?Въпроси всякакви за СО? 2023

• 369 309
  • 8 160
  •   1
Отговори
# 7 800
Моите родители не знаят ,че има идея за свекърите да идват, дали с или без стая . Със сигурност няма да одобрят, баща ми има възможност,но не е балък. Много внимава къде си дава парите и не е много ок да нямаме брак, да дава той пари и за строежа.. тази къща ще отнеме много години , моята идея е да вложа част от парите, които имам аз, после мъжа ми каза, че ще почне втора работа и ще тегли потр.кредит, за да се включи повече.
Цялата идея е да имаме нещо общо,на двамата,което да оставим после на децата. По отделно си имаме. Дори наскоро каза, че може да даде неговия апартамент под наем, и с тези пари ще се оправя с кредита. Аз също не съм ок да се ползват наготово мои и на родителите ми пари, и той вижда, че е така. Понякога ми казва, че е грозно да правя такива сметки, но за мен е по- добре да се оправяме сами доколкото може( с минимални средства от родителите ми) , ще е много бавно, но така ще се включи в голяма степен и той.

# 7 801
  • София
За мен неговите сметки са по-грозни - ти дай 80%, аз ще разполагам с 50%, което ми дава 100% право да ти натреса, когото реша, да живееш с него. Нямам никакъв проблем да има общо и да се вложи според възможностите, даже съм за, но не при такова отношение. А определенията как не трябвало да си правиш сметка направо ми бият на манипулация - отново, ти не си прави сметка, ама после търпи, защото той не за отговор не приема. Затова и твърдо съм на мнение, че той ще ги натресе рано или късно, независимо от възраженията ти, и ти няма да можеш да го спреш, защото той ще се води наполовина собственик. Така че не се връзвай, а си прецени нещата добре. Този човек само иска. Баща ти в случая е прав да не иска да дава.

# 7 802
  • Sofia
И на мен са ми казвали подобни неща за сметките, чудно как все хора, които са от позицията на вземащи. Joy
С бащините пари бих си купила апартамент.  Пък строеж с общи усилия и средства (от наеми Grinning).

# 7 803
  • Далечният изток
Нещо общо за децата?!
Нали имате ваши имоти, те на кого ще останат, нали пак на децата?

Нямате пари, но сте тръгнали да строите... Аз не го разбирам това. И то при условие, че имате имоти. Ако нямате, разбирам, но да имате, а с кредити да строите?! Не знам, не го разбирам.

# 7 804
  • София
Авторката има пари... но пак казвам, не е въпросът кой има и кой - не. Въпросът е, че той желае да разполага, но не желае да се съобразява. И вълкът сит, и агнето цяло, а авторката - капо. Платила къща - дом за гледане на родителите му. Тя какво иска - никой не пита.

# 7 805
Благодаря ви, замислям се все повече. Всеки от нас има апартамент свой. Тази къща ще бъде обща, но ще настоявам може би да пусне неговия под наем, да почне втора работа ако иска, и да си се оправяме с кредит. Аз също не съм съгласна да цоцаме за всичко нашите. Той ми казва, че не ме разбира - щом имали възможност и желание, да ги оставим да плащат. Ще видим, всичко ще отнеме години все пак, може да се променят много обстоятелства. Говорили сме уж , че не бързаме, може и след 10г да я завършим.

# 7 806
Тук малко ме изгуби. Без брак, но с общ кредит, но ти ще поемеш повечето от разходите, но той вече гласи стая за родАта, но ти не си се поинтересувала законово как стоят нещата...или си с много розови очила, или нещо не е така.

Ако е така, на мястото на авторката бих си купила едно собствено жилище с тия 80% от парите и не бих строила върху общ имот, който дори не е изплатен и ако нещо се обърка, кредиторът може да го вземе с все построеното.

Хубаво е имотните въпроси да бъдат ясни, подредени и да не се разчита на добри взаимоотношения.

Нека си представим хипотетична ситуация в която партньорът умира и наследниците му имат дял от бъдещата къща (парцел + имот). Ще може ли преживялата страна да се разбере с тях?

# 7 807
  • София
Аз също не съм съгласна да цоцаме за всичко нашите. Той ми казва, че не ме разбира - щом имали възможност и желание, да ги оставим да плащат.

Голям авантаджия е тоз.

# 7 808
  • София
Кат си дойдем на парите - началото на края.

# 7 809
намерил, та премерил..
казал бил за втора работа, наеми, дрън дрън...
действия се искат, не думи в тази ситуация..
действията му по разказа до тук са:
- консултация какво ще му принадлежи при раздяла , от имот в който са вложени чужди пари..
- консултация с мама и тати какво и те да намажат от чуждите инвестиции и реални стъпки към осъществяването на плана им..
- вменяване чувство за вина на анонимната, че иска справедливо разпределение според участието и манипулация и "успиване" чрез захаросани приказки за бъдещи деца, които не се знае дали и кога ще се родят от тях двамата..
ако беше обратната ситуация и жената тропа с крак за стая и условия, щеше да е обявена за материалистка, използвачка и злоупотребяваща с това, че може да роди "златните яйца"..

# 7 810
Ще ми бъде интересно дали наистина ще се навие такъв голям кредит, щом досега е живял с убеждението, че може да получи половин къща и без.

# 7 811
  • София
Аз също не съм съгласна да цоцаме за всичко нашите. Той ми казва, че не ме разбира - щом имали възможност и желание, да ги оставим да плащат.
Голям авантаджия е тоз.
Това е голям червен светофар!! Имаш сериозно основание да се консултираш с адвокат, също така да обсъдиш с Вашите ситуацията, и оттам насетне да изискаш повече реално участие на така наречения ти мъж, иначе стопираш нещата. А това кой какво ще гледа ще е при това положение - да вдигне неговия принос и тогава. Пък после както ти казаха, животът е непредвидим, всичко става - ако не те устройва взимаш решение, не живеем в средните векове все пак! Но за имотът трябва да е ясно определено кой какво дава и дължи. Ако много се заинати, винаги можеш да кажеш, че родителите ти го искат това уточнение на всяка цена и ще са в пълното си право!!

# 7 812
Анонимна, хич не се осланяй на приказките, че къщата ще остане за децата ви. Я остане,  я не. Но бъди 100% сигурна, че в момента в който е готова, свекърите ти ще се нанесат у вас и няма да можеш да ги мръднеш. И ако някой си тръгне, няма да са те, а ти. Толкова ли искаш да им построиш и подариш къща?

Последна редакция: пт, 22 дек 2023, 10:42 от alex_jp

# 7 813
  • София
Някакви сметки за след 30-40 години ми се чинят тук.
Живейте го тоя живот, стига сметки за неродин Петко.

Анонимна, ако ти се свидят парите  - не строй нищо по-добре.

# 7 814
Недообмислена работа е този строеж, аз бих се отказала. Нямате си доверие, утре като се разделите само проблеми ще останат. Къща за децата - мислех, че им мина времето на тези етажи. При несъгласие между наследниците и за тях само проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт