Обсъждане на имотни обяви-30

• 37 067
  • 776
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Нямам идея защо при този пазар се задържа апартамент на такова място и с такава цена.

За мен е цената. Колко хора могат да извадят половин милион лева в брой? А тези които могат, точно там ли ще купят? Ако пък е с кредит, цял живот не стига...  Но в момента май всеки се пробва да продава. Може и купувачи да се намерят. Но май купувачите чакат.

Последна редакция: вт, 31 яну 2023, 21:18 от Тук съм

# 466
Е, който иска, паркетът може да си го свали веднага. Ако скърца.
Розовото идва на мода след сивата еуфория. Но наистина само тесни вратички!

А защо таванът в коридора е по-нисък и над него - скривалище.
Изглежда ми ниско, май лъжат за етажа.Бих живяла в 4 етажен блок, защото по-малко съседи.

Скрит текст:

# 467
Този модернизиран антресол и аз го видях.
А паркета, че може да се махне, може, но май е калкулиран х 10 в цената на жилището, съгласно кометара по-горе. Аз например ако ще купувам жилище предпочитам да е на голи стени или за тотално изриване, като ще искам да ми намалят цена за изчистването и извозването на боклуците на дядовците им и бабите им, ай ще им се не знае и тарикатските трикове.

# 468
А какво му е на паркета (ламината)?
Какъв трябва да бъде?

# 469
По принцип на първо четене нищо му няма, но се предполага, че е сложен като да се замаже положението, малко като боядисване на протекъл таван например, а когато е така едва ли е избиран най-висок клас, с хубава подложка и т.н., малко е на принципа с трици маймуни се ловят.

# 470
Ох, като споменахте за замазване на течове по тавана, та се сетих за един брокерски съвет от началото на 90-те години на миналия век - изстъргва се подлюпената боя, намазва се с безир, за да запечата, и като изсъхне, върху него - боя/латекс. Така нямало да избие отново през боята. Поне не и докато не продадат жилището.

# 471
Не бих казала, че е шумно. Може би една идея по-тъмно, заради наредените един зад друг блокчета, но не е по-тъмно от Оборище и Янко Сакъзов, например. Точно по тези улички няма трафик, освен за паркиране, а Цариградско и локалното са далеч.
На картата на Гугъл се вижда, че е на около 30м - нужни са поне 100м, все пак говорим за Цариградско шосе! Въпроса ми беше леко подвеждащ, тъй като съм минавал много пъти там, а и съм споделял, че съм живял в квартала. Мястото е отвратително за живеене, по отношение на шум и мръсотия/фин прах. Там смъртността ще е като във Факултета през зимата, само, че покрай Цариградско ще е целогодишно.
Живяла съм на булевард и съм работила на скоростната отсечка на такъв доста време. Затова критериите са ни различни. А, и имам малко дете Grinning Шумът от Цариградско според мен не достига. Първо има локално,където едното платно е заето от паркирали коли и трафикът не е особено интензивен. Второ, си има градинки и няма търговски обекти точно под тези блокове, че да генерират шум. Това отпреди няколко години са ми впечатленията
Аз в последните години постоянно съм около някакви строежи - я бизнес сгради, я жилищни и в момента като се сетя за тези блокчета в Яворов направо се сещам за тишина и спокойствие и безвремие.

# 472
Аз мислех, че в Яворов е по-скъпо, тази обява ме изненада.
Щом се продава от толкова време, значи нещо му има - я изложенията са неприятни, я жилището е генерално тъмно и неприятно, я блокът е зле. Трябва да има нещо. Иначе няма логика.

# 473
  • София
Яворов е следващия по-скъп квартал след района на Докторска градина/Московска/Шишман, заедно с Лозенец, Оборище, идеален център, Медицинска, Иван Вазов, Изток, Изгрев и сигурно пропускам някой, но и не всички части на въпросните квартали са добре.
В Яворов, наистина до булевардите - особено Еминеску и Цариградско е малко.... шумно, прашно- булевард. Но вече на втора линия сградите са чудесни, именно, заради зеленината, малките интимни улици, градинките, близостта до центъра и т.н.
Какъв трябва да бъде?

Примерно дъбов паркет. Орехов паркет. Дюшеме с фаска /дъбово. Примерно.

