Да се оплачем... 2023

• 1 941 514
  • 26 783
  •   1
Отговори
# 26 670
Правих сарми и чушки. Явно е имало люта, защото е съсипала манджата. Само аз ще ги ям.

# 26 671
sigma, сега е момента да научиш домашните да ядът люто.🙂
 У дома всички oбичаме люто (и децата), даже купуваме от Одрин един пържен лют червен пипер.

# 26 672
  • София
От снощи усещам някакво изтръпване в лявота бедро отпред, болката идва от згънката, където минава колона на бикините и продължава надолу, но не е от тях.
Често усещам такава болка, отпред по бедрата или отзад по сгъвката на коляното. Минава ми с прием на магнезиев цитрат за няколко дни. А на момента пия нурофен против болката.

# 26 673
Оплаквам се, че съм нарязала с ножа еднократните тавички, в които сложих баклавата.
Масло е протекло по фурната, а сироп отгоре и, където ги бях оставила и сиропирах.
Но пък иначе баклавата е невероятна. Като нищо утре ще направя още една, да има да ядем няколко дни. Simple Smile

# 26 674
Лютиче, как е София?

# 26 675
  • Точно където трябва
Ох, до сега правихме с детето френска селска. Повечето тя де, аз само акъл давам. Пипкава работа. А мислех за баклава... От 100 години не съм яла. Освен утре да направя малко. А кой ще ги яде после толкова работи. И руската салата е готова. Само манджата за утре не е измислена. Освен да врътна сарми ... И мръвка де. Яде ми се и свинско със зеле, но детето не обича . Голяма чуденка ми е.

# 26 676
  • под тепетата
elliee, че тя е от най-лесните торти, и най-вкусните!
 И аз ще врътна едни сарми, но с кълцано месо. Толкова сме преяли от празници и гости, че не ми се мисли вече за мръвка. Набърках тесто за два вида сладки и утре ще пека.
G.D. , усетя ли, че се разболявам, веднага започвам Авирон рапид. На мен ми помага. Дано бързо се оправиш, че скоро беше болна.

# 26 677
Оплаквам се, че не мога да си купя Милгама Н без рецепта. Що за тъпотия!

# 26 678
Аз стачкувам и не готвя. Мъжът ми сег дояде боба от Бъдни вечер. И утре няма да готвя. Да готви той. Сами ще сме, защото не съм измислила, напазарувала, поканила, ошетала и всичко останало. Плета си един пуловер, отдавна започнат, и се гуша с котката. Купих си баклава от турския магазин, хубава е. Ще й бучна късмети. Нова работа, нов дом, нова кола, нов мъж и т.н.

# 26 679
Ели,  тя баклавата се прави бързо като баница.
Докато се пече, към края правя сиропа. 
На извадена от фурната баклава заливам с врял сироп. Така не омекват корите, а остава хрупкава и напива точно колкото трябва.
В турските рецепти и клипове винаги така заливат.

# 26 680

На извадена от фурната баклава заливам с врял сироп. Така не омекват корите, а остава хрупкава и напива точно колкото трябва.
В турските рецепти и клипове винаги така заливат.
Никога не съм правила баклава, но от свеки и зълвата го знам точно обратното, че едното трябва да е студено - или баклавата или сиропа.

Аз пък се хваля, че по Коледа не съм яла баклава. На свеки нещо не се получи - плуваше в сироп и беше мека. После едни приятелки хвалиха една турска баклава, но с усилие подминах магазина и реших, че ще се въздържа.

# 26 681
  • под тепетата
Ой, х HAPPY х, не че ти е смешно, но ме разсмя! У комшиите ми се падна късмет -  кола! Дотук супер! Познаха , че скоро си взехме една барака, но са забравили към късмета да добавят и нов съединител Worried

# 26 682
Не ми говори, кола търсим. То затова не си говорим. То па едни коли продават, нямам думи. То вярно, че бюджета е скромен, ама пък няма да взимам кокошарник, искам да върви.

# 26 683
  • под тепетата
Така де, ние взехме една хвалена, на познати, и няма и след 20 дена съединителят изгърмя. Не я усещам като наша тази кола и това е. Но за първи път не се ядосвам за такива неща. Е, можеше да си купим нова спалня вместо съединител...

# 26 684
  • Mediterraneo
Аз пък винаги спазвам принципа студено тесто- горещ сироп. Няма грешка моята баклава, както и да я направя( този път я правих на пурички). Че и смлян шам фъстък имам, наръсих отгоре, сигурна съм, че за още ще питат.
Почупих се днес от бягане напред- назад, ама пък после намерих време за маникюр, педикюр, пилинг, маски и всякакви глезотии. Пих един сайдер и се трупясах.

Общи условия

Активация на акаунт