Парфюмни размисли и страсти - 280 януари 2023 г.

• 62 081
  • 591
  •   1
Отговори
# 150
Благодаря,аз харесвам Скандал и ако наистина е негово копие,ще е чудесно.

# 151
Копие не е, няма я сладостта от Скандал, но наистина е хубав парфюм.

# 152
azalea на мен ми прилича повече на виолетовата орхидея, смесена с Валентино Валентина Асолуто. Помня химически плодчета, свръх доза бадемов марципан и ванилова пудра.Като звучене, според мен е обикновен дизайнерски аромат. За мен брандът е с твърде ориенталска стилистика и не особено любим. Бих пробвала розовия Areej, по който въздишат рускините. Азора също ми е на рафтчето, но я исках само защото е дело на Мирослав Петков и защото не съм най-големия фен на Екс нихило и фльор наркотик....
даже, да си призная мислех, че брандът е руски, изненадах се, че са от ОАЕ.
любопитни са ми ревютата на Деетрон за арабски аромати, но имам чувството че това е цяла отделна вселена, в която трудно се ориентирам, особено кои са с ориенталско звучене, кои буквални реплики, кои европейски, кои дизайнерски, кои нишови... YouTube съвсем не е голяма помощ с вечната манията за намираме на евтини дюпове. от тази гледна точка сигурно 75% от цялата парфюмерия може да се сведе до "дубликат" на останалите 25%, ясно колко абсурдно е това.

# 153
  • София
Elits@, виж си ЛС. Wink Jorum Studio са много, много интересна марка, абсолютно неподходяща за насляпо, парфюмерът работи с много специфични суровини, част от които от растения, които са ми напълно непознати, защото са ендемични или за родната му Шотландия, или за други специфични райони от света (има и с български здравец Simple Smile) - това от една страна; от друга, блендовете и почеркът му са супер необичайни и според мен определено не се ръководи от желанието да създава crowd pleasers, има си собствена естетика. Аз още не съм успяла да пробвам всичко, но засега статистиката е 1 огромна любов (Trimerous); 1 харесан, макар и доста необичаен (Fantosmia); 1, който oще не мога да се наканя да разнося добре, защото ми се стори труден (Athenaeum); 1 хубав и мил, който няма да нося, защото очаквах друго (Healing Berry); 1 парфюм за друга марка (Neandertal Them), който на кожата ми има ужасно начало, траещо поне 45 мин-1 ч и разкошен орисово-помаден драйдаун. Следващите, които съм набелязала за проба, са Pentimento (гурме, затова имам надежда да не е нещо твърде ексценрично и да ми хареса) и Pony Boy, който е с ревен, а аз харесвам. Simple Smile

Днес съм с покъртително главоболие след изморителна работна седмица, затова ще заложа на тихия като шепот Santal Basmati Affinessence. При последното ми посещение във Висша Козметика преди няколко месеца консултантката спомена, че марката се кани да преработи парфюмите си от The Base Notes линията в посока увеличаване на интензивност и трайност (факт е, че и двата, които харесвам - Сантала и Ириса - ме разочароват в това отношение, иначе композициите са красиви; затова на този етап имам само мини от Сантала) - някой да е чул нещо подобно и да има повече информация по темата?
Santal Basmati ме подсети, че някой назад търсеше парфюми с ориз, ето една статия във Фрагрантика, отдолу има и доста коментари, от които могат да се почерпят идеи: https://www.fragrantica.com/news/Rice-Notes-in-Perfumes-16559.html. Споменат е Dragonfly Zoologist - за моите разбирания новата формула от 2021 е съсипване на оригиналната - едно че не си приличат толкова, второ че трудно бих нарекла сегашната формула "подобрение" на първата - абсолютно скучен и невзрачен за мен е новият, освен това имаше нещо дразнещо небалансирано и кисело на кожата ми (харесвам кисели парфюми, но този конкретно беше нехармонично киселеещ). Много съжалявам, че не успях да си взема бутилка от оригиналната формула, преди да я спрат, ако бях разбрала навреме, със сигурност щях.
На оризова тематика и от мен вот за Fils de Dieu du Riz et des Agrumes Etat Libre d'Orange - отчетлив джинджифил има в него също, който на мен лично много ми допада.

# 154
През 2023 г. искам да открия идеалния (за мен) парфюм с роза.

Възлагам надежди на Armaf Club De Nuit Intense. Мисля да е първият, който ще тествам и евентуално придобия.

# 155
Здравейте и за много години! Пожелавам ви 2023г. да бъде изпълнена с много здраве и парфюмен разкош!
Ще се възползвам, че сте обсъждали Мис Диор скоро, за да попитам според вас коя версия е този Диор? По код е произведен през лятото на 2017г., но доколкото виждам по снимките в нета, би трябвало цветът да е кехлибарен, а този е розов.
Скрит текст:

# 156
Дами, да ви е попадал някъде по софийските магазини този парфюм?
Perles De Lalique Lalique

Розата на мен лично ми харесва в Miss Dior Rose N'Roses, Idole l'intense Lancome и Live Irrésistible Rosy Crush Givenchy.

