договор.
или искате за кратък срок?
миналата година питахме навсякъде. никой не предлага интернет само за месец. купихме интернет пакет от А1.
предполагам, че и другите мобилни оператори предлагат.

.

Последна редакция: сб, 25 мар 2023, 21:01 от WonderWoman

# 3 409
Пита за безсрочни договори предполагам...

Нямате ли местни доставчици?
Булсат нямат ли домашен нет?
Като бяхме към тях, плащахме месец за месец. Може и да не платиш някой месец, после си продължаваш...

https://operator.bg/site/index.php?param=internet-search&lang=bg … _neighborhood_id=

Безсрочни договори са...

# 3 410
Cooolbox предлагат нет и тв, без да се ангажирате с договор- когато решите, че вече не можете да плащате, просто им връщате оборудването, като искате да си го пуснете, заявавате включване. Ако не сте си платили нет-а и Ви го спрят,  имат опция за пускане за 24 часа, след телефонно обаждане(след което трябва да си го платите, но е решение, докато намерите парите). Проблема е, че оперират в определени райони и нет-а им е малко по-скъп, но пък предлагат много добра скорост и най- вече съпорт.

# 3 411
Здравейте! Налага ми се да продам апартамента, който майка ми  ми прехвърли срещу гледане, но тя е жива все още. Имам ли право?

# 3 412
  • Другата България
Здравейте! Налага ми се да продам апартамента, който майка ми  ми прехвърли срещу гледане, но тя е жива все още. Имам ли право?
Не и без нейно съгласие.

# 3 413
  • Далечният изток
Можеш.
Последният пост не отговаря на истината.

# 3 414
Може, защото сте собственик на имота. Задължението ви за издръжка +гледане остава.

# 3 415
  • Другата България
Коментирах го защото само през миналата седмица колежка имаше същия казус и се консултира с адвокат, който категорично ѝ отговори, че докато жената е жива няма право да го продава или преотстъпва жилището /съжалявам, ако термините ми са неточни, не съм юрист/. Нотариалният акт е на нейно име, на колежката, но е приписан за доглеждане, и дори тя коментираше, че данъците, които плаща, са равни суми на нея и съпруга ѝ /след брака е приписан/, и двойно по-голям на майката, която още е жива и здрава.
Та, разбирачи много. Адвокати тоже, явно.
Затова отговорих по този начин.
Можеш.
Последният пост не отговаря на истината.

# 3 416
  • Буркина Фасо
ако в нот.акт е написано, че майка и може да ползва жилището до края на живота си не може да го продава.
но ако не е записано това защо да не го продаде ? гледането може да е в жилището на дъщеря и.

# 3 417
Така е,зависи преписването как е станало.Баба ми си преписа къщата на дъщеря си,с условието докато е жива да я гледа и без право на продаването и.

# 3 418
  • Другата България
Бонго, моята колежка живее в жилище, което е било на родителите ѝ. Още докато баща ѝ беше жив, бил е жив, след брака ѝ, те решават да прехвърлят въпросното жилище на дъщеря си срещу доглеждане - обяснява, че тогава това е бил най-евтиния начин нотариално. Правят го, и после бащата починал, но майката си е жива и здрава и НЕ живее с тях. Не знам какво пише в нотариалния акт, знам че пише, че е за доглеждане и че въпросната майка плаща най-много данък за жилището, както и че адвокат ѝ е казал, че няма право да го продава докато жената е жива, не знам дали и да го ипотекира няма право, май и това коментираше.
Доколкото разбрах, съфорумката пита точно това.
Моят съвет е да си намери тя читав юрист и да се консултира.
Така е,зависи преписването как е станало.Баба ми си преписа къщата на дъщеря си,с условието докато е жива да я гледа и без право на продаването и.
Именно, явно еднозначен отговор няма, тъй че за нещо толкова сериозно с нотариалния акт при адвокат, за истинска информация.

# 3 419
  • Буркина Фасо
Бонго, моята колежка живее в жилище, което е било на родителите ѝ. Още докато баща ѝ беше жив, бил е жив, след брака ѝ, те решават да прехвърлят въпросното жилище на дъщеря си срещу доглеждане - обяснява, че тогава това е бил най-евтиния начин нотариално. Правят го, и после бащата починал, но майката си е жива и здрава и НЕ живее с тях. Не знам какво пише в нотариалния акт, знам че пише, че е за доглеждане и че въпросната майка плаща най-много данък за жилището, както и че адвокат ѝ е казал, че няма право да го продава докато жената е жива, не знам дали и да го ипотекира няма право, май и това коментираше.
Доколкото разбрах, съфорумката пита точно това.
Моят съвет е да си намери тя читав юрист и да се консултира.
в питането не пишеше дали може да се ползва имота от продавача до края на живота си, което е важно в случая. ако така е записано тогава не може да се продава. но ако изрично не е написан това в нот.акт  няма пречка да се продаде. грижата за родителя може да стане на друго място.
в момента чета точно такъв нот.акт
ако има пречка да се продава нотариуса ще и го каже.

Общи условия

Активация на акаунт