?Въпроси всякакви за СО? 2023

• 361 945
  • 8 160
  •   1
Отговори
# 8 040
То пък майката най-малкия проблем в случая. Все пак с нея няма да живееш. Дори да приемем, че застане на твоя страна какво, ти ще останеш ли с този мъж?
Това, че търсиш съдействие от майка му ми звучи като да ти се иска да дадеш шанс на тази връзка, въпреки насилието.
В случая не разбрах вноските ги плащаш ти, защото си поръчител или просто на добра воля?

# 8 041
Защо стоя ли? Няма да мръдна до момента в който не получа всичсо, което съм дава и платила за общия апартамент. Приемам съвети как да си искам парите, заема е на негова име, но аз плащам вноските

животът ти е по-евтин от вноските и затова е такъв
защо се плашиш, че може да се самоубие?
забравих, заради пари - може да не успееш да си ги вземеш обратно, нали
ако теб метне през балкона, къде ще отнесеш голямото съкровище?
него ще го оправдаят или ще полежи малко и после всичко твое ще бъде негово
продължавай да седиш

съвет - спри да плащаш вноските и поискай продажба на апартамента

# 8 042
Ако продължаваш и вноските на внасяш, направо си стойте заедно.

# 8 043
  • Пловдив
Защото апартаментът си е негов по документи.

# 8 044
  • Варна
Ами значи няма да мръднеш още дълго време. Изборът е твой и ти си го направила.

# 8 045
Момиче, млада си, пари се изкарват, не може да се вземе обратно всичко материално, което си вложила в една връзка. Ами здравето ти, младостта ти, те без пари ли са? Тези години няма да ти се върнат никога, като си разбиеш нервите от стрес, после трябва да даваш повече пари по лекари. Имам приятелка, която след 10 години брак си взе от семейното им жилище освен багажа на нея и детето само няколко одеала, които си беше занесла като чеиз и въобще не търси от бившия си никакви пари за многото общи мебели и ремонти, които са правили. Те изцяло бяха преобразили жилището, тези ремонти бяха почти на стойността на една нова гарсониера. И то при тях нямаше насилие, други бяха причините, но тя искаше бърз развод по взаимно съгласие, а не по вина и да се влачат с години. Сега десет години по-късно има хубава работа, нов мъж и още 1 детенце, плюс лично неин си апартамент, който в момента дават под наем, защото живеят в неговия. Това не значи да не се опиташ да си потърсиш парите по съдебен ред, но имай в предвид, че може и да не успееш да си вземеш всичко. Прежали ги,  хората преживяват пожари, наводнения, обири,  фалити и започват на чисто и дори на доста по-голяма възраст. Когато човек е здрав и е спокоен, може да постигне много.

# 8 046

тогава защо плаща? че и бой яде
и няма да спре да плаща, за да си вземе старото, а всъщност натрупва още пари за взимане
чудничко

# 8 047
  • Пловдив
тогава защо плаща? че и бой яде
и няма да спре да плаща, за да си вземе старото, а всъщност натрупва още пари за взимане
чудничко
Не познавам авторката, но освен всичко друго предполагам, че няма никакво доказателство, че е давала пари. Например банкови преводи. Давала е парите на ръка.
И ще остане във връзката още с години. Дошла е тук да се оплаква, не да търси решения.

# 8 048
  • София
Дошла е да търси сметка на майка му!
Нещо много сгрешено има там….

# 8 049
Чакайте сега. Написала е “общия” апартамент, обаче кредита е на негово име. Тогава кое му е общото? Имате ли изобщо брак?
Иначе, можеш да търсиш платените вноски, като дадени без основание, в случай, че не сте женени, ако сте женени отговаряте солидарно (но не и при режим на разделност).

Последна редакция: чт, 28 дек 2023, 08:51 от Rimmona

# 8 050
Най-вероятно вноските така или иначе са изгубени.

# 8 051
  • София
Голям праз!
Пари са това, как ли няма да им треперя, докато някакъв идиот ме души.

# 8 052
представям си точно този как вади пари и й ги връща с извинение колко лошо момче е бил
по-скоро ще я малтретира все повече и ако тя откаже да плати следващата вноска, нещата съвсем ще се влошат

# 8 053
Да, мен също това ме втрещи… как ли пък няма да пресмятам какво съм дала, докато ми крещят и ме правят на нищо всеки ден.
Консултирай се с адвокат, но през това време се изнеси.

# 8 054
Като прочета за държане за врата и лошо ми става. Тук в Чехия наскоро събираха пари за млада жена, душена от приятеля си, толкова я е стискал, че мозъкът ѝ е останал без кислород прекалено дълго време и сега е в нещо като будна кома, никога няма да се оправи, не може да се обслужва сама. На него му дадоха 12 години затвор, а реално я е убил, макар че тялото ѝ е живо. Та се чудя ти на колко оценяваш живота си, колко пари си дала досега общо за този пуст апартамент? Разбираш ли, че може да те убие или осакати?

Общи условия

Активация на акаунт