?Въпроси всякакви за СО? 2023

• 369 305
  • 8 160
  •   1
Отговори
# 7 935
В София може да си ходи на работа и с метрото, в малък град -пеша, може да работи и от вкъщи. Пък и то като минат няколко часа - няма влияние, няколко дни - не излиза и на дрегери.

# 7 936
Забелязвам, че тук има доста нереална представа за тревата, представяте си някакви пропаднали наркомани с отсъстващ поглед и невменяеми... Нямате никаква представа колко хора около вас пушат и дори не подозирате. Аз точно така се втрещих, когато разбрах за един познат. Работи на добра позиция, изкарва много добри пари, присъстващ и адекватен съпруг и баща. Пуши по 2-3 цигари трева на ден. Ако не бях ми казали какво точно пуши, никога нямаше да заподозра. Редовно се събираме, включително по детски рождени дни. Чудех се защо не пуши на масата със всички, а излиза извън оградата на заведението чак, дори съм си казвала, брей, какъв съобразителен човек Joy. Никога не съм усещала да мирише или да се държи необичайно.
ПП: не шофира, няма книжка дори.

# 7 937
  • Пловдив
Моята най-добра приятелка също от години пуши всеки ден, заедно със съпруга си. Тя е перфектна майка и домакиня, той си работи и си гледа семейството. Тяхната компания всички пушат и не виждам нещо да са "забавили" развитието си.
Хазарта е далеч по-страшен порок, но е рекламиран всяка секунда и на всеки ъгъл.
27-годишния е редно отдавна да се е изнесъл и тогава нито родителите, нито сестра му, щяха да знаят подобни неща за него.

# 7 938
Перфектните майки и домакини пушат трева всеки ден, това оттук го разбирам. Че и цели компании били така. Аз явно на Марс живея и нямам такива познати. Няма ли да миришат доста на тази тревица като минимум? Сега кажете, че и те всички ползват само градски транспорт и не шофират. Перфектни да са все пак.

# 7 939
Зависи от възрастта, но да кажем повечето хора под 35 години са пробвали. Не всекидневно пушене,разбира се. Честно казано и таткото, който толкова не може да издържи да се прибере и ходи да пуши на оградите ми е странен. Все пак няма физическа зависимост както от никотина.

# 7 940
Перфектните майки и домакини пушат трева всеки ден, това оттук го разбирам. Че и цели компании били така. Аз явно на Марс живея и нямам такива познати. Няма ли да миришат доста на тази тревица като минимум? Сега кажете, че и те всички ползват само градски транспорт и не шофират. Перфектни да са все пак.

Така ли? Интересно кой написа това, че така го разбра.
А за миризмата - не, моят познат не мирише грам, ама грам. Не знам каква му е тревата. А че нямаш такива познати - ти да не мислиш, че ходят с табела? На мен ми казаха други хора, не ми се е похвалил той. Просто взех твърде да любопитствам защо ходи да пуши на майната си и някой от компанията ме светна какво точно пуши.

# 7 941
Просто се учудвам, че много хора явно го намират за съвсем нормално ежедневното пушене на трева. И се съмнявам, че пушещите идеални не шофират. Няма как цели компании да се движат без поне 2-3 автомобила, съответно шофьори. Оттам идват и хванатите такива, предполагам.

"Моята най-добра приятелка също от години пуши всеки ден, заедно със съпруга си. Тя е перфектна майка и домакиня, той си работи и си гледа семейството." Написала го е една потребителка по-горе. Звучи ми, че приема и хвали поведението на това семейство.

# 7 942
А, аз за нормално не го намирам, просто казвам, че човекът се държи адекватно и аз лично не бих разбрала, ако не бяха ми казали. Точно този не шофира - няма книжка и никога не е имал. Дадох примера, защото за пореден път се повдига темата и въпросните пушещи се представят като изпаднали в канавките, едва ли не. А то може и да не си личи изобщо.

# 7 943
Щом не шофира, не виждам проблем.

Но не вярвам от няколко семейства като гореописаните ни един да не кара кола.

# 7 944
  • София
То понеже в България е рядкост да се шофира пиян или дрогиран... Но тревата има характерна миризма, която не се прикрива лесно. А и ми е странно да излезе някой с компания и да ходи навън да си дърпа трева. Май са се избъзикали.

# 7 945
То самият факт, че пуши трева изключва някой да е перфектен баща, или майка и каквото там. А и няма значение как изглежда отстрани, обикновено само най-близките знаят колко е перфектен.

