Но не разбирам разни духовно извисени хора, които се дразнят че някой си купил шал Хермес (това беше дадения пример) и споменал каква марка е. Като са толкова извисени духовно не виждам защо изобщо обръщат внимание коя марка се е споменала и защо това ги дразни. Още повече, че по-заможни хора, които се движат в съответната среда, са заобиколени от хора, които пазаруват в същите магазини и ходят на същите почивки. То тогава не е фукане. На тея, дето имат по-малко им изглежда само като фукане - те примерно ще се съберат да си обсъдят покупките от Зара, докато други си обсъждат покупките от Диор. А на трета група и покупките от Зара ще им се сторят като фукане, понеже не могат да си ги позволят.
Ето преди няколко месеца на една конференция казах на една позната, че много ми харесват обувките ѝ и ми изглеждат удобни, понеже не са и много високи. И тя каза, че действително са и как преди ходила с Луботинките (сещате ли се за онези токчета убийци с червените подметки?) и как ѝ се ревяла от болка след цял ден на тях. Изобщо не ми е направило впечатление. Да, скъпи обувки са, ама по всяка вероятност всеки на тази конференция може да си позволи да си купи един чифт, ако реши. Дори не ми е минавало през акъла да го окачествя като фукня и фиксация върху материалното.
ПП: спрямо горния пост, в България хората нямат елементарна финансова култура, така че мен лично грам не ме учудва. Хората дори не могат да си направят сметка каква ще им е реалната доходност от купено с ипотека и отдадено под наем жилище.
Единствено на театър и балет мога малко да се наглася. Инапе ще ме помислят за луда.