Да се оплачем... 2023

• 1 941 499
  • 26 783
  •   2
Отговори
# 26 685
Вита, мека е и плува заради това битуващо схващане тук.
Ако гледаш малко турски майстори как я правят, ама и обяснения да има, навсякъде заливат горещо, горещо.

На баба ми също става мека и плува в сироп. Дълги години я ядях така, докато не започнах да я правя сама и по този начин.
Ами нищо общо няма.

# 26 686
  • Mediterraneo
Ес, нито е мека, нито плува, как да го обясня Simple Smile Хрупкава, и сочна в същото време. То ако излееш 2 литра сироп, горещ, студен, все тая, ще плува и ще разкашка всичко.

# 26 687
Оплаквам се, че не мога да си купя Милгама Н без рецепта. Що за тъпотия!
Милгама Н винаги е била с рецепта, тази която е само Милгама е без и нея даже май я рекламират и излагат по стелажи но в нея няма Б6.

# 26 688

Добре е, благодаря! Още борим разстройството, но пие достатъчно та не се притеснявам. Зъбите обаче я мъчат и скимти, докато спи.

Аз уж наистина щях да почивам, ама и днес не стана. Стискам си палци за утре.

ПП: Баба прави жестока баклава. Дано направи, за да ни почерпи за имения ден.

# 26 689
  • Бургас
Аз нищо не съм приготвила за утре.
Едно кисело зеле с джолан,ама то си беше за днес. И за утре ще има.
Хич не ми се празнува нищо.
Искам да лежа и да спя.

# 26 690
Ние ще сме с приятелско семейство вкъщи. Ще отидем да напазаруваме сутринта, мм ще направи баница.

# 26 691
  • на село
Тече подготовката за Новата година, бях на работа до към 15-16ч днес, приключихме годината, оцеляхме и тази, догодина- по- добра да е Grinning

На моя мъж шефа и жена му били с ковид, това след почивката онзи ден, когато бяхме колективно, ама ние сме ваксанирани и то от тази година, да не помислите, че старо, направо съм като робокоп Joy, може да ни се размине.
Вчера сложих и по имунизационния календар тази за тетанус, дефтерия и коклюш май беше, последния ден за моя набор, направо съм набодена от всякъде Joy

Иначе за новата година направих торта, бисквитена, по кратката процедура, утре ще врътна 2 баници- една за малката дъщеря, че ще празнува с приятели, а на младежите тези неща не им се получават и 2 салати за нас, ние ще сме по домашно със съседи. А и едни филета ще правя, ама те бързо стават.
 Нова година като Нова година, то вече станаха много Joy но нека има още около толкова, пък после- каквото такова Grinning

# 26 692
И аз знам специално за кюнефето, че се залива горещо с горещ сироп.

За пръв път поне от 5 год ще караме Нова година сами в София и нищо друго освен две салати и баница няма да правя. Даже мисля баницата ММ да я прави.

# 26 693
Аз видях една рецепта за баклава от Лора от Бон Апети и направих. Обаче ми се струва, че сиропа е малко. Никога не съм правила баклава... днао не е суха.
Утре само едно картофено пюре и една питка ще правя. Няма нужда от повече неща. Мисля да съм на центъра. Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени ще пеят, там съм Simple Smile
Цял ден бера душа днес. Вчера излизахме да гледаме Папи Ханс. Какъв коктейл пих, не знам, но днес ми е зле цял ден. Едва сега леко ми просвена.

