?Въпроси всякакви за СО? 2023

• 367 208
  • 8 160
  •   1
Отговори
# 105
нямам такава реалност

# 106
Нали знаете- много хора са умрели заради алкохола, ама повече са се родили Simple Smile

# 107
  • София
Защото още сме с нестабилно его, и понеже не можем да задълбочим никакви отношения, поне можем да се направим на интересни в някакъв форум? Thinking Просто предположение.

# 108
Анонимната почти моята история разказа. И ние често се карахме, в моята история има и алкохол, не само при свекъар, а и при мъжа... Никога не се призна за виновен, сбъркал и т.н., никога не се извини за лошото си отношение. Сигурно и аз съм "мелила" прекалено много в определени случаи, но едно никога не си позволих за разлика от него - да обиждам. Правеше ми същите номера да не ми говори с дни, докато не умекна аз и да мине, и замине. Също си искаше секс, докато уж мълчеше и се правеше на обиден... мен бързо ми минават всякави сръдни и подобни чувства, но в един момент взе да ми идва вповече. Тоя момент настъпи, когато се скарах с майка му, от тогава нещата съвсем трудни станаха. Почнах и аз да отказвам секс, щото не може преди час да ме е обиждал, а после да иска да ме "такова", без да се е извинил, просто щото има нагон. Разбира се в крайна сметка излизах аз виновна, че не искам секс, което пък е ставало повод за друг скандал, други обиди и т.н. Разведохме се, нашият брак беше почти 10 години, разбира се не през цялото време, толкова кошмарен, но последните 2 години, ревях почти всяка вечер. Две деца имаме, успявам да си ги гледам сама.... е и с присъдената издръжка. Та аз смятам, че никой не заслужава подобно отношение, че на децата винаги ще им е по-добре да излязат от една такава "токсична" среда.

# 109
  • В полите на Пирин планина
Децата виждат и усещат всичко, особено, ако са на по-осъзната възраст. Подобни отношения няма как да се скрият. Не може безкрайно да се имитира, че в брака няма проблеми...
Като дете и тийнейджър се е разигравало пред очите ми... но майка ми намери желание и сили да се разведе, след като със сестра ми станахме големи и тогава вече нямаше значение - вредите са нанесени и оставят белег за цял живот.

# 110
  • ...на безопасно
Според вас хазартна зависимост ли е плащане за игри онлайн?

# 111
Не, геймърска зависимост е.

# 112
  • София
Зависи какви и зависи колко.

# 113
Какви игри онлайн? Залага или си плаща да играе някакви игри в които няма парична награда? Зависи за какво суми става въпрос и колко време прекарва в това занимание, от там дали има зависимост и дали е хазартна.

# 114
  • София
Хазартна не, но друга поведенческа зависимост. И без плащане има зависимост от игри, даже и от интернет. Мери се дали е зле положението по нивото на нарушение на социалното функциониране, т.е. каква част о задълженията и общуването са нарушени от зависимостта. Дали няма да говори с жена си, с децата, дали ще си пише болнични, за да остане вкъщи да играе, вместо да отиде на работа.

# 115
  • София
А дали е възможно ти да си твърде обидчива и триеща сол, т.е. отговорна за загубата на комуникация?
И друг път съм писала по темите, тази мантра с говоренето според мен е преекспонирана и се злоупотребява с идеята.
Съгласна съм, понякога говоренето е непродуктивно или е повтаряне на клишета. Не с всекиго може да се води конструктивен диалог или да се скараш качествено.

# 116
Tова "да се скараш качествено" ми хареса Grinning
Един човек живее заедно с друг за да се чувстват и двамата по-добре. Ако това не им се получава, съвместният им живот е грешка.

# 117
...ставало повод за друг скандал, други обиди и т.н. Разведохме се, нашият брак беше почти 10 години, разбира се не през цялото време, толкова кошмарен, но последните 2 години, ревях почти всяка вечер. Две деца имаме, успявам да си ги гледам сама.... е и с присъдената издръжка. Та аз смятам, че никой не заслужава подобно отношение, че на децата винаги ще им е по-добре да излязат от една такава "токсична" среда.
Определено!
Аз съм дете от такова семейство, това много ми е навредило, ама много. И аз ревях така от дете. На 20-сет и няколко год. ми се появиха първите бели коси.  Баща ми освен всички други скандали, бе и патологичен ревнивец, лека му пръст. Майка ми дето ревнуваше, ами и мен. Безкрайни ограничения и скандали. Бях студентка в нашия град, съответно живеех с тях, редовно обучение, ами аз не знаех един купон, не ми бе разрешено. Ама те нещата така си вървяха от детските години. Все специални разрешения от него трябваше да искаме с брат ми за елементарни неща, например на гости сме при леля ни, искаме една нощ да останем с пренощуване - не може, и пр. Мога книга да напиша, даже две, но каква полза. Питам майка ми що не се е развела, тя е кротка жена, той бе много властен - ами с две деца щяло да й бъде трудно, пък и той нямало така лесно да й ги даде. Била си извадила и медицинско от съдебна м-на навремето. Ужас. Неговото антивъзпитание ми се отрази много зле. По-добре да бяха се развели, много по-спокоен щеше да ни е животът, ама минало.

Последна редакция: пт, 13 яну 2023, 10:29 от Анонимен

# 118
Според вас хазартна зависимост ли е плащане за игри онлайн?

безплатен даунлоуд и после in-app-purchases за отключване на допълнително съдържание или да няма периоди на изчакване? Ако е това, те наистина са особено ефективен стимул за плащане при хора със слаб самоконтрол и определени поведенчески тенденции.
https://www.techtarget.com/whatis/definition/in-app-purchase-IAP

# 119
  • София
Tова "да се скараш качествено" ми хареса Grinning
Един човек живее заедно с друг за да се чувстват и двамата по-добре. Ако това не им се получава, съвместният им живот е грешка.
Един цитат от Задочните репортажи на Г. Марков, става дума за сръбкиня, омъжена за западен немец:
— Знаеш ли, господине, кой е най-лошият човек на света? — пита ме внезапно тя и си отговаря: — Човек, с който не можеш да се скараш! Ти можеш да викнеш, да крещиш, да удариш вратите, а той стои като айсберг и ти иде главата да си откъснеш!.....
Жената срещу мен завършва тъжния си разказ с думи, които веднага записвам:
— Господине, не може да се живи с човеком, кой е као квадрат!

Общи условия

Активация на акаунт