Нямам идея защо при този пазар се задържа апартамент на такова място и с такава цена.

За мен е цената. Колко хора могат да извадят половин милион лева в брой? А тези които могат, точно там ли ще купят? Ако пък е с кредит, цял живот не стига... 

Много.

# 474
Какъв трябва да бъде?
Цитат
За шир потреба апартамент в блокче от 50те години такъв лукс паркет не ми се връзва. А и много хора не искат паркет/дюшеме, щото после иска доста поддръжка.
Изобщо си е много добре бейсик ремонта, ако някой иска да си го тунингова винаги може - без значение дали ще руши стени или просто ще разлоби за 2 часа ламината...

# 475
Аз мислех, че в Яворов е по-скъпо, тази обява ме изненада.
Щом се продава от толкова време, значи нещо му има - я изложенията са неприятни, я жилището е генерално тъмно и неприятно, я блокът е зле. Трябва да има нещо. Иначе няма логика.

Или документите, първо за това се сещам.
На въпроса колко хора могат да извадят парите - не са малко, в горните квартали цените са сходни и се купува. А и същият апартамент, но по-навътре в квартала, ще струва повече, нали се сещате, на този цената му е такава, защото е на първа линия до локалното.

---------

По въпроса със състоянието, когато се продава - моето мнение е, че е най-добре на голи стени, без подобрения, които не се знае на кого ще допаднат и на кого не. В случая на този апартамент, евтините "подобрения" - ламинат, кухня и т.н. - са голям минус и пораждат само съмнения.

Последна редакция: ср, 01 фев 2023, 07:26 от EmmaT

# 476
Ми те са го продавали на голи стени, писаха по-горе. Ама не се е продал. Според мен просто хората с 250 к евро в джоба имат различни алтернативи и трудно биха избрали сграда без асансьор на толкова години. Това си е пенсионерски квартал като цяло, колкото и да е престижен, при сходна сграда, бих избрала Лозенец, например, пак със старите сгради.

# 477
Въпросът е между колко тристайни в Лозенец на 200-300 м. от центъра и на тази цена могат избират.

# 478

Изглежда ми ниско, май лъжат за етажа.Бих живяла в 4 етажен блок, защото по-малко съседи.

Втори си е етажът. Ето това е апартаментът, с кафявата дограма:

За мен е цената. Колко хора могат да извадят половин милион лева в брой? А тези които могат, точно там ли ще купят? Ако пък е с кредит, цял живот не стига...  Но в момента май всеки се пробва да продава. Може и купувачи да се намерят. Но май купувачите чакат.

Права е Azzy. Много са хората. Аз преди няколко месеца сложих в бележника 50-ина обяви в диапазон 250К евро - 350К евро, всеки ден изчезваха по няколко, а в момента там са останали само няколко видимо непродаваеми, всички други ги няма. Хубави имоти се продават изключително бързо.
Продължавам и да съм абонирана да получавам обяви по определени критерии и редовно си казвам "ох защото така набързо се решихме, трябваше да гледаме повече", но първо съм наясно, че не всички обяви са това, което изглежда на снимките и второ, ако имотът е добър, по-всяка вероятност е най-добре бързо да се действа, защото купувачи има.

# 479
  • София
Какъв трябва да бъде?
Цитат
За шир потреба апартамент в блокче от 50те години такъв лукс паркет не ми се връзва. А и много хора не искат паркет/дюшеме, щото после иска доста поддръжка.
Изобщо си е много добре бейсик ремонта, ако някой иска да си го тунингова винаги може - без значение дали ще руши стени или просто ще разлоби за 2 часа ламината...

Аз не бих дефиниралатакъв  апартамент като "ширпотреба".
Напротив, солиден, хубав апартамент в една от най-скъпите зони на града, ремонтиран като в ширпотреба блокче  с тавани 2,60 в периферията.

Това ми е основното противоречие на мен.

А и ламинати има /макар, че неавиждам/ и доста по-сносни на вид, с фладер, цвят и структура доста близки до базовите и изглеждат скъпо и елегантно.

Изобщо не е базово и бейсик, това му е проблема на този имот.
Освен някакви драми по собствеността, както някой отбеляза по-рано.

Но както казах- ако е инвестиционен- отдава се така и ремонт след пет години.

Общи условия

Активация на акаунт