G. D. прочетох ти това мнение и още го мисля. Първо да кажа, че съм напълно съгласна. Аз съм от страната на работодателите, но това не ме прави идиот. (Освен това, фирмата ми е микроскопична, много малко хора работят за мен и... ами просто не ми се налага да правя такива "уйдурми", както казваше баба ми. Предпочитам да плащам коректно и да спя спокойно. Но, ако ми бяха стотина човека подопечените и ни беше хванала 2008 или 2020 година, можеше и да не съм толкова чиста и бяла... )
Но разбирам и другото. Много сме лъгани в нашата държава. Родителите ми бяха учители, никога на черно не са работили. Пенсиите им са унизителни. За моето поколение едва ли ще се променят нещата. Представям си го, образно, като наливане в една каца. Така би трябвало да е. Всички наливаме, после се разлива според нуждите... Но кацата е пробита. Всички наливаме, а дори за нуждаещите се не достига. Помните ли френската революция? Обществения договор? Отдавна е нарушен.
Взаимна е вината. На работодателите, на служителите, на държавната администрация, чиито служители са превърнати в обикновени буквоядци. Никой не е по-виновен от друг. А как наливането в пробитата каца може да се прекрати, нямам представа. Не съм нито толкова умна, нито толкова образована. Но знам, че от това трябва да се започне. Защото колкото и да налеем в нея, пак няма да стигне.
.
За там ред няма.