Да се оплачем... 2023

• 1 941 278
  • 26 783
  •   1
Отговори
# 4 485
  • София
И аз в болничен заради прекия, който идва болен. Най-много ме е яд, че тъкмо бях започнала физиотерапия и сега си пропускам процедурите, а е хубаво като се започнат да се карат без прекъсване. И тези пропуснатите няма да мога да ги изкарам, а просто ще ми отпаднат.
Тези владетели в 3 клас ги преговаряме всяка събота и неделя. Ама то да са само те. И събития има и нямат запомняне всичките тези години.
Честити да са рождениците. Много здраве и късмет.

# 4 486
EmmaT, така е- случаи всякакви.
Аз се замислих и честно казано, не се сещам за никой около нас, който да живее под наем. Може би зависи и от възрастта, все пак, не знам. Ние сме в "късните 40", може и това да е от значение.
Който беше в по- малък арартамент, го смени за по- голям/ къща. Но това преди години още, последните 10 със сигурност не е имало някой новодомец покрай нас. Само вили и ваканционни жилища сме поливали.
От всичките ни приятели един- единствен е солиден рентиер, но и той напоследък започна да продава, защото му омръзна да се занимава с наематели.

Лютиче, аз за Бг говоря, чужбината въобще не я визирам- тем нещата са коренно различни.
Студентите... че то тези, които въобще останаха да учат в Бг, са или в Ст. град на общежитие, или са същите, които пост- фактум решават да се установят трайно в града и да изплащат заем, не наем. Така де, обикновено няколко години са под наем, във вече съществуващ имот, после освобождават обекта и идва следващия, в същия имот. Криво- ляво някак се купува собствено жилище, често със сериозно побутване от семейството (в никакъв случай не го казвам с лошо), пък как се изплаща после- тема на друг разговор. Това са моите наблюдения.

Както и да е, беше ми интересно да прочета коментарите. Но моята чуденка все още си остава. Grinning

# 4 487
А защо е толкова странно родителите да помагат финансово? На тези родители навремето също техните родители са помагали в повечето случаи. При това говорим за години, в които имаше ведомствени жилища, взаимоспомагателни каси и като цяло, беше доста по-лесно да придобиеш имот. Там се търсеха връзки да "ти излезе реда" за апартамент или за кола. Но пак повечето родители са помагали.

# 4 488
А защо е толкова странно родителите да помагат финансово? На тези родители навремето също техните родители са помагали в повечето случаи.

Писах, че не го казвам с лошо в никакъв случай. Просто изпреварвам нещо от типа на: "Как току- що завършил студент, най- вероятно със заплата в пликче, да бъде одобрен за ипотечен кредит." Blush
Аз също бих помогнала, стига да имам възможност и помощта да е желана. Hands Pray

# 4 489
ТиЛи, всяка година в градовете се изсипват огромно количество студенти. Ей ти наематели.
Ако пък ти се занимава и локацията е добра, правиш едно ваканционно жилище тип Airbnb и ето пак използване.
Огромна част от жилищата също стоят празни. Ей така, да ги има (което не знам дали в България е позволено). Даже не са завършени, а си седят на замазка.
В чужбина може и е така, но както казах цените на жилищата не са по джоба на мнозинството.
В Бг е друго и сме с най-високия процент собственици и живеещите под наем са малцинство.

За помощта за порасналите деца имахме тема, в която доста се пописа за помощта на родителите, самостоятелността и кой как я разбира.

Последна редакция: пн, 27 фев 2023, 16:28 от Анонимен

# 4 490
Е аз казвам това, което виждам в България. Моите родители точно на студенти дават под наем. Събират се по 2ма-3ма и живеят заедно.
Такива са моите наблюдения, това пиша.

Едит: Оплаквам се, че шефката ми изкара акъла, че съм допуснала голяма и скъпа грешка. Три пъти се препотих, докато открия, че няма такова нещо. Иде ми да си сипя едно малко против уплах.

Последна редакция: пн, 27 фев 2023, 16:20 от Лютиче 2.0

# 4 491
Малко наемодатели се навиват на студенти.

# 4 492
Малко наемодатели се навиват на студенти.

Разбирам защо... Виждала съм с двете си очи какво остава след тях.

# 4 493
Не сме в България с най-висок процент собственици.
https://ec.europa.eu/eurostat/cache/digpub/housing/bloc-1a.html

Отделно, подобна статистика е доста изкривена, защото в държавите в топ 10 няма кой знае каква имиграция. А в останалите човек трябва да поживее, да се устрои, да реши, че му харесва и т.н., преди да пристъпи към купуване на имот. Където съм в момента, местните и хората, живеещи от много години, са основно собственици. Наематели са такива като нас, отскоро и без ясна идея дали ще остават.

# 4 494
Повечето корички от пъпките на лицето ми паднаха.
Сега се чудя дали мога да мажа с крем с невен за по бързо заздравяване?  Ръчно правен е, няма химия.

# 4 495
Ние се мазахме с Биодерма цикабио крем и лосион общо по 2 от двете и нямахме белези.

# 4 496
Очаквано получих отрицателен отговор. Много ми е тъжно, възлагах надежди. Поплаках си...сега трябва да вдигна глава и да продължа.
Омръзна ми, повече от една година ужасен късмет.

# 4 497
Симпатиче, дано си намериш твоето място!

# 4 498
На 31 години за първи път имам отит от тъпия детскоградински вирус на детето. Толкова ми е зле, температура, болки, кашлица и секрет. Плюс цикъл за разкош. Не съм спала от 2 дни, не мога да ям и само лежа. Добре, че мъжът ми работи от вкъщи и ни гледа с детето, че не знам какво щях да правя иначе.

# 4 499
  • Пловдив
Вижте, не са много хората, които пътуват редовно. Но тези, които го правят - правят го по много.

Общи условия

Активация на акаунт