Парфюмни размисли и страсти - 280 януари 2023 г.

• 62 087
  • 591
  •   1
Отговори
# 135
На мен и това вече не ми е гаранция. Последната ми покупка, за която се "похвалих" тук (Mancera Feminity), първо ми пръсна, самата консултантка, на китките. Като самата тя ми каза да не бързам да го купувам, ами да се разходя няколко часа да видя как ще е при мен. Ами купих го 6 часа след пробата, защото ми се стори много траен, до вечерта го усещах. А вчера като се напръсках ми стоя около 4 часа... Логика знам, че няма и не знам, може и аз да бъркам някъде при самото парфюмиране.

# 136
Майка ми се пръсна днес,ще видя на нея колко ще изкара.
Аз нямам съмнения за оригиналност,по-скоро е моментно усещане.
Иначе самия аромат си е същия като този който съм ползвала и преди,купуван от Нотино.
Получих и две мострички към поръчката,което е странно,Мейкъп имам чувството никога не пращат.
Единия е Либре,винаги е имало нещо по-интересно за мен,което да пробвам и явно не ме е подвела интуицията,никак не е мой.
Много луксозно усещане ми носи,но ми е тежък и някак мазен.
Другата мостричка беше Еуфория,не го познавам,както и нищо на бранда.
Абсолютно неносим,естествено като всичко,което човек не хареса-траен и няма миене.

# 137
За госпожицата Мис Диор или Джими Чу.
Зависи дали е романтична или секси мадама. Аз бих взела Чу, не съм срещала почти някой да не го харесва около гази възраст.

# 138
Здравейте дами! Имам намерение да купя парфюм за госпожица, но се надявам да окажете малко помощ! В общи линии доста се интересувам от парфюми, но в случая се колебая между 4 аромата. Става въпрос за Si, Donna Born in Roma, Miss Dior и I want Choo. Лично аз предпочитам по сладки парфюми, но в случая няма аз да се пръскам,затова ми трябва вашето мнение. Благодарности на всички, които изкажат мнение по въпроса! Честит Празник на всички!!
Скрит текст:
За госпожица, каквато аз си представям като се каже тази дума, нито един не ми се струва подходящ, но най-ставащ може би е Мис Диор. Дайте малко повече информация за човека, за кого е подаръка.
Приятелка ми е.Поводът е рожден ден, става на 22. Нямам впечатление какви слага като се видим, просто не съм се замислял. 😃

Малко друга гледна точка... Не много сериозно, но все пак.  Simple Smile
Погледнете изброените парфюми откъм наименованията. Какви послания носят? Как ли могат да бъдат "прочетени" в контекста на вашите отношения? Simple Smile Simple Smile

Иначе, и аз се присъединявам към I want choo (или версията I want choo forever Wink ).

# 139
За госпожицата препоръчвам jimmy choo forever.

# 140
Здравейте и от мен!

Днес дойде това бижу. Мисля, че дори е спрян, като на негово място има нова версия на a la folie.

По някаква случайност се връзва и с манкюра, затова увековечих момента със снимка.

Дебна този аромат от известно време без да знаех, че го спират. Случайно попаднах на него веднъж в Дъглас. Много ми хареса, колебаех се между него и по-сладкия му брат la nuit tresor edp.
Много женствен, секси и изкусителен аромат. Реших да си го подаря за рождения ден и точно в навечерието пристигна.

С него се чувствам някак малка, нежна и романтична. Странно за моята същност. Харесва ми, че са избрали Пенелопе Круз за рекламно лице, обожавам я тази гореща жена. Макар да съм с точно противоположна външност на нейната - руса коса и сини очи, с la nuit tresor някак се доближавам до горещата й същност.

Мечтая си да мога да описвам аромати, като някои от потребителите тук. Не мога, но много исках да ви се похваля с вълнуващата за мен придобивка. Наруших си парфюмната диета за рождения ден и сега ще продължавам да съм на диета поне до март.

Понякога парфюмната диета е по-страшна и тежка от хранителната. Торта утре ще издържа да не ям, но без нов аромат не успях! ❤

# 141
  • Пловдив
И моето предложение за госпожицата е Мис Диор или Джими Чу. Смятам, че и двата парфюма са подходящи за тази възраст. Аз лично предпочитам Мис Диор.

# 142
La Belle при мен трае на кожа не повече от 4 часа, няма кой знае какъв сияж освен, ако не пръсна по дрехи и коса. Скандалите са много по-трайни и излъчващи при мен.

