КАУФЛАНД - тема 63 Новогодишна

• 52 877
  • 779
  •   1
Отговори
# 420
Билла винаги е бил доста по-скъп от Кауфланд.

# 421
Ние пък си купихме голяма метална кутия маслини за 16+ лв. Уж беше на някаква промоция, бяха натрупали на един регал, това преди десетина дни. Много са качествени, едри и вкусни.
След като ми разказаха, как в голяма и известна фирма за салати събират разсипаните кофи с материал, вече никога не купувам насипни, нито дори фабрично пакетирани готови салати и подобни.
Да похваля чорапогащници Oyanda 20 и 40 ден. Много здрави и стегнати, но и много скъпи -8лв.
Купих един чайник за 23 лв, уж благородна стомана, неръждавейка, на кутията изглеждаше много добре. Като го отворих в къщи много се разочаровах - тънка лека ламаринка, лоши спойки, грозно. Върнах го с предтекст че дъното му е вдлъбнато и не ми става на керамичните котлони. Което само донякъде е вярно, дъното е някакъв изчепен профил + е много тънко.
Цените летят много бързо нагоре... Италианското масло от 9.99 преди един -два месеца, сега е 15лева. Любимото ми кисело мляко Балкан в бутилка вече е почти 4.50 за литър....

# 422
Тъкмо влизам да питам какво е това кисело мляко в буркан?! Днес го видях...🤔🤔🤔

# 423
Ако продължават да ми таксуват кутийки, които не съм искала, просто ще им връщам купената стока на информация.
Те са длъжни да бракуват храната, та скъпо ще им излезат на тях тия номера с кутийките...

Последна редакция: пт, 20 яну 2023, 04:39 от Лайкa

# 424
Решението е браншово. Не са само те. Навсякъде се таксуват кутиите. Те поне предупредиха. Другите ти ги таксуват и ако си по-заспал, хич няма да знаеш.

# 425
Нещо не можем да се разберем.
Кутии нека таксуват, никой не ги спира и по 10лева цена на кутия да сложат и който иска- нека си ги купува.
Но, когато съм казала, че искам извара в пликче - защо ме карат да плащам кутия?!
Кутия не съм взела...
И ако те не могат да се оправят как да маркират кутия в софтуера им, може да се опитам аз да го направя. Сигурна съм, че за 30мин ще намеря как се въвежда артикул кутия и ще им го въведа, за да си го маркират на всички наредени кутийки, които ползват на витрините.

# 426
Съгласна съм, че трябва да има избор.
И за мен е несериозно да се оправдават с програмата. Да си я оправят.

# 427
Преди няколко дни писах че замръзнах като на касата в Била ми застанаха пред погледа Морени МАКС на цена 0,99 лв. Бяхте прави, подготвяли са ги за промоция. Днес са с промоционална цена 0,69.
........
Чудно ми е тя промоцията в Била ще свърши, та кой ще купува вафла за 1 лев, да де 0,99 лв. И то не някаква специална от по здравословни те уж, а най обикновена с хидрогенирани мазнини и други вреднотии
Ааааа ще ви доде в БГ както винаги късният акъл Wink Не ме дръжте прав щото ми омръзна на 50 години вече и съм стар Wink
За разлика от 1 месец в началото никой не задължава търговеца след промоцията да върне високата цена. Та фафлите ще останат на цена 0,69
Ехх младост как хрупахме фафли по 5 стотионки. Wink Вече холестерол, кръвно, диабет и фафлите само ги миришем ... като гимнастичките Хи Хи Хи.

Последна редакция: пт, 20 яну 2023, 17:39 от netman71

# 428
И аз мисля, че трябва да имаш избор при опаковане на насипни стоки и съответно таксуване.
В Триумф в Пловдив отдавна се плащат кутийките, но само ако ги ползваш. Тоест ако купиш маслини в кутийка, касиерката допълнително маркира сума, различна за отделните размери, а ако са в пликче, не добавя нищо.
Следователно не е проблем да се заложи в софтуера.
На касите за самообслужване ще е малко по сложно, но може да стане с допълнителен въпрос дали да се добави цена за кутия.

# 429
  • Варна
Преди няколко дни писах че замръзнах като на касата в Била ми застанаха пред погледа Морени МАКС на цена 0,99 лв. Бяхте прави, подготвяли са ги за промоция. Днес са с промоционална цена 0,69.

Чудно ми е тя промоцията в Била ще свърши, та кой ще купува вафла за 1 лев, да де 0,99 лв. И то не някаква специална от по здравословни те уж, а най обикновена с хидрогенирани мазнини и други вреднотии
Ааааа ще ви доде в БГ както винаги късният акъл Wink Не ме дръжте прав щото ми омръзна 50 години вече съм стар Wink
За разлика от 1 месец в началото никой не задължава търговеца след промоцията да върне високата цена. Та фафлите ще останат на цена 0,69
Ехх младост как хрупахме фафли по 5 стотионки. Wink Вече холестерол, кръвно, диабет и фафлите само ги миришем ... като гимнастичките Хи Хи Хи.
Това не се връзва особено с моя пост.
А "фафлите" Морена MAXX няма как да останат на промоционалната цена от 0,69.
Защото стандартната цена без промоция на по-малките морени е 0,69.
Няма логика и малките и големите  MAXX морени да са 0,69, никой няма да купува малките.

За някаква старост говориш, демек повече акъл, то не че е задължително да има връзка между възраст и акъл. Но тук във форума хората не са масово на 20+.
Ако възрастта ти е цифрата в името ти, то много хора тук са на около нея, включително и аз 1975.
И така не се цитира...!!!
На изтритото да беше сложил многоточие.
Поста ми не е за Била, а за сравнение между Кауфланд и Била

Последна редакция: пт, 20 яну 2023, 10:51 от VassiLea

# 430
Купона за - 10% за Кауфланд Горубляне е активиран ако някои го иска да пише на лични и ще пратя скрийншот на карта.

# 431
За кутиите
Скрит текст:
Във Фантастико трябва да обърнеш внимание на касиера, че нямаш кутия и с мрънкане и физиономии ходят за ключ за да войднат ръчно 0.20ст.. И там( на всяка витрина с насипни- кулинарен щанд, пекарна) има табели за кутиите , а в Буров-на вратата на магазина е съобщението.

# 432

Маркират ли ви на везната извара, автоматично на касата ще ви се маркира и кутията. Като цяло в плик хартиен да ви сложат извара е малко ъмм неподходящо.😀 Можете да си купите извара в кофичка и така няма да плащате за кутията. Насипни салати всеки може да си ги направи и вкъщи. Страхотни маслини продават в много малки магазинчета, дори специализирани за маслини и на по-ниски цени. Не се сещам за друго, което често се купува и се слага в кутия.

Не отмина ли модата да се съветваме кое и как можем да направим? Всеки си знае какво може и какво не може и да раздаваме неполезни съвети на килограм е малко /или много/ излишно.

# 433
Мисля, че в Т маркет при тегленето ти маркират кутия, така, че на касата на самообслужване няма проблем.

# 434
Аз вече си измервам стойността на покупките в тоалетна хартия. Вчера оставихме 100 лв в lidl, и викам - два стека Милде от Кауфланд,  нищо работа 😎😄

Общи условия

Активация на акаунт