?Въпроси всякакви за СО? 2023

• 369 284
  • 8 160
  •   1
Отговори
# 7 965
Оле оле с глас се смея.   Някъде по горе имаше добър коментар "не знаете колко хора всъщност пушат". И наистина, не знаете,и няма да го повярвате за еди кой си, щото си е съвсем нормален човек Joy

# 7 966
  • София
Абуто - имаш ли пълнолетно дете?
Имам.
И имам много битки там.
Това, че е пълнолетно не отменя това, че ми е дете.

Но това, че ти е дете, не отменя това, че вече не е дете и трябва да носи отговорност за себе си като възрастен - както и да бъде третиран като такъв. Родителите, които третират порасналите си деца като пеленачета, не им правят услуга. Виждала съм го и от жени, и от мъже, с кофти резултати. Ролята на бащата е много важна да се пресече това, и ако той няма воля и не се направи навреме, положението става страшно.

# 7 967
на мен не ми пречи, който иска да си пуши, стига да не ми е в къщата..
и само да не ми се прокламира като норма...и да се сравнява с ядене на шоколад, примерно..

# 7 968
  • Пловдив
Имам.
И имам много битки там.

Но това, че ти е дете, не отменя това, че вече не е дете и трябва да носи отговорност за себе си като възрастен - както и да бъде третиран като такъв. Родителите, които третират порасналите си деца като пеленачета, не им правят услуга. Виждала съм го и от жени, и от мъже, с кофти резултати. Ролята на бащата е много важна да се пресече това, и ако той няма воля и не се направи навреме, положението става страшно.
Лесно е да се теоретизира.

# 7 969
ако синът поеме отговорност за живота си, като самостоятелно живеещ по-има шанс да му дойде акъла и да не пропадне..
ако остане до полата на мама цял живот ще си е пропаднал..

# 7 970
  • София
Янтра, практиката не идва само от страната на родителя.

# 7 971
  • Другата България
Всъщност, най-лесно е да се теоретизира.
Друг е въпроса, че ако “пресичането“ на “това“ се изразява в онова просто да изгониш детето си /наркоман, пушач или там какъвто и да е/, без да се опиташ да му помогнеш реално по някакъв начин, то байгън от такава помощ, не сладни, а нагарча.

# 7 972
на 27 не е дете, а възрастен и ако сам не реши, че иска да му се помогне, все тая родителите какво правят или някой друг за тях..

# 7 973
  • Другата България
Така е, възрастен е, но за родителите си си остава дете докато са живи, това имах предвид.
Толкова случаи има на зависимости, в повечето от тях зависимите имат нужда от помощ, стига да я поискат и да са склонни да я приемат, независимо от кого е тя.

# 7 974
тези "вечни" деца няма да поискат помощ, докато виждат, че родителите им си затварят очите за замисимостта им и я толерират..
в случая 27 годишното дете смята вероятно, че като дава пари всичко е точно, но не възприема, че родителите му се тревожат за неговата зависимост като нещо, върху което да работи.. като толкова му е зор да живее с тях, да се съобразява с тях, не само финансово..

# 7 975
  • Другата България
Именно, всичко е в сферата на вероятностите, не знаем точно как стоят нещата.
Пак ще кажа, че за мен в представянето на случая има известна доза пристрастност и “ревност“, относно поведението на майката.
Ама чешем си езиците де.....Blush

# 7 976
  • София
Баба ми на това викаше размамено дете. Единия бие, единия гали - да не се разбира буквално.
И това е най- лошото, които двама човека в ролята на родители могат да направят.
А, той дете вече не е.

# 7 977
Скрит текст:
Имам.
И имам много битки там.

Не съм прочела докрай. Съгласна с това, от други споделяния от авторката май майката има по-сериозна роля да не се "пускат" и "избутват" децата да пораснат. С бащата може да са имали разногласия и за други неща,  сигурно това му е преляло щом стига до гонене на сина си. Въобще никак не помага такава среда, бомба със закъснител. Авторката трудно ще помогне за проблема на брат си, не мисля че е нейна роля да се нагърбва и обременява майка й дали е права, баща й какво как.  За да има той доходи, а на 27г да живее "вкъщи" и да си харчи за трева, техните са сгрешили някъде и са позакъсняли с възпитанието и изритването. Да решават сега те как да постъпват.  Да се фокусира тя върху себе си - в посока самостоятелност. И двамата над 24г живеейки с родителите, няма как да е ОК цялата конфигурация.

# 7 978
Дете със зависимости е само поредният признак за семейната динамика на авторката. Като по учебник са..

# 7 979
почнат ли да спорят родителите по възпитанието на детето пред детето - по-добре да се разделят...тука доста са закъснели, така че, не брата е виновен за разногласията между майката и бащата...неговия проблем е като буфер..

Общи условия

Активация на акаунт