?Въпроси всякакви за СО? 2023

• 367 193
  • 8 160
  •   1
Отговори
# 90
Wink Нека се изразя така - на пияна глава все истини са ми казвали, а и аз също още никого не съм излъгала.

# 91
Глупости. Аз какви простотии плещя като съм пияна, голяма грешка ще е някой да разчита да му кажа честното си мнение на пияна глава. Най-много да се сгърчи от смях.
Хайде сега, издребняваме от скука... Ясно се разбира какво искам да кажа, не смятах, че трябва да давам и конкретни примери... Пиян човек (от близкото Ви обкръжение) ако Ви нарече примерно к**ва или ви каже, че Ви смята за лоша съпруга, майка и т.н., после колкото и цветя да Ви носи като изтрезнее, едва ли ще има значение за Вас. Нали знаете, че има разлика между това, за което Вие говорите, и това, за което авторката споменава...

Не издребнявам и да, ясно се разбира, че си казала с пълна категоричност нещо, което не е вярно. Веднъж на пияна глава казах на една приятелка, че е най-красивата жена, която съм виждала - въобще не го мисля, тогава обаче такава ми се видя. Иначе да, бих избягвала хора, които стават агресивни, когато пият. Реагирах на болднатото твърдение, че каквото го кажел някой пиян, го мислел и трезв. Ами не е вярно.
Сравнения между ябълки и портокали. Когато са трезвени, принципно хората се ограничават да казват на другите неща, които изначално се смятат за не особено приятни. Примерно - мирише ти устата, смятам те за много тъпа, или пък държиш се като пълен простак... Гледаме да сме ТАКТИЧНИ. Пияният човек изгубва чувството си за такт. Лошото, което мислим за другите, излиза наяве. Невям приятелката Ви да Ви се е обидила, като сте й казали комплимента. Ама това е защото е било комплимент. Смятате ли, че нямаше да Ви се обиди, ако бяхте я нарекли "к**ва" примерно, или пък че нямаше да има едно наум при общуването си с Вас след това?

# 92
Това с "пиянската честност" е абсолютна глупост. Като ги подгони пиянска параноя всякакви глупости плещят, дето няма и да си ги помислят на трезво. Опит - ММ, като се напиеше започваше една пиянска ревност. Да пита за "онзи другия", дето съм си го била намерила ...
  За мълчането на съпруга - при ММ първо се оказа това, което Нарциса визира: беше му писнало да се оправдава и да слуша как все аз съм права. Но имаше и друго нещо - когато категорично отказваше да направи нещо. Тогава също се мълчеше - нямаше топки да каже в прав текст при разговор "Няма да го направя", а се почваше едно увъртане, заобикаляне на проблема и манипулация. Никакви разговори не помагаха, замиташе се под килима и се чакаше проблемът\ или на мен\ сам да отмине.
   Да спомена ли, че вече не сме заедно?( грешката ми беше, че 30 години чаках някаква промяна)
    Авторке, не се лъжи да оставаш заради децата. Всичко усещат и живеят в кошмарна обстановка. Само един разговор проведи с ТМ и не давай 2 3  - 100 -тен шанс. Ако той не иска да се промени, нищо няма да ти помогне.

Вярно - в момента сте в много голяма промяна и все едно почвате живота си на ново. ТМ е хубаво да проумее, че да си пораснал означава да не се впечатлява на сръдните на мама и тате и да отстоява решенията си. Също и да превъзмогне чувството за вина към родителите си. (Следващата Нова година сами или на почивка. - това на шега)
Пиянската ревност и параноя идват на по -  късен етап от алкохолизма. Първо падат задръжките и човек казва неща, които си ги мисли, но на трезво има спирачки да ги изрече гласно.

