Обсъждане на имотни обяви-30

• 36 396
  • 776
  •   1
Отговори
# 690
Сега е на акт 15, брокера смята че на акт 16 (през лятото) пазарна цена за продажба ще е 1700-1800 евра на кв. м.
Сградата е с озеленяване, луксозно фоайе, отличен строител с доказано име.

# 691
Bubkab, на мен ми обявиха подобна цена за двустаен в уредената част на Малинова с коридор и непреходен и с тераса.
На твоето разпределението ми прилича на преустроените едностайни на Бароко, които предлагат за двустайни. Сигурно някой ги купува/наема, но за мен това разделение е отвратително. Не стига, че кутийка, ами разделена на две.
За сметка на това, ще има търсене за под наем от НБУ и вероятно ROE ще ти е доста добър. Реално си на едни 15 к евро от това да вадиш месечен доход от него, а ако го продадеш (и си отчетеш данъците), друг имот не можеш да купиш.

Azzy, интересно ми е сама ли си пускаш обявите като частно лице или работиш с конкретен брокер?

# 692
  • София
Сега е на акт 15, брокера смята че на акт 16 (през лятото) пазарна цена за продажба ще е 1700-1800 евра на кв. м.
Сградата е с озеленяване, луксозно фоайе, отличен строител с доказано име.
Заради НБУ ще имаш чудесен наем.
Онази стъклена стена тук ще свърши чудесна работа за разделяне на пространството.

Azzy, интересно ми е сама ли си пускаш обявите като частно лице или работиш с конкретен брокер?
Работя с всички, които са в състояние да ми свършат работа и им плащам.
Задължително публикувам, когато има нещо за отдаване.

# 693
Azzy, точно за това ателие те питах за стъклената стена Simple Smile

# 694
  • София

На теб ли изпратих координатите на майстора?
Сега ми прави още една такава, ще я снимам и ако искаш и имаш време, след монтажа те каня на стъклена стена и кафе, преди да съм го отдала.

# 695

На теб ли изпратих координатите на майстора?
Сега ми прави още една такава, ще я снимам и ако искаш и имаш време, след монтажа те каня на стъклена стена и кафе, преди да съм го отдала.
На мен Simple Smile
Супер! Благодаря за поканата, ще се радвам да я видя на снимка, а и на кафе 💞

# 696
Ех, тая Община не спира да работи!
На 22ри декември преди празниците са издали разрешение за строеж на Артекс Златен Век  ООД за: МНОГОФУНКЦИОНАЛНА СГРАДА със зали за култура и изкуство, подземни и надземни гаражи и паркинги с етапи: ПЪРВИ ЕТАП: Подземни етажи и наземен паркинг; ВТОРИ ЕТАП: Надземни етажи без пети етаж и зимна градина; ТРЕТИ ЕТАП: Пети етаж и зимна градина

https://nag.sofia.bg/OpenMap/Zones?administrativeDocument=QceiHmkdAV4=

Та сега на 5 етажа ли ще е само?

# 697
Правилно направени стъклени стени определено много отварят помещението. Този апартамент е 30-50$ допълнително на вечер защото има малка втора баня и спалня
https://abnb.me/hQuQWP6Tcxb

# 698
От 25 см тухла до 25 см тухла разликата в шумоизолацията може да бъде буквално двойна, тройна, че и нагоре.  Няма нищо случайно във факта, че някои модели тухли са 4-5 пъти по скъпи от други. Това е и една от причините човек добре да си отваря очите и внимателно да избира когато купува НС.
Е, очевидно не говорим за някакви лукозни тухли, ръчна изработка, ваяни от 40 девици. Става дума за нормалните Porotherm 25, които се слагат от повечето строители.

Поротерм 25 N+F шумоизолира доста по-добре от Поротерм Термо, над 2 пъти по-добре от Поротерм Лайт и минимум 4-5 пъти по-добре от Форати 25. С две думи не има разлика, а по-скоро няма прилика между различните модели тухли. В цената разликата също е сериозна. Някои тухли струват стотинки, а други по 4-5 лева.

