? Въпроси всякакви ? (2023 г.)

• 646 779
  • 14 838
  •   1
Отговори
# 5 325
И по-големите дрехи, както и чаршафи и кърпи - се сгъват, а не се мятат намотани на топка вътре.

# 5 326
  • София
Искам да си сменя дебитната карта 2г преди датата на изтичането, за колко време ще бъде готова, след като подам заявление? за КБС става дума

Не може ли просто втора карта и когато е готова да закриете старата?

# 5 327
Искам да си сменя дебитната карта 2г преди датата на изтичането, за колко време ще бъде готова, след като подам заявление? за КБС става дума

Защо не питаш тук

# 5 328
Аз искам карта и на друга банка, но искам да сменя тази, защото мисля, че е компрометирана.
Бях ги питал във Фейсбук, но ме оставиха на прочетено. Но щом срокът е около седмица, няма да ми е проблем.
Благодаря!

# 5 329
Ако мислиш, че е компрометирана се обаждаш да я блокират и те автоматично ще ти пуснат нова. Даже може и да е без такса в такъв случай, ама не съм сигурен.

# 5 330
  • plovdiv
На мен миналата седмица ми се обадиха от банката ,че картата ми е компрометирана и блокирана от тях, Казаха да си извадя нова карта,стана за 5 работни дни и не ми взеха такса.Старата я взеха веднага ,като пуснаха искане за новата карта.

# 5 331
А какво имате предвид под течен препарат за пране? Такъв в туба ли? Ползвам основно меките капсули, за мен това също е течен препарат, просто има обвивка. На Ариел се казват "pods", на Персил "power caps", каквото и да означава това. Всичко си се изпира както трябва. За упорити петна - едно розово "spot" на Перилис, директно намазано върху лекето. Друго нищо специално не правя, дори пера всичко на една и съща програма. Без омекотител, суша в сушилня и не виждам смисъл. По едно-две такива нещица хвърлям в барабана и готово.

# 5 332
Капсулите да, също са течен, само че концентриран. Това е розликата с геловете. Правилно разсъждаваш.

Какво е предимството на виза пред мастъркард, дебитни карти? Ако има такова.?

# 5 333
Случвало се е да пера фино бельо даже и с чаршафите на 60 градуса и абсолютно нищо не му става. Малко са дрехите, които наистина се развалят. А изискването за 30 градуса е абсурдно - все пак моето тяло може да се загрее до 40 градуса, това значи ли, че ще си разваля бельото? За мен пране на под 40 градуса си е покана за проблеми.
Иначе чаршафи, хавлии и кърпи пера на 60, всичко останало на 40. Вълна не пера, защото не носим. И спортните дрехи с мембрана пера на 30 на специалната програма за целта.

Последна редакция: пн, 08 май 2023, 22:30 от Черна станция

# 5 334
Това с капсулите и течните препарати важи само при ниска температура - някои уж не се разтварят добре. При 60 градуса и нагоре няма да има значение.

Какво е предимството на виза пред мастъркард, дебитни карти? Ако има такова.?
В България - никакво, иначе в чужбина (и някои сайтове) има места където приемат само едното или другото и на Виза мрежата уж е по-голяма.

# 5 335
Аз нямам нищо съсипано от пране. Пера всичко на минимум 50. Само пердета на 30. Вълна на 40, но почти не нося.
Капсули не ползвам, само прах, или гел в туба. Сушилня нямам.
Тете, не съм сигурна, но за международни плащания май не става с Мастъркард. Аз отдавна съм с Виза, затова не мога да кажа със сигурност.

# 5 336
  • оттам, откъдето започва България
Случвало се е да пера фино бельо даже и с чаршафите на 60 градуса и абсолютно нищо не му става. Малко са дрехите, които наистина се развалят. А изискването за 30 градуса е абсурдно - все пак моето тяло може да се загрее до 40 градуса, това значи ли, че ще си разваля бельото? за мен пране на под 40% си е покана за проблеми.
Иначе чаршафи, хавлии и кърпи пера на 60, всичко останало на 40. Вълна не пера, защото не носим. И спортните дрехи с мембрана пера на 30 на специалната програма за целта.

Подкрепям напълно мнението на Черна станция.

# 5 337
Тете, не съм сигурна, но за международни плащания май не става с Мастъркард. Аз отдавна съм с Виза, затова не мога да кажа със сигурност.
Плаща си се спокойно с Мастъркард на всякъде. Иначе аз разлики не виждам, 2 компании предлагат една и съща услуга. Към една моя сметка имам 2 карти - едната Виза, другата - Мастъркард. Където и да искам да платя онлайн, приемат и двете без проблем.

Последна редакция: пн, 08 май 2023, 19:48 от Smulan

# 5 338
Отскоро живея в чужбина и все още плащам с българска дебитна мастъркард. Не ми я е отхвърляло досега във физически магазин, само веднъж онлайн, но не знам дали проблемът беше в това, че е мастъркард или в това че не e от белгийските bancontact.

# 5 339
Ами може, не знам кое точно е международно плащане, но май минават с мастъра.
Към фирма в щатите беше минало, към амазоните също...
От обб нещо ми бяха казали преди година, когато подменях, че в бъдеще нещо ..абе че трябвало виза да си извадя, а не мастъркард, но не помня какво беше и защо така ме агитираха.

Общи условия

Активация на акаунт