# 143
  • Варна
Ще се включа и аз с пожелание за Честита Нова 2023, в която да сме здрави и късметлии да си задоволяваме парфюмните желания   без да страда семейният бюджет:)
През 2022 придобих почти всички много желани парфюми, както и се запасих с резерви на любими, когато се появиха на добра цена - напр. КМ ЕДП и ..ZEN Shiseido. Без последния не оставам поне от 10 год. Към нишови (почти) не проявявам интерес Wink , за арабски често се изкушавам, засега удържам, като се сетя колко любими имам в шкафа и не им остава ред. През Новата година НЯМА да се изкушавам, освен ако на някое летище или другаде не получа възможността да си избера нещо на Jo Malone. Тази марка ми е в уиша още преди да е добре позната у нас, а все още нямам нищо от нея. От години ми се върти и едно желание за Sunshine Amouage, но вече забравих на какво ухае. Та... ако придобия нещо ново, съм решила да е нещо от тези. Ах, забравих. Защо не и нещо ексклузивно на Шанел или новия Шалимар, ако успея да го подуша Wink . Фен съм на Шанел и Герлен.

Последна редакция: пт, 06 яну 2023, 22:44 от stenly

# 144
С малко закъснение (макар че чета всичко) искам да се включа с пожелания за успешна година на всички. Благодаря и за темата. Какво удоволствие ми достави само да видя шанелчета като първа снимка на първата тема от годината Heart
На въпроса, честно казано с никакъв конкретен парфюмен план не влязох в 2023. Разбира се имам доста набелязани аромати, които бих искала в колекцията си, но никой не е спешен за покупка, по скоро ще чакам изгодна такава. Има и доста марки (предимно сред нишовите) които са ми абсолютно или частично непознати и нямам нищо против по-сериозно опознаване. Никоя конкретна не ми е приоритетна обаче. Та представям си че вероятно ще търся отливки и мостри, че може да ме хванат лудите и за някоя бекъп бутилка Simple Smile
И така както нямам обаче ясно формулирано желания един пост на Klodilia от предните страници ми подпали фитила и https://www.fragrantica.com/perfume/Jorum-Studio/Trimerous-55193.html ми стана страшно любопитно и бранда като цяло.
Sherilyn много сладък и искрен пост. Желая ти хубав празник Heart

# 145
  • The Evergreen State
Като заговорихте за арабски парфюми, и аз извадих днес Amouage Interlude Woman. Единственият арабски парфюм е който имам в колекцията и единствения арабски парфюм който познавам всъщност.  Отначало го ползвах често, но след като попремина първоначалната еуфория малко го позабравих.
Има силно арабски вайб, напомня ми на гъмжащ от хора пазар откъдето се носят всякакви миризми и то на талази - и тлеещите ароматни пръчици са там, и топлите ядки, и сушените плодове, и кафето в джезве които продават по бутките, и къри, кимион и кардамон и всякакви други силни източни подправки които продават в чували.
Давам си сметка че не е за чувствителни носове. Давам си сметка, че не бих излязла с него на работа, нито мога да се сетя къде всъщност бих могла да го нося навън като се замисля, освен в много близко обкръжение в което се чувствам достатъчно комфортно.
Давам си сметка обаче, че когато реша да го ползвам ми носи огромна наслада и се радвам че го имам точно такъв какъвто е. След запознанството ми с него определено съм по-отворена и любопитна към арабските марки (тук за съжаление нямам къде да тествам нищо от тях).
Едва ли бих добавила друг арабски парфюм в колекцията си обаче, този ми е пре-достатъчен. Не са много местата където мога да го нося, едно единствено пръс ми дава арабска екзотика на макс, обикновено съм на някаква друга парфюмна вълна, посягам рядко към него а бутилката ми е голяма и съответно го изразходвам изключително бавно.

Последна редакция: сб, 07 яну 2023, 05:46 от Athena

# 146

Пробвай този взех го по препоръка тук в темата уникален аромат,лек в пълна противоположност с арабски парфюм. Препоръчвам!

# 147
Толкова добре те разбирам, Athena, много откровено написано. Останала съм с впечатление, че имаме доста сходни вкусове и познавайки няколко арабски екзотики вече съм наясно, че между нас страст няма да пламне...
От ориента, без да имат ориенталски привкус  и напълно подходящи за сред хората без да изискват уединение или друго специално настроение, в личната ми колекция място намериха само https://www.fragrantica.com/perfume/Lattafa-Perfumes/Al-Andaleeb-70700.html и Парфюмна вода Lattafa, Dalaa Al Arayes.

# 148
Дали наистина има прилика с Скандала, както го описват във фрагрантика?

# 149
Mimeto74, ако въпросът е към мен, не мога да направя сравнение в момента, защото много отдавна душнах "Скандал", който по никакъв начин не събуди вниманието ми  на фона на Либре Интенз и Elixir Des Merveilles. Да кажем, че не съм проучвала Скандалите ще бъде най-точно.
В момента проучвам Azalea Attar Collection. Наистина има общо с Черната Орхидея на ТФ, но е по-подправков, по-нерафиниран, ...като цяло по не ми допада. Мнението ми обаче съвсем не се споделя от детето, което очевидно има по-различен поглед относно екзотиката.

Последна редакция: сб, 07 яну 2023, 12:56 от Никой като Някой

Общи условия

Активация на акаунт