# 699
  • Sofia
Да, става дума за Porotherm 25 с шумоизолация (въздушен шум - НЕ и този предаван през конструкцията е) 49 dB. За това ставаше дума по отношение на металните ципове.

За другите, които сте ги нахейтили само ще ви попитам, дали сте наясно, че човешкия слух възприема шума по логаритмичната скала и (по-лошата, направо ужасната Термо) тухла с 47 dB е само 4% по-лоша, шумна или там както иската я наричайте.

Не случайно се измерва по този начин, точно за да няма глупости от вида, че е "над 2 пъти по-добре". Не, по-добре е с практически нечуваема разлика. Не бъркайте енергията на звука с това, което се чува.

# 700
Да, става дума за Porotherm 25 с шумоизолация (въздушен шум - НЕ и този предаван през конструкцията е) 49 dB. За това ставаше дума по отношение на металните ципове.

За другите, които сте ги нахейтили само ще ви попитам, дали сте наясно, че човешкия слух възприема шума по логаритмичната скала и (по-лошата, направо ужасната Термо) тухла с 47 dB е само 4% по-лоша, шумна или там както иската я наричайте.

Не случайно се измерва по този начин, точно за да няма глупости от вида, че е "над 2 пъти по-добре". Не, по-добре е с практически нечуваема разлика. Не бъркайте енергията на звука с това, което се чува.
Всъщност трябва да се знае, че децибелът е логаритмична величина, поради което +3 dB означават двойно увеличаване на интензитета на звука/шума.

# 701
  • Sofia
Човешкото ухо също "работи" по логаритмичната скала и възприема разликата във въздушното налягане между 47dB и 49dB точно както и изглежда с 2 единици повече. Няма никакво значение, че енергията се удвоява на всеки 3dB при условие, че чуваш съвсем малко повече/по-малко.

Ако разликата е 20+ dB би имало някакво наистина значимо подобряване на усещането за тишина, с което човек да се похвали, но когато само се разчита на модела тухли няма как да стане (освен ако наистина тухлите не са много зле).

Трябва да има изолационни материали с различна плътност, не трябва да има твърда връзка между тях, има детайли, които никой строител няма да седне да прави и се изисква самоинициатива - или да си изискаш точно какво и как да се направи.

# 702
Точно на мен не ми обяснявай как работи човешкото ухо. Аз съм аудиофил и съм доста на ти с материята. Нямаш идея колко тестове и замервания съм правил. Преди години чувах почти невъзможните за масовия слух 18 kHz. Не ми се влиза в безмислени спорове, много добре знам параметрите на всички изброени от мен тухли и добре знам каква е разликата между тях. Добре са усетили разликата и хората купили апартаменти в блокове строени с Форати, гръцки, турски и т.н. тухли. Вият като ранени мечки и реват с пълно гърло колко шумно било в новото строителство. Само дето от тухла до тухла има море разлика и няма смисъл да твърдиш обратното, защото се излагаш.

# 703
Не разбирам от материали особено, знам че апартаментът в строеж е с Porothermn25 N+F light, което мисля е добре.
Имаме жилища от различни строители и в едното св чува, когато някой отгоре пусне водата в кухнята дори. Там при слагането на климатици се наложи да слагат по-дълги от тухлата болтове, защото тухлите се ронеха при опит да бъдат пробити.
В другото жилище, строено от строител висок клас, се чува само абсорбатора на съседите и в банята вентилаторът. Вярно, че си има значение колко са шумни съседите, защото в СС с дебели зидове чувахме шумните съседи като вкъщи. Но определено има разлика в строителството. И двата са били на зелено, но не пазя снимки с моделите тухли.

# 704
Ето поради тази причина, в Швейцария нямаш право да си пуснеш водата в WC то , след 22 ч.
Ако щете вярвайте!

Общи условия

Активация на акаунт