Обсъждане на имотни обяви-30

• 37 065
  • 776
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Хайде и аз 20ст по обявата.
Чудесен квартал, на крачка от езерото с лилиите, но не на самото Цариградско.
Разликата в квадратурата обикновено идва от чистата площ, плюс мазе, таван, общи части.
Входът не е изяден, но се вижда, че е сменена дограмата, а това е евентуален добър знак за съседите.
Прилични като размер помещения, само банята е мъничка.
Има нужда от леки корекции, но нищо драматично.
Защо всички решиха, че горните шкафове са тесни? В моята кухня всички широки шкафове са с двойни вратички и изглежда подобно, но шкафовете са големи. Само не мога да разбера тая мода да се центрират дръжките на шкафовете, много неудобно за отваряне.
Цветът е необичаен, но с правилните аксесоари (включително смяна на дръжките), може и да се направи да изглежда добре.
В заключение, според мен, цената е адекватна за квартала и състоянието.

# 451
Защо радиаторите са така вкопани в стената, стената по-тънка ли е зад тях или отвътре има някаква допълнителна изолация?

В старите сгради се е правело така - да има ниша зад радиатора. И да, там стената е по-тънка и отоплението е неефективно, макар иначе да е по-естетично. Затова зад радиатора се лепи едно стиропорче със станиол, та поне малко да оправи нещата.

# 452
Илит, не са тесни шкафовете, а вратичките. Вместо 1х60 са сложили 2х30, което изглежда грозно в моите очи.
Но това е бял кахър, такива неща се сменят. Генерално кухнята е тясна, по старите стандарти, което за мен би било минус, тъй като не смятам че 1 член от семейството трябва да е заточен да готви отделен, нито пък смятам за удачно цялото семейство да се блъска на 10 кв.м. да яде, но повечето хора са си свикнали и специално си искат отделна кухня.
Мандаринка, за глобата не се сърдя, просто предупреждавам бъдещите собственици, че "паркомястото", описано в обявата може да излезе скъпо.

# 453
И двете части на квартала имат плюсове и минуси. Горе е зелено и широко, тихо, няма балкон до балкон, няма и да има, обсъждали сме по какви причини. Долната част има други плюсове.
Често сме на гости в два такива блока - в добре поддържани входове, добро строителство, нормални размери на стаите, не се чува от съседите. Единствен непреодолим минус е липсата на асансьор. Розови вратички се сменят най-лесно.

# 454
  • София
Разбира се, че се сменят лесно. Нови вратички, дръжки, ако се налага и плот.
И ламината също. И дограмата е крайно задължаващ цвят.

Розов кварц е цветът на кухнята и сам по себе си е прекрасен, дълбок и нежен, съчетан в едни други комбинации може да стане и много елегантен дакаданс. И аз имам една Валентино розов кварц.

Но, така или иначе е вложено в имота, зависи за каква цел се ползва, трябва да се прецени дали да се впуска в поправки или да допълни даденостите и да се ползва така поне пет години.

# 455
Следя квартала от години и този апартамент по спомен се продава от поне 2. Първо беше без ламинат с 30к по-евтин, не се продаде, сложиха ламината, пак не се продаде, преди 6м май сложиха и кухнята и пак не се продаде, което за мен значи, че е доста надценен.

# 456
https://www.google.bg/maps/place/%D0%B6.%D0%BA+%D0%AF%D0%B2%D0%B … 72h,114.64t/data=!3m6!1e1!3m4!1sTiGc52wCzyYftdk8D6xerw!2e0!7i16384!8i8192!4m5!3m4!1s0x40aa85bd518f5bf9:0xa6e49f6cd2e81595!8m2!3d42.6855652!4d23.3462809?hl=bg  локацията на ап. в Яворов , зелена зона за паркиране е там ..значи стикер годишен

# 457
А, това всъщност е до БТА, не е в горната част.
--------

По отношение на "подобренията" - моето мнение за такива жилища СС е, че е най-добре да бъдат предлагани на голи стаи и стени.

# 458
  • София
Чудесна локация.
И е на среден етаж, всичко друго се сменя.

# 459
Има хора (купувачи), които търсят жилище, което е поне отчасти ремонтирано - баня и кухня, дограми, т.е. най-мръсните, бавни и скъпи дейности. Та за всяка гара си има влак! Laughing

# 460
  • Sofia
Чудесна локация.
Не е ли там много шумно (на отворени прозорци). За мръсотията се вижда.

# 461
https://www.google.bg/maps/place/%D0%B6.%D0%BA+%D0%AF%D0%B2%D0%B … 72h,114.64t/data=!3m6!1e1!3m4!1sTiGc52wCzyYftdk8D6xerw!2e0!7i16384!8i8192!4m5!3m4!1s0x40aa85bd518f5bf9:0xa6e49f6cd2e81595!8m2!3d42.6855652!4d23.3462809?hl=bg  локацията на ап. в Яворов , зелена зона за паркиране е там ..значи стикер годишен
Поне да имаше площ за паркиране. Могат да паркират най-много половината живущи там, сякаш се очаква всички да се пешеходци а в същото време тротоари или няма или са такива че едва се разминават две сиамски котки.

# 462
Чудесна локация.
Не е ли там много шумно (на отворени прозорци). За мръсотията се вижда.
Не бих казала, че е шумно. Може би една идея по-тъмно, заради наредените един зад друг блокчета, но не е по-тъмно от Оборище и Янко Сакъзов, например. Точно по тези улички няма трафик, освен за паркиране, а Цариградско и локалното са далеч.

# 463
Харесва ми, че има зеленина и простор пред прозорците. Това е важно. За квартала нямам лични наблюдения. Знам, че е от хубавите. Нямам идея защо при този пазар се задържа апартамент на такова място и с такава цена.

# 464
  • Sofia
Не бих казала, че е шумно. Може би една идея по-тъмно, заради наредените един зад друг блокчета, но не е по-тъмно от Оборище и Янко Сакъзов, например. Точно по тези улички няма трафик, освен за паркиране, а Цариградско и локалното са далеч.
На картата на Гугъл се вижда, че е на около 30м - нужни са поне 100м, все пак говорим за Цариградско шосе! Въпроса ми беше леко подвеждащ, тъй като съм минавал много пъти там, а и съм споделял, че съм живял в квартала. Мястото е отвратително за живеене, по отношение на шум и мръсотия/фин прах. Там смъртността ще е като във Факултета през зимата, само, че покрай Цариградско ще е целогодишно.

Общи условия

Активация на акаунт