Последна редакция: пн, 09 яну 2023, 14:01 от Прекрасная Василиса

# 93
Пиянската ревност и параноя идват на по
-  късен етап от алкохолизма. Първо падат задръжките и човек казва неща, които си ги мисли, но на тлезво има спирачки да ги изрече гласно.
Ох, най-накрая някой да ме разбере! Благодаря! Simple Smile

# 94
Ами хубаво, че все такива честни пияници тук, ама аз не съм от тях, всевъзможни простотии плещя. А на млади години един непознат в дискотека ми обясняваше, че иска да се оженим и да ме заведе на Малдивите. Явно малко му е бил алкохолът, щом не си каза честно, че ме иска за тая вечер само.
Оффф, не оправдавам обидите, не стоя в компанията на пияни хора да ги слушам как ме обиждат, защото, миличките, били пияни! Може и да си ги мислят тези обиди, откъде да ги знам, може и просто да си избиват нещо тяхно си към някой друг, ама аз съм насреща. Ама спрете вече с твърдението, че всичко било истина, щото нямало задръжки. Да, падат задръжките, но това не прави изречените простотии истина. Примерът, който дадох е именно за това - казах нещо, което категорично не мисля. Дали е обида или комплимент - не е истина, точка.

# 95
Не винаги са истини. Зависи от типа пиянство. Задръжките падат, но истините са според типа личност.
Има добро пиянство – хората стават благи и любвеобилни, приятелски настроени и любезни, разговорливи и усмихнати. Съответно и за / пред вас сипят суперлативи. Не винаги са истина и го мислят на трезв акъл.
И обратното – лошо пиянство. Започва се заяждане, дразнене, лоши закачки и агресия. Може да ви обиди някой. Не значи, че на трезв акъл го мисли. Често дори не помнят какво са казали.
И в двата случая – крайното пиянство не е желателно и приятно. Нито за пиещия, нито за тези около него.

# 96
Те са в чужбина. Ако нямат особени контакти там, вариантите за празнуване са със старите, а пък старите след една възраст масово стават бетер малки тръшкащи се деца. И раздялата е по-трудна в чужбина, очевидно.
Това е друго.
Ами нали сте се разбрали, какво повече има за обсъждане.
Да си се сърдят. Ако ти каже нещо - "Миличък, вече се бяхме разбрали". И го повтаряш до откат. И не му обръщай внимание повече. Ситуацията няма какво да се обсъжда.
+1
То е малко с неговите камъни ..., но ще има някакъв ефект.

# 97
Забрави третия вид пиянство - заспиваш като талпа Stuck Out Tongue Winking Eye
Пп. Аз няма да казвам от кое съм Joy

# 98
Wink Нека се изразя така - на пияна глава все истини са ми казвали, а и аз също още никого не съм излъгала.
Щом помниш, значи не си била достатъчно пияна😄😄😄

# 99
Кви истини? Кой ще ти разследва?Simple Smile Отпада кората, която има задръжна функция. Декапитация на прос език казано. На пияна глава квот е, тва е.
Наздраве!

# 100
Нали алкохола допринасял за повишаване на раждаемостта.
Признайте си - колко от вас (вие или партньорът ви) сте били под виздействието на алкохол, не казвам пияни като мотики, но пийнали възпитано да речем, когато сте заченали детето "с толкоз любов".

# 101
Детето разумно излезе, та може и на трезво да е заченато.

# 102
тез, които правят рядко секс, помнят кога са заченали
или тез, на които звездите им говорят и са усетили космическите вибрации, когато яйцеклетката и сперматозоидът се прегръщат

# 103
Па аз като си пийвам редовно виното, съм сигурна, че не е на трезво Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 104
  • Столичанин ама не в повече :D
Защо хората на думи търсим спокойствие, ама в реалността всъщност търсим драмите и тръпката.  Thinking
Примерно ни харесват двама човека на подобна възраст, единия много спокоен и уравновесен, другия фурия, с гореща кръв, бликаща от емоции и чувства, и въпреки, че уж вече сме улегнали и знаеме, че ако се забъркаме там, със сигурност в определени моменти ще изпилим нерви ни влече натам. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт