? Въпроси всякакви ? (2023 г.)

• 652 794
  • 14 838
  •   2
Отговори
# 7 695
Зехтин?

# 7 696
И аз това си мислех, но май няма да изкарат много и само с него. Чудя се дали е умно да сложа и оцет?

# 7 697
  • Sofia
Сетих се и тук да питам... Simple Smile

Някой има ли впечатления от онлайн магазина Sportano.bg? Май фирмата е полска. Предлагат един артикул, който търся, на много добра цена, но ме притеснява да не попадна на менте. За пръв път ги чувам. Rolling Eyes

# 7 698
# 7 699
Маслините винаги ги заливам със зехтин и оцет. Аз ползвам ябълков, мама - винен. Дори в момента имам заляти черни маслини 5 кг.

Последна редакция: ср, 12 юли 2023, 19:04 от Хортензия Мушкатова

# 7 700
Ама зехтинът също има срок на годност. И той не е дълъг. Май беше една година.

# 7 701
Преди 5-6 години имахме една ненормалница за шеф, която ни караше да излизаме по един месец неплатен.
Аз си вземах по две седмици болничен.
Личната ме предупреди, че не само не мога да напускам страната, ами и да се регистрирам в хотели тук, да ходя на прегледи при друг лекар и т.н.

# 7 702
да ходя на прегледи при друг лекар и т.н.
Е как пък? Ако докато се връщам от аптеката падна и си счупя крака, не мога да ида на ортопед? Ами ако искам 2ро мнение?

# 7 703
Не знам как.
Исках, докато съм свободна, да отида на частно на специалист, категорично ми забрани.
Идеята на болничния е да си стоиш вкъщи.
Спешните случаи са изключение.

# 7 704
  • In The Middle Of Nowhere
Искам да ви попитам в Спиди, ако някой върне/откаже пратка след преглед, доставката в двете посоки винаги ли е за негова сметка?

# 7 705
да ходя на прегледи при друг лекар и т.н.
Е как пък? Ако докато се връщам от аптеката падна и си счупя крака, не мога да ида на ортопед? Ами ако искам 2ро мнение?

За болничен от ЛЛ не знам, но ако ползваш болничен след хоспитализация не можеш до 30 дни да ходиш на други прегледи. Трябва от лекуващото заведение да те обслужат. Иначе трябва да си платиш прегледите.
А за случая с счупената ръка и екскурзиите - работодателят има пълно право да отстрани от работа такъв служител. Просто са си затворили очите. При нас също правят проверки, има случаи на уволнени, защото по време на болничен са снимани по кафенетата.

# 7 706
Искам да ви попитам в Спиди, ако някой върне/откаже пратка след преглед, доставката в двете посоки винаги ли е за негова сметка?

Не, както сте се разбрали с подателя или както е указано в общите условия на магазина.

# 7 707
  • In The Middle Of Nowhere
Става въпрос между физически лица, но бях останала с впечатление, че връщането е за сметка на получателя така или иначе, нещо такова ми намекнаха в офиса.

# 7 708
  • Sofia
Става въпрос между физически лица, но бях останала с впечатление, че връщането е за сметка на получателя така или иначе, нещо такова ми намекнаха в офиса.

Когато попълваш товарителница в "Еконт", можеш да избереш за сметка на кого на бъдат двете доставки, в случай на отказ след преглед на пратката – на изпращача (демек, твоя) или на получателя. Не е задължително да е за сметка на получателя.

# 7 709
Когато пращаш пратка, попълваш и поле за чия сметка е това прословуто връщане. Обичайно се чеква да е за сметка на получателя, но в крайна сметка зависи какво е чекнал изпращача.
Няма еднозначен отговор на въпроса ти, следователно, след като не знаем какво той е чекнал и какво вие с него сте говорили и разбрали.

Общи условия

Активация на акаунт