Последна редакция: сб, 07 яну 2023, 21:50 от Селма

# 157
Толкова много парфюми с роза, че е трудно дори да се изброят. Розата е толкова използвана съставка, че вече ми писна от нея. Не я долюбвам и ми се ще тази мода вече да отмине.
Иначе аз харесвам розата в Irresistible и Idole Nectar, kъдето е по-сладка и мускусна. Иначе за свежа роза харесвам А la rose на MFK.

# 158
През 2023 г. искам да открия идеалния (за мен) парфюм с роза.

Пожелавам ти го. Аз не съм много по розите, но наистина харесвам Lancome Idole l'intense и Nina Ricci Rose L'Extase Absolue. Armani Si ми напомня по-фина версия на втория.

# 159
Първия го харесвам, втория нещо не...
Благодаря за пожеланието де! Blush

# 160
За много години! С ужасно нетърпение чакам Amouage Guidance (предварителна поръчка пуснах), звучи невероятно. Ще тествам тези дни и Guerlain Jasmin Bonheur - не очаквам да ми преобърне света, но бели цветя трудно подминавам. Simple Smile Electric Cherry е голяма скука, доста съм разочарована, че една от любимите ми марки е изкарала подобен "молов" аромат, но предполагам очаквано след купуването им от EL. Cherry Smoke също ми е не, та ще си чакам Soleil de Feu с надежда. Myrrhe Mystere също май ще е нов PB за 2023. Разкараха няколко от списъка още миналата година (Soleil Brulant, Tubereuse Nue, Lavender Extreme), в същото време върнаха някоi от старите (Black Violet, Velvet Gardenia и др.) в Reserve колекцията, само в 250 мл бутилки за $2000.  Бой, с*кс и сръбска музика е положението там сега...
Мнения за Penhaligon's Artemisia?

Тези дни видях също, че Zoologist са пуснали нов парфюм - Harvest Mouse - който изглежда супер мило (обичам сено и лайка) и ще търся мостра със сигурност. Парфюмер е Лука Мафей (Nea Heart Exl):
Снимката е на марката.

Пирамидата:
Скрит текст:
Познавам се със създателя на марката и пробвах Полската Мишка още октомври миналата година; не писах тогава, защото не съм забелязала да имат много фенове тук. 90% Bois Farine със сладки горски плодове. Много приятно ( и по-скоро дамско), но нищо отличаващо се. Отнася доста критики от заклетите си последователи, почти всички от които мъже, защото са свикнали на по-предизвикателни и "трудни" предложения от него. Да си призная, много малко от парфюмите му ми допадат...

# 161
  • София
Дами, да ви е попадал някъде по софийските магазини този парфюм?
Perles De Lalique Lalique

Скрит текст:
Преди доста време в магазина на Нотино в мол Парадайз. Нямам представа дали все още го има там.

# 162
  • София
Това е версията от 2017-та година. Тя трябва да е по-розовата. Аз имам няколко, произведени 2016 и началото на 2017 и са си версията на Мис Диор 2012. Цветът им е кехлибарен. Моите са с повече пачули и цитруси. При този на снимката трябва да се усеща повече роза и сладост даже.
Здравейте и за много години! Пожелавам ви 2023г. да бъде изпълнена с много здраве и парфюмен разкош!
Ще се възползвам, че сте обсъждали Мис Диор скоро, за да попитам според вас коя версия е този Диор? По код е произведен през лятото на 2017г., но доколкото виждам по снимките в нета, би трябвало цветът да е кехлибарен, а този е розов.
Скрит текст:

# 163
  • София
Flâneuse, благодаря за включването относно Harvest Mouse. Simple Smile Вчера ми попадна и първото ревю за парфюма от една английска влогърка, тя пък го сравни с друг парфюм, който много харесвам - Aura Sublime (на мен пък той ми прилича силно на Shalimar Cologne). И двете сравнения ме интригуват, тъй като обичам и Шалимар Колон, и Bois Farine. Simple Smile
Може ли да споделиш по няколко думи за Sacred Scarab, Cockatiel (който е преиздание на спрения Sven Pritzkoleit Powder & Dust) и Cardinal, ако ги познаваш? Това са останалите 3 от по-новите издания, които са ми най-интересни.

# 164
Cockatiel го пробвах заедно с Мишлето - по един на всяка китка - и нямах търпение да го измия, влажни трици и нищо друго. Имат нещо общо двата, вероятно точно пшеничената нотка, но са две крайности - Мишлето е рафинирано, уютно (малко ванилия, малко плюшени цветя, мъничко малинов конфитюр), Папагалът е мухлива плевня. Cardinal и Sacred Scarab не пробвах на кожа, първият ми се стори изразено мъжки и загубих интерес, а вторият тежък, ретро, но и киселеещ.

Общи условия

Активация на акаунт