Да се оплачем... 2023

• 1 931 092
  • 26 783
  •   1
Отговори
# 26 700
  • под тепетата
Г-жа, аз искам да сме здрави, пък друго ...нямам очаквания.
За Вълдобрев още ме е яд, че лятото идва на морето , на една готина поляна, вечер, звезди, кеф... а аз не можах да отида, защото изненадващо ми дойдоха гости....Догодина, ако ми се отвори такава възможност, ще съм невъзпитана и ще си зарежа гостите!

# 26 701
Аз вече съм на работа.  Тихо и спокойно е засега.
С това обсъждане на баклава, да взема и аз да се опитам да направя.
Нищо не съм готвила
 Довечера сме у свекърите, но не ми се ходи много . Утре на село при татко и брат ми. Там брат ми такова меню е измислил, все едно цяла година на въже е държан и не е ял.

# 26 702
  • София
Ооо, нищо няма да правя. Аман от ядене. Едно пилешко филе имам, евентуално ще го сготвя. Баклави и такива неща пък Съвсем. Ние сме си вкъщи. Ще нарежем малко мезета, салата, купен десерт и това е. Все ми е тая.
Не ме свърта вкъщи, но не ставам за много дълги разходки. Освен да отидем с децата на кино.

# 26 703
Ес, аз съм гледала турски рецепти, там често слагат и сок от лимон. Веднъж сложих и да ти кажа ми хареса, свежо се получи. Имам смлени орехи и малко кори, ще взема да навия няколко баклавички, ние с ММ ще сме сами, детето ще е с приятели. Ще направя вратна пържола в зелев лист, че ми останаха от Бъдни вечер и след тях ще опека баница с късмети, ама ще ги теглим като се прибере синът ми утре. Ние така или иначе Коледната баница я ядем на закуска на първи.

Тегаво ми е на главата нещо, в женски дни съм и направо нямам сила и желание за нищо.

# 26 704
Събудих се в 5 с главоболие. Пих чай и аспирин, тъкмо заспах и телефона звънна.

# 26 705
  • под тепетата
blackcat6, направих баклавата на хапки на beniii. Слага се сок от лимон, много вкусна стана и не е голямо количество!

# 26 706
И ние сме ваксинирани и си боледуваме от КВ вече няколко пъти. Най- хубавото е, че свеки и майка ми си го изкараха много леко като настинка и двете, а са си на възраст и със заболявания. В тяхния случай съм убедена, че ваксината помогна.

Последна редакция: нд, 31 дек 2023, 09:57 от Vita

# 26 707
Само, че Нелиса говори за десетгодишните ваксини от тетанус,  дифтерия, коклюш. Такива които слагат на бебетата. Лани и аз си я сложих, че на миналото слагане бях бременна и не ми позволиха.

# 26 708
И при нас нищо особено за нг ще сме при баща му и брат му-семейно пържоли,баница,салати- класика😁.
Детето мрънка за всичко от сутринта🫥
Весело посрещане,бъдете здрави!

# 26 709
И аз заливам горещо с  горещо като правя баклава. Съпругът ми ми показа видео което е снимал в Истанбул,  на място където се приготвя баклавата. Направо цвърчеше като я заливаха. И моята така правя. С шамфъстък и масло. Ама много рядко, то кой да я яде. Само децата отнасят със себе си по някоя кутия . И по точно малкия, големия не яде сладко, а и не носи от тук никаква храна. За разлика от брат му, дето доплати за чекиран багаж и го напълни с манджа Simple Smile
Аз пък имам поръчка от големия за супа топчета . Така че чакам съпружието с продуктите и бавно бавно ще захващам една супа. Довечера - нищо, само се моля хремата да отпусне и адската болка в главата да намалее. Усетя ли се в кожата си, нищо друго не ми трябва .
Билянка, наистина ме повтори гадния вирус. Една вечер с компания окъсняхме в Капана на открито, и явно там съм се докарала до положение да почна всичко отначало.  Нейсе, имало да минава . Важното е да оцеляваме. То при тия 20+ градуси, какво да очакваме друго освен люти вируси. Само момчетата да са добре, другото го преживявам.
Казват, че както захванеш годината, така ще ти върви. Еми не е вярно. От опит го казвам.  Годината ще е такава каквато си я направим, а околните ще сложат подправки. Моята беше отлично блюдо, но...пресолено.

# 26 710
С приятелка сме правили "проучване" сред сладкари и стари майстори по сладкарниците в България, Турция, мисля, че и един ливанец бяхме питали - всеки я залива по свой си начин - горещо-студено, студено-горещо, горещо-горещо... Няма само един правилен начин тук, важното е, че накрая става.

# 26 711
Момичета, моля за палци🙏
Искам да свършва тази гадна година, до последния си ден е гадна! Дано новата е по- спокойна за всички ни!

# 26 712
И за мен това беше гадна година, с много неприятности и инциденти. Да свършва най-накрая!

За заливането аз знам едно правило - залива се с горещ сироп върху изстинало реване/баклава, иначе тестото се разкашква.

# 26 713
  • Бургас
Жаки,стискам силно!🍀 Каквото и да е,да минава бързо!

Аз също не си давам никакъв зор с готвенето. Даже трябва да отида да купя нещо,че да го сготвя 😂 пълно безхаберие 😂

# 26 714
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Жаки, стискам палци, дано да се наредят нещата!

Моля някои да ми напише рецептата си за баклава на лични, защото никога не съм правила, ама се вдъхнових!

Общи условия

Активация на акаунт