# 26 694
Аз съм най добре май, ще съм 3 нощни смени и ги започвам от днес.

# 26 695
Тече подготовката за Новата година, бях на работа до към 15-16ч днес, приключихме годината, оцеляхме и тази, догодина- по- добра да е Grinning

На моя мъж шефа и жена му били с ковид, това след почивката онзи ден, когато бяхме колективно, ама ние сме ваксанирани и то от тази година, да не помислите, че старо, направо съм като робокоп Joy, може да ни се размине.
Вчера сложих и по имунизационния календар тази за тетанус, дефтерия и коклюш май беше, последния ден за моя набор, направо съм набодена от всякъде Joy

Иначе за новата година направих торта, бисквитена, по кратката процедура, утре ще врътна 2 баници- една за малката дъщеря, че ще празнува с приятели, а на младежите тези неща не им се получават и 2 салати за нас, ние ще сме по домашно със съседи. А и едни филета ще правя, ама те бързо стават.
 Нова година като Нова година, то вече станаха много Joy но нека има още около толкова, пък после- каквото такова Grinning
И ние сме ваксинирани. Аз се разболях 6 седмици след ваксината, мъжът ми месец. И двамата за пръв път. Ако съдя по миналата година, когато си мерих антителата, минаваха горна граница (>2500). Факт, че ми мина много бързо и боледувах много леко. Температура един ден, отпадналост 3-4, след това само умора, но бях работоспособна (без физическо усилие). Дано ви се размине, но не е сигурно. Не да те плаша, но не се уповавай на ваксината. Ще помогне да мине леко, но може и да не ви предпази.

# 26 696
Не смятам че е до ваксинирани или не а до организъм. Първият път когато го карахме беше още в началото, само аз и малкия имахме някакви симптоми, мм и щерката бяха +, но без абсолютно никакви оплаквания. Втория път миналата година, бяхме ваксинирани с мм, аз от 3м, той от 1, по дълго го карахме и по тежко. Малкия беше много зле, а щерката въобще нищо и нямаше пак.

Паунче, тя баклавата трябва да престои и си попива, не вярвам да е остане суха.
Аз правих някакъв кекс баклава, да видим утре дали ще става за нещо. Ние сме само на салати и скара утре 😒 Аз като не ядяща месо ще съм само на салати... Ама това е да празнуваш с диви селяни, за които всеки празник се празнува с тонове месо, сякаш друг ден няма да ядът....
Тъкмо лягам, оплаквам се, толкова си развалихме режима, че не знам как ще влизаме в ритъм. Даже и децата, легнаха към 22ч и до 00 не могат да заспят. Те поне рано стават, аз до обяд спя

# 26 697
Охххх, честно да си кажа, работя в телекомуникациите по цял ден обяснявам за фишинг измами, решавам тестове по кибер сигурност и т.н.
Обаче, ей ме на, станах жертва на фишинг.

Сега,снимах си личната карта и банковата карта във въпросния фишинг, и какво трябва да направя?
Да сменя личната карта и съответно да сменя айбан или?

Че и с пари олекнах.
За Етси става въпрос, понякога продавам неща там и уж си пиша със съпорта за една продажба, уж не минава плащането към мен, та за да ми помогнат си дадох личната карта и банковата на снимка, нали за да си взема парите, а то стана така че взеха моите.

Мале, много съм глупава, ама много,много.

Да бе мирно седяло.
Чувствам се адски тъпо,защото винаги съм се чудела на хората,които не мислят в интернет какви ги правят, ама то колелото се върти.

Ех как се явосвам. Писах и до киберсигурност на ГДБОП, те надали ще ми отговорят тези дни. Но все пак.

Ахх място не мога да си намеря

# 26 698
Сигурно вече си спряла банковата карта.
Документи за самоличност без да са откраднати/загубени/повредени могат ли да се сменят?
Не се ядосвай, просто действай. Аз лично вероятно бих си спряла и сметката към тази карта и бих открила нова...
Успех.
Събудих се рано.

# 26 699
Много ми се иска проблемите да останат в тази година и да започна една нова и хубава страница. Обаче грам ентусиазъм нямам, че предстои нещо вълнуващо. Едно слънце пече, как да усетя че е зима, че Нова година идва?!
П.С.
Пийк, завиждам ти за Стефан Вълдобрев

Общи условия

Активация на акаунт