? Въпроси всякакви ? (2023 г.)

• 646 779
  • 14 838
  •   1
Отговори
# 3 345
  • Буркина Фасо
Ами този линк не включва минути за международни разговори. Включва минути в роуминг.

минутите за БГ важат и за роуминг в ЕС (за Вивата и А1 го знам).
можеш да се обаждаш от БГ в ЕС в рамките на тези минути без допълнителна такса.

Последна редакция: пт, 24 мар 2023, 22:18 от ]|I{•------» ❼0ʘ❷_𝐎𝓖Ⓝ𝔬в «------•}I|[

# 3 346
План смарт S+ например включва 50 минути международни ...стар е плана, но майка ще преподписва на него например. С Гърция говори тя..

# 3 347
  • Далечният изток
Да, има някакъв пакет, който може да се добави, но пише, че с допълнителния пакет получаваш безплатни минути за изходящи международни разговори. Плащат се минути на пакет без абонамент. Предполагам, че имаш абонаментен план, тоест могат да ти включат безплатни минути или ти да го активираш.
Ето тук
https://www.vivacom.bg/bg/residential/ceni-i-uslugi/mobilni-uslu … jdunarodni-minuti

# 3 348
Мисля, че става дума за други оператори в ЕС. Аз имам 50 такива минути  както е писала и teta75
Планът го поднових септември, в предишния също си ги имах. Даже не винаги ги ползвам, защото и вайбър
ми върши работа.
Сега си  погледнах фактурата и това пише
Цитат
Включени минути за международни разговори към ЕС

# 3 349
  • Сф
Тези разговори от България към чужбина се водят международни. Не е роуминг това. Или сте се заблудила или са ви заблудили. Още преди години, Виваком гледаха да разкарат международните разговори от пакетите на дом телефон например. Не знам кога сте слючила договора, но май е късно вече да го развалите. Останах с впечатлението, че вече сте получила фактурата . Ако не ви устройва пакета допълнителния, проверете дали няма по- висок план, на който да преминете и да ви включва международните, които ви трябват. Защото от по- нисък към по- висок план може да се премине по всяко време.

# 3 350
  • BG-DE
Предполагам, че повечето оператори предлагат международни разговори като допълнителен пакет, защото повечето хора когато говорят с чужбина ползват интернет. Аз не съм в Бг и с всичките си познати говоря само по What's up.

# 3 351
Ами този линк не включва минути за международни разговори. Включва минути в роуминг.
остави международните на мира. питаш за страни от ЕС.

минутите за БГ важат и за роуминг в ЕС (за Вивата и А1 го знам).
можеш да се обаждаш от БГ в ЕС в рамките на тези минути без допълнителна такса.

С две операторки говорих и настояваха, че се третира като международен разговор. Търсих си иначе смарт плана като преподписвах, но нито го намерих, нито ми го предложиха.
За нищо не са не минали, защото дефиницията разговори в ЕС я пише навсякъде, изтеглила съм я от сайта на виваком. Роуминг, ако съм била в друга държава в ЕС и звъня на друг номер на ЕС. От тук обаждане на номер в ЕС се таксувало като международен разговор, не като роуминг. Моля да се чете...

# 3 352
  • Далечният изток
Да, но пишат, че са безплатни...

# 3 353
Ами и аз така го разбирам, защото сме в ЕС, но намерих това:
https://www.crc.bg/bg/rubriki/566/mezhdunarodni-povikvaniq-i-kra … evropejskiq-syjuz
Или адвокат трябва да разясни... пазя и предишния договор на смарт план, и го пише по същия начин за минутите в роуминг...
На какво следва да се позова пред КЗП да испоря тази фактура... Sad

# 3 354
  • BG-DE
Ако звъните напр. на френски номер от Бг е международен разговор, ако звъните на български номер във Франция не плащате.

# 3 355
Ако звъните напр. на френски номер от Бг е международен разговор, ако звъните на български номер във Франция не плащате.
Това го потретихме вече и не знам вече някой да не разбра. Остана неразбираемо защо досега си е било включено в минутите и не са ме таксували?

# 3 356
  • BG-DE
Ами вижте си договора, може да сте имали някакви промоционални минути за определен период от време. Операторът какво ви обясни?

# 3 357
Ами при преподписване не е задължително включените услуги да са същите, колкото и да те убеждава лелята, че преподписваш на същите условия. Трябва да си изнамериш договора да видиш какво пише там..

# 3 358
Ами видях си договорите и писах през два поста нагоре.

# 3 359
На unlimited 100, нямаше вече смарт миналия месец като преподписвах. Ама какво значение има. Сега излиза, че всички с включени минути си говорят с ЕС, а мен ме таксувах. Писах вече - извадих стария договор, по същия начин е описано, дословно: Включени минути към всички мобилни оператори в БГ и роуминг в ЕС.

Общи условия

Активация на акаунт