?Въпроси всякакви за СО? 2023

• 369 295
  • 8 160
  •   1
Отговори
# 7 905
  • Пловдив

По закон собственикът на земята е собственик и на построеното върху нея.
НЕ е вярно. Например за нашия блок - собственик на земята е общината, ние сме собственици на апартамента и на някакъв процент от правото на строеж. На някои от новите блокове също - земята остава на инвеститора, апартаментите си имат собственици. Важи и за къщи. Пак повтарям - трябва адвокат.

Това го зная от адвокат.
Говорим за къща на частен парцел, а не за блок на държавен или юл.
И изобщо на авторката не и трябва да влиза в сложен правен казус като може да си спести нервите и парите.

Закон за собствеността
Чл. 92. Собственикът на земята е собственик и на постройките и насажденията върху нея, освен ако е установено друго.

Освен ако е установено друго. Да установят друго.

# 7 906
Тази къща е инвестиция в раздяла и кладенец за пари. Втора работа, че и трета за мъжа да строи - сигурна съм, че така ще има много време за семейството и това ще доведе до голяма близост и семейно благополучие.

# 7 907
Лъха на алчност.
Сплотеност няма, но и двамата ламтят.

# 7 908
Така е, цялата история показва човешките взаимоотношения в реалността. Ако те уважават, дават, ще дадеш и ти. Ако, има уважение и нормални отношения, най- естественото е, да се погрижиш за хората, които са ти осигурили бъдещето. По един или друг начин.

# 7 909
Едно е да се грижиш, друго да живееш с родителите си.

Аз не бих искала да бъдат всички поколения в една къща, имам лоши спомени от детството си в такава конфигурация.

А баба ми и дядо ми харесваха мама .
Оптимален вариант е да се преместят наблизо, но не в същата къща

# 7 910
Ако си вземете 2 ипотечни кредита като ипотекирате апартаментите си и всеки изплаща своята част/50%/, достойно благодарите на даващите родители, ще ви е чисто и справедливо.
Гадно звучи някой да каже, че ще "цоцаме" родителите ми, ще го изям с парцелите.
Не се съгласявате да се отглеждат родителите на мъжа ви в къщи, но поставяте и граница на вашите родители, защото и те може да прекалят в гостуванията, след като живеят наблизо.

# 7 911
Тази къща се очертава като жива беля.Парцела  с кредит,къщата с пари от мама и тати,мъжа ще работи по къщата ,жената ще иска по-голям процент от собствеността,брак нямат,ама всичко за децата!
Защо не зарежете цялата работа и не си живеете в някой от наличните апартаменти?

# 7 912
Здравейте! Весела Коледа!🎄
Бих искала да чуя и Вашите мнения по въпроса,вече не знам как да помогна на семейството си.
Имам брат на 27,който употребява субстанции (трева),опитвал е и други,но това е основното. Прави го от 10 години ,не веднъж е гонен от вкъщи,но нашите все са го приемали след известно време. Обяснения и извинения колкото искаш,че няма да се повтори,но това само на приказка. Той реално не се е спирал,въпрос на време е пак да се издъни.
И ето, че това време дойде отново,съответно баща ми го изгони за пореден път. От цялата работа майка ми не е доволна. Знам,че ѝ е тежко,но като не подкрепи баща ми, означава, че толерира брат ми, а и тя неведнъж го е прикривала. Сега заради него майка ми и баща ми са скарани,разбирам, че е майка,но все пак не мисля,че има място за сърдене. Реално брат ми ги прави на луди и е повод да си развалят отношенията.
Според вас майка ми права ли е да се сърди на баща ми заради това негово решение?
Знам,че иска да си запази семейството,но тук става въпрос за син,който постоянно лъже и се напушва,живее ден за ден и няма стимул за реализация.

# 7 913
27 годишен така или иначе няма място при мама и тате. Да спрат да му финансират "хобито" би било най-добре за всички, но едва ли ще стане така.

# 7 914
27 годишен така или иначе няма място при мама и тате. Да спрат да му финансират "хобито" би било най-добре за всички, но едва ли ще стане така.
Не му го финансират. Работи на 2 работи и сам си го финансира

# 7 915
И вкъщи плаща 1/3 от всички разходи плюс наем? Ако е така, няма причина да се измъчват взаимно повече.
Не ме разбирай грешно, не се заяждам с теб. Докато е на "хотел мама", трудно ще порасне и ще поеме отговорност за живота си. Щом работи и се издържа сам, не се ли замисля вече за връзка, собствено семейство, такива неща...

# 7 916
  • София
Всеки е прав за него си, само не разбирам защо държиш цялото битие на семейството и връзките в него да са на пангара нон стоп.

# 7 917
И вкъщи плаща 1/3 от всички разходи плюс наем? Ако е така, няма причина да се измъчват взаимно повече.
Не ме разбирай грешно, не се заяждам с теб. Докато е на "хотел мама", трудно ще порасне и ще поеме отговорност за живота си. Щом работи и се издържа сам, не се ли замисля вече за връзка, собствено семейство, такива неща...
Не плаща нищо вкъщи

# 7 918
  • Варна
А за теб какво значение има дали майка ти е права или не? Те са родители, собственици на жилището, те решават кой да живее там. Ти и да си съгласна, и да не си, все тая.

# 7 919
На 27 е крайно време да се изнесе от мама и тати. Пък ти остави вашите да си се оправят помежду си. Големи хора са.

Общи условия

Активация на акаунт