# 7 946
Ами аз перфектни не познавам, адекватен казах. Под адекватен разбирам такъв, който се включва активно във възпитание, игри, домашни дейности, редовно виждам и снимки от пикници и екскурзии, ходи по родителски срещи и т.н., обичайни дейности. Не е бъзик, няма сега цялата ситуация да пресъздавам. Пуши си човекът, не мирише, аз не разбирам и по поведението му. Както искате, така си го тълкувайте, аз такова виждам отстрани, не съм им в къщата, обаче пък не сме и съвсем непознати.

# 7 947
  • Другата България
А за теб какво значение има дали майка ти е права или не? Те са родители, собственици на жилището, те решават кой да живее там. Ти и да си съгласна, и да не си, все тая.
Хващам се за тоя пост, защото не видях отговор на въпроса, та да питам същото и аз.
Хвърлям едно око на темата, въпросната авторка съм я запомнила с някакви въпроси относно връзка с мъж от друг град, и пак нещо за майка си - че нещо я използвала ли беше - манипулирала ли, перефразирам, но не ми се връща в постовете да ровя, не е там работата.
Та, доколкото и помня, авторката също живее с родителите си /и братът/, на около 25 е, работи, и така, както се търси от въпросния брат да плаща разходи за общо домакинство, следва да се търси и от нея, това поне е моето виждане на нещата. Това относно разходите кой колко и какво плаща, което няма общо с въпроса.
Та на него - с какво точно и как искаш да помогнеш на родителите си, BlackAngelll?
Къде точно е проблема? Не прочетох да искаш да помогнеш на брат си, затова питам за родителите, и по-точно за майка ти, което основно те вълнува - дали е права да се сърди на баща ти.
Ако чета между редовете, виждам “ревност“ към майката що се отнася до отношението ѝ към двете ѝ деца - едното толерирано, другото неглижирано /или поне такова е усещането/. Което за мен не е ок що се отнася до съществуването на реален проблем, какъвто е злоупотребата /ако има такава/ с “трева“, по-скоро пристрастяването. Защото до следващия етап и твърдата дрога крачката е много малка.
Та, от мен съвет - ако искаш да си полезна на семейството, опитай някак да помогнеш на брат си, това е важното в случая, а не дали майка ти се сърди на баща ти, и дали е “права“ за това.

# 7 948
Няма начин непушач да не усети пушач( независимо какво пуши), ама никакъв начин няма. Тези твърдения , че не личи, че не се усеща , че не мирише, че няма промяна в поведение може да го твърди само пушач. Да се заблуждава и убеждава колкото иска може само пушача- сам себе си.

# 7 949
Моите пет стотинки.
Към питането на момичето за това дали баща й, или майка й си са прави. Жените имат една особенна майчина заслепеност. Осъзнават, че децата им (или някои от децата им) са хванали кофти посока и опитват по един мек начин, "с добро" да променят нещата.  И след като виждат, след сто подобни опита че не става продължават с безмислените опити. Докато при мъжете има по-ниска идиотопоносимост. На нас говната ни завират при по-ниска температура и логиката взема по-рано превес над чувствата. Затова не е чудно да се получи ситуация, в която мъжът приема, че във тази цялата битка той играе от единия отбор, а жената и безмозъчното пораснало дете са от другия. За съжаление всеки човек си има лимит на търпение и стигне ли се тая точка, мъжът е готов да сложи кръста на всичко. Може жена му да е била най-прекрасната съпруга, може да са нямали един спор помежду си, може да обича жена си както я е обичал в ден първи... И въпреки това мъжът може да си тръгне. Наречете го предателство, егоизъм, липса на съчувствие... няма значение. Има ли проблем с децата, сериозен проблем (още повече с "възрастни" деца"), и не са ли майката и бащата в един отбор - каруцата е хванала нанадолнището. Един син или дъщеря тип "боклук" може да разбие и най-сплотеното семейство. За отрицателно време.
Порасналите деца са големи хора - умни, малоумни, те не са част от организма на майката или бащата. Или ще стават хора, или ще си трошат главите. Подкрепата дали емоционална, дали финансова за подобен тиквеник трябва да е веднъж, два пъти и то с ясната уговорка, че трябва да има промяна. Останат ли нещата по същия начин - шута в гъза. Ама бил роден син, била родна дъщеря... сори. Драстичните мерки в 90 % от ситуациите работят много по-ефективно.

Последна редакция: вт, 26 дек 2023, 20:35 от Абуто

Общи условия

Активация на акаунт