Да се оплачем... 2023

• 1 941 542
  • 26 783
  •   1
Отговори
# 26 625
И аз си мислех, че никога няма да мога да се набода, а то...

Притеснено ми е. Само ходя да гледам дали детенцето ми диша.

# 26 626
Vanne ти не се бодеш , а използваш убождащо устройство - докосваш го до пръста ,  натискаш копче и ланцета автоматично те убожда.
Безмислено е да бодеш час след хранене, освен ако не ти е зле. Бодеш на гладно или 2-3 часа след нахранване за адекватни стойности( при работещ панкреас или правилно дозирано лечение стойностите трябва да са почти еднакви). Сутрин след поне 10 часа без хранене.
Стойности измерени  час след хранене зависят от гликемичния индекс на храната , която си приела и могат да те подведат.

# 26 627
Аз нямам диабет! Взех глюкомера от интерес, да видя коя храна как вдига захарта. Че нали биохакерите само за това пищят, ау това не яжте, онова не яжте че от него blood sugar is skyrocket Simple Smile

# 26 628
Ти сериозно ли?😧
Просто трябваше да прочетеш повечко за храните и техния гликемичен индекс.

Последна редакция: сб, 30 дек 2023, 09:36 от ccvet

# 26 629
  • Mediterraneo
За един час направих кг крила във фраера+ кг червени чушки. Не знам какво не им харесвате на тези машинки.

# 26 630
Всичко пека във фраера. Моят е с горен и долен реотан обаче. Питката за Бъдни вечер там пекох, тиквата също, фъстъци съм пекла, мъфини, месо, картофи нарязани и цели с масло...
Най-ползваният уред ми е вкъщи, кръстили сме го даже с щерката.

# 26 631
Аз лично не харесвам картофите. Другото ми е ок.

# 26 632
Ми аз го ползвам главно за храна за 1-2 човека. Иначе имам голяма фурна с вентилатор и ползвам нея, като сме всички у дома или пък и гости. Но всяко домакинство е различно.

# 26 633
Сегашният ми фраер е като фурничка. Много го ползвам, но точно за картофи, не. Има един специален въртящ се барабан за картофи, но не се изпичат равномерно. Старият беше от тези по-масовите, с кошница с чекмедже, там редовно правехме картофи. Не без мазнина, със съвсем малко, колкото да са намазани. Трябва обаче да се отваря от време на време да се разбъркват. За нашия вкус са идеални. Следващият пак ще е такъв, въпреки предимството  на фурничката, там пък пека на две нива.
   Четох ви за пребитото дете... Ужас, ужас. Дано се възстанови напълно, не само физически, но и психически. Но не е само у нас в България така. В някои уж по-бели държави е още по-зле с престъпността. Не че е успокоение някакво... Много лош стана света.

# 26 634
Радвам се, че към момента състоянието на момчето е сравнително добро и няма оток.

От около месец и нещо съм с фрайер (нинджа, този модел https://www.amazon.de/-/en/AF400EU-Compartments-Functions-Indepe … p/B09DGBJN2C?th=1) и съм супер доволна. Картофите за мое учудване също станаха доста добре- в двете отделения за около 20 минути, ако не се лъжа, просто не трябва да се прекалява с количеството, а и няма как съвсем без мазнина. Но като за 4- членно семейство количеството ни бе таман. Не сме фенове на пържените картофи у нас, но реших да пробвам.
Едно от най- вкусните пилета, които някога сме яли, също опекох за 20 минути, докато в другото отделение нещо друго правех, вече не помня какво. Откак го имам почти не съм включвала фурната.

# 26 635
  • София
лютиче,  важно е да наблюдаваш да не се обезводни. Само изглежда страшно и това ще мине. Има едни хомеопатични капки вомитусхил, при моите деца са действаха много ефективно.

# 26 636
Ние имаме фурна с много функции, една от които е фрайър. Откакто я купихме почти не ползвам голямата фурна. Всичко правя в малката, предимно с фрайер. По-рядко пека, най-вече ядки. Картофи не пържа, но дъщеря ми прави. Аз пека риба, месо, зеленчуци.
Мъжът ми ми подари спирализатор. Чакам да приключим с коледните ястия, за да мина на спираловидни зеленчуци и някой и друг плод.

Наскоро открих, че в микровълновата ми печка сладките картофи стават на крем. Преди ги печах, но сега директно в микровълновата.

# 26 637
  • Бургас

Диша!

Лютиче, пожелавам ти спокойна нощ!
🍀🙏

# 26 638

Диша!

Лютиче, пожелавам ти спокойна нощ!
🍀🙏

Аз така от притеснение една вечер спах на пода до леглото и, а едва после се усетих, че имаме две спални за гости с широки легла, където можеше и двете да легнем и спим спокойно. Беше на две години тогава и имаше висока температура за пръв път. Какви ли не диагнози ми минаха през главата! 
Спокойна нощ и от мен.

# 26 639
  • Варна
Излязохме с приятели, нали имаме баба на гости. След вечеря имаме традиция да пием джин. Малката тинейджърка се прибра по-рано, а големия излезе с приятели. Прибра с в 1:00, напръскан с лютив спрей без причина. Ей така, минали група момчета покрай тях, той се обърнал да види и едното момче го напръскал и избягали. Досега го михме с прясно мляко. Що, за простотия е това?

Общи условия

Активация на акаунт