? Въпроси всякакви ? (2023 г.)

• 646 793
  • 14 838
  •   2
Отговори
# 5 265
И гумите май са им различни, но не съм сигурна.

И аз с въпрос. Видях, че спиди имат опция за изплащане на наложен платеж по банка, предоставя се айбан и титуляр. Има ли някакъв минимум на сумата и някакви такси. Прехвърлих набързо общите им условия, но неделя вечер не асимилирам добре подобна информация. Някой от опит?

# 5 266
  • София
И аз с въпрос. Видях, че спиди имат опция за изплащане на наложен платеж по банка, предоставя се айбан и титуляр. Има ли някакъв минимум на сумата и някакви такси. Прехвърлих набързо общите им условия, но неделя вечер не асимилирам добре подобна информация. Някой от опит?

От тук.

# 5 267

Благодаря. Странно, че според тази таблица има такса и за изплащане в брой в офис, а аз не помня да са ми взимали такава. Но и скоро нищо не съм пращала.
Благодаря отново

# 5 268
Скоро пращах с НП и ме питаха разрешавам ли получателя да плати с карта. Ако разреша, има такса, която ще си вземат от сумата за НП, тоест аз щях да платя.

# 5 269
От месец в Спиди има такса и за плащане с брой, преди беше само за карта.
Така че цените им се изравниха с Еконт.
При плащане на наложен в банка няма такса, само лев за превода ще плати превеждащият сумата.

# 5 270
Да, това за плащане с карта го знам, за другото се изненадах.
Само се чудят какви такси да сложат, и не само те. Скоро в друга тема обсъждахме, че някои магазини вече са въвели такса за клиента при плащане с карта, и друга... такса за обработка на ваучери. Безумие веднъж плащаш такса на банката, веднъж такса на търговеца. Нямам думи, а това за ваучерите е направо безобразие.

# 5 271
Опитът ми е пресен, онзи ден получих обувки по Спиди и платих близо лев отгоре.
Въпрос на време е и Еконт да сложат такава такса.
Такси за обработка на поръчка, платени Смс- и на банките , това за ваучерите не го знаех, само се чудят откъде да смучат пари.

# 5 272
Това за допълнителна такса в магазин за плащане с ваучери или карта мисля, че е незаконно. А за карта съм доста убеден и че нарушава условията на Виза и Мастъркард и че при оплакване към банката поддържаща ПОС терминала или директно към Виза и Мастъркард бързо ще им спрат номерцата.

# 5 273
Опитът ми е пресен, онзи ден получих обувки по Спиди и платих близо лев отгоре.

От сайт или от частно ФЛ получи пратката?

# 5 274
От сайт.
Таксата за наложения беше 0,60 ст, отделно някакви 0.40 ст, та доставката се оскъпи с лев.
Мисля, че важи и за частните лица това при Спиди.

# 5 275
  • Далечният изток
И аз онзи ден получих по Спиди обувки от сайт, с наложен платеж. Такса 4,50, колкото си пишеше в сайта и колкото е по принцип. Предупредиха ме при друга пратка от ФЛ, че ще се оскъпи с някаква такса, ако платя с карта.

# 5 276
Единият лв такса си заслужава спестяването на разходка до офис на Спиди и чакането на опашката за получаване на парите. Супер удобство е. С Еконт на мен, като изпращач не ми вземат такса при получаване на НП по банков път.

# 5 277
В сайта пишеше , че доставка до офис на Спиди е 6 лв.Сандалите бяха 36 лв./ в друг същите- 56+ 10 лв доставка😂/
В съобщението за пратката- това:

Важното е, че много ми харесаха и ще ми вършат чудна работа.

# 5 278
  • София
Плащала съм повече, отколкото е сумата на поръчаната стока, от онлайн магазин при авансово плащане с карта.

# 5 279
Винаги има такса за получателя Наложен платеж при куриера. Те оперират с тези пари, това си е допълнителна работа. Когато плащам онлайн с поръчката предварително - не ми удържат такса.

Общи условия

Активация на акаунт