? Въпроси всякакви ? (2023 г.)

• 646 859
  • 14 838
  •   1
Отговори
# 3 480
Като се взима болничен носи ли се здравния картон? И може ли утре Лл да го пусне ,а да му се занесе картона да попълни другиден?

# 3 481
Мога ли да изчистя обувки от набук (цвят екрю) с мокра кърпичка напоена с етилов спирт? Не са за дългосрочно ползване - сега и евентуално есента (на детето са, след това няма да ѝ стават).
Въпросът ми е - няма как да се скапят нещо драстично, или?

Сигурно нищо няма да им стане, спиртът не е мазен и се изпарява и няма да се слепи или лъсне. Но може да отмие боята, ако е разтворима от спирт, та защо не използваш четка за обувки от набук и велур? Много добра работа върши.

https://www.modaitaliana.bg/%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%BA%D0%B0-%D0%B … %D1%83%D1%80-8142

# 3 482
  • София
Не нося здравния картон на ЛЛ когато ползвам 3-5  дни болничен. Но когато се ползва продължителен болничен и трябва да се явиш на лекарска комисия за удължаване на болничния, се носи здравния картон.

Последна редакция: нд, 26 мар 2023, 20:23 от Amiamo

# 3 483
  • София
Къде в София днес да намеря детски костюм на герой? В Джъмбо дали ще има?

Зависи какъв герой се търси. В Пепко на бул. Мадрид преди малко имаше доста полицейски униформи и рокли за принцеси. За Джъмбо не знам.
Нямаше в Джъмбо, ама скалъпих нещо. За Пепко не се сетих.

# 3 484
При повторно сглабяне на дестка кошарка се отчупиха парчета около болтовете от самото дърво, които са твърде разчупени и не могат да се залепят. Какво бих могла да залепя там? Прилагам и снимка

# 3 485
Това е талашит, а не дърво. Освен да го намажеш обилно с лепило за дърво и да изчакаш да стегне хубаво няма много какво да направиш. Талашита отвинтване и повторно завинтване не търпи.

# 3 486
Като се взима болничен носи ли се здравния картон? И може ли утре Лл да го пусне ,а да му се занесе картона да попълни другиден?

Вече не искат картон. При ЛЛ пък изобщо.

# 3 487
Да, талашит 😊 Мисля си евентуално с някакво малко парченце дърво кантирано или пластмасово - просто да го залепя отгоре. Понеже само с лепило вероятно ще ще остане видимо, а и докато се измирише...  
Това е талашит, а не дърво. Освен да го намажеш обилно с лепило за дърво и да изчакаш да стегне хубаво няма много какво да направиш. Талашита отвинтване и повторно завинтване не търпи.

# 3 488
  • Другата България
На мен и ОПЛ ми го е искал, а миналия месец бях 10 дни болничен от невролог, не само, че ми го поиска, но и закачи в него някакъв отрязък от амбулаторния лист, признавам си, не съм го чела.
Миналата година пък след операция бях и болничен с ЛКК, три месеца, и там ми го искаха.

# 3 489
  • Пловдив
Да, талашит 😊 Мисля си евентуално с някакво малко парченце дърво кантирано или пластмасово - просто да го залепя отгоре. Понеже само с лепило вероятно ще ще остане видимо, а и докато се измирише...  

Сложете метална  ъглова или триъгълна планка,като орнамент  от всички страни и за подсилване
 https://praktiker.bg/bg/àgli-i-planki/àGLOVA-PLANKA-DO … AX-KSO-1/p/469992

# 3 490
При повторно сглабяне на дестка кошарка се отчупиха парчета около болтовете от самото дърво, които са твърде разчупени и не могат да се залепят. Какво бих могла да залепя там? Прилагам и снимка

Вземаш една капачка за разклонителна кутия, режеш я на две (те са меки и се режат с линийка и макетен нож) изрязваш/изпиляваш крачетата отдолу и залепяш двете половинки като орнаменти.

https://www.masterhaus.bg/bg/product/6972-kapak-za-razklonitelna-kutija-f70-80mm

https://praktis.bg/kapache-za-razklonitelna-kutiya-100h100mm-skrit-montazh

# 3 491
Парченце дърво няма да го направи по-здраво, нито невидимо.
Най-добре е да се покрие изцяло с лепило или кит за дърво, след което да се изшкури да в гладко и да се боядиса отгоре.
С планки може да стане по-здрави, ако болтовете хващат по-далеч от счупеното.

# 3 492
  • Далечният изток
Моята лична го иска.
Точно така съм го носила на следващия ден веднъж, защото съвсем изключих, че трябва да го взема.

# 3 493
Да, ако се търси здравина, а не замаскиране, с някоя ъглова планка ще стане. Въпросът е какво се цели.

https://bauhaus.bg/montazhen-agal-stabilit/p/126625

# 3 494
Явно е различно за болничните.
Преди 2 седмици бях на санаториум, носих си картона за всеки случай, че съм в друг град. Не ми го искаха. Казаха, че отдавна не искат картон.

Общи условия

Активация на акаунт