?Въпроси всякакви за СО? 2023

• 361 879
  • 8 160
  •   1
Отговори
# 8 055
Всеки може да плаща чуждо задължение, за Банката е без значение кой го погасява. Но подозирам, че тя е изтеглила потребителски кредит, свой. Ако погасява негов, може да си търси парите обратно чрез иск , като се приложат преводите и се види основанието им.
Много тревожно е другото - защо тя се чувства като жертва на финансова измама, при положение, че плаща доброволно чужди задължения, а физическата и цялост става заложник на бъдещи несигурни парични уравнения.
Авторке, колко пари общо ти струва до тук животът с този мъж ?

# 8 056
"такова нещо на мен никога няма да ми се случи"

Разбираш ли, че може да те убие или осакати?

# 8 057
  • France
Ако е същата Анонимна, вече сигурно година се оплаква, че хем я тормозят, хем стои заради вноските. Още малко и ще изплати кредита и сами ще я изгонят. Нямам жал за такива.

# 8 058
  • София
Тази връзка е много токсична. Ролята на авторката също ми е много интересна - звучи гневна и стои не от страх, а от амбиция да си вземе парите. Той пък заплашва със самоубийство в отговор. Смятам, че насилието е и от двете страни (без това да оправдава него по никакъв начин). И двамата не си тръгват, поради някаква изгода, и двамата агресират срещу другия. Ситуацията върви по-скоро към влошаване, отколкото към разплитане.

# 8 059
  • Варна
Ситуацията ще приключи в момента, в който се изплати жилището. Тогава онзи ще я натири толкова бързо, че свят ще й се завие. И ще види пари през крив макарон. Дано поне я натири здрава, а не осакатена.

# 8 060
  • София
Като слушам авторката, нещата ще ескалират много преди да се изплати жилището. Достатъчно фатални случаи гледаме по новините.

# 8 061
  • Варна
И ако този случай го гледаме по телевизията, ще ахкаме и охкаме. А не е като да не е имало избор и решение.

# 8 062
Това не е ли момата, на която "свекървата" беше купила апартамент и беше подписала договор с нея за връщате на парите? Но апартаментът беше на името на сина, т.е. приятеля. И там имаше лошо отношение и насилие. Колко съвети и се изписаха и пак нищо.😬

# 8 063
Е, жилище не се изплаща за година-две, целият ѝ живот ще отлети, може и деца да се появят.
Да се консултира с адвокат какво може да прави за жилището и следващият път да ползва този уред на врата си не само за прически.

# 8 064
"Каква е тази майка, която го защитава, аз, ако бях..." Ми ти си, анонимна, ти си там, ти живееш с този мъж, теб те душат и удрят, какво правиш в тази ситуация? Нищо. Никой няма да ти оправи живота и да взима решения вместо теб. Особено пък на мъжа родата. Животът е твърде кратък да живееш бита, обиждана и постоянно в страх, че този бой ще ти е последен. Ей така ще си мине, заради няколко вноски по кредит.

# 8 065
Нека не забравяме реалния случай с една майка, която беше отишла да събере багажчето на сина си, докато пребитата от него снаха е издъхвала на пода. И дори не се е обадила за лекар! Оставиха младата жена да умре.
Този случай ми е ясен червен фар на какво са способни някои майки за собственото си дете. Зашото за тях чуждото дете е едно нищо.

Последна редакция: чт, 28 дек 2023, 12:44 от B2022

# 8 066
Иначе, аз бих си тръгнала. И не бих плащала вноски за чужд апартамент. Просто абсурд, дори и на по-млади години,даже и като дете, не съм била толкова глупава. Приятелите са приятели, ама сиренето е с пари. Това е от детството ми, ако някой искаше да му купиш дъвка или нешо си там от твоите джобни, се казваше така.

Последна редакция: чт, 28 дек 2023, 13:13 от bubanka

# 8 067
Аз съм толкова страхлива, че веднъж да ме заплаши някой (без да ме пипне) и съм изчезнала. Не ги разбирам жените, които искат да влизат в двубой. Заради пари пък съвсем.

# 8 068
  • Сф
Анонимната , която не е толкова анонимна,едно и също върти от доста време.. Не разбираш ли, че трябва да си вземеш САМА живота в ръце ? Все разчиташ на някой и сама си правиш живота труден. Докато разсъждаваш така , че някой ти е длъжен, дълго ще има да патиш. Всичко е твой доброволен избор и сега трябва да се приготвиш вероятно да загубиш. Няма печалба без загуба един вид. Но си струва повече отколкото ситуацията, в която се намираш. Вероятно, освен ако просто не се разтоварваш тук. По всичките ти питанки по темите , хората ти  отговарят разумно и нормално и логично, но имам чувството,че не разбираш и ти е добре така.

# 8 069
  • Пловдив
Аз съм толкова страхлива, че веднъж да ме заплаши някой (без да ме пипне) и съм изчезнала. Не ги разбирам жените, които искат да влизат в двубой. Заради пари пък съвсем.
И аз съм много страхлива. Бившия ми мъж, към края на нашата връзка, си беше наумил, че му изневерявам (само, защото не реагирам, когато той ми обяснява с подробности какво и с коя е правил). И веднъж каза "Ако разбера, че ми изневеряваш, ще направя красивото ти лице такова, че и майка ти и баща ти да не могат да те познаят".
Замръзнах от страх и точно тогава всички надежди, че ще го спася това семейство, умряха завинаги е мен. След една седмица го изгоних и беше за последно. Преди това години наред се разделяхме и събирахме. Никога не ме беше заплашвал, какво остава да ме души и да стоя, заради някакви пари... В гроба пари няма да ми трябват

Общи условия

Активация на акаунт