Парфюмни размисли и страсти - 280 януари 2023 г.

• 62 074
  • 591
  •   1
Отговори
# 165
За много години, ароматни момичета и момчета! Champagne

С каква парфюмна проба искам да открия годината?
За моя радост, на 5.01. се натъкнах на Vanilla Love и Iris Crush на Jimmy Choo в Beauty Zone на Витошка, и ги пробвах на кожа. Бяха ми в списъка за проба от много време. Чудесни са, и се радвам, че се запознах с тях.
https://www.fragrantica.com/perfume/Jimmy-Choo/Vanilla-Love-60132.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Jimmy-Choo/Iris-Crush-60129.html

Каква първа покупка планирам?
Ще подновя Chanel Coromandel в края на месеца. Очертава ми се пътуване, и ще го взема от бутика където купих и първата бутилка преди 12 години. Не че не мога да го купя и тук, но сантимента го прави по-специален.

През последните няколко месеца се сдобих с цяла лавина прекрасности, и ще нося главно тях (Nanshe, Bracken, Ouarzazate, Noora, Lira, Bouquet Ideale, Coffee Addict....), и ще ги въртя с останалите стари любимци които никак не са малко. Няма да си налагам ограничения и спирачки, но ще дам предимство на придобитите 25 аромата за 2022. Blush
Едит: 23/25 аромата. 2 довърших бързо.

Последна редакция: нд, 08 яну 2023, 10:12 от Dez

# 166
Dez, аз открих годината с I want Choo Forever и смятам скоро да си го взема в по-сериозен размер, че сега ми е само отливка.
Малко преди това, по време на големите намаления, се сдобих с друго мое желание - Olympea - Solar.
Като цяло, почити всички, което исках, успях да си го добавя в гардеробчето тази година. Остават още 1-2 неща и от там нататък почвам да проучвам нови аромати, но съм решила да взимам само като изпръскам някой от вече наличните ... ама да видим. 🤣

# 167
Тия дни се наслаждавам на Black Perfecto 🖤 Много е пристрастяващ и красив.

А вчера като казах на скъпия, че ме чака нов аромат в офиса на куриера и той пак ме почна, че иска да му ухая на едно и също и розите, ЛуЛу и BP стигат, други парфюми не ми трябвали 😃 Леле-леле....милите ми туберози, датури и смокини ще чакат лятото 😃

# 168
Скрит текст:
Дами, да ви е попадал някъде по софийските магазини този парфюм?
Perles De Lalique Lalique

Скрит текст:
Преди доста време в магазина на Нотино в мол Парадайз. Нямам представа дали все още го има там.

Благодаря, Атти. Simple Smile
Разбрах, че има... Чудя се, има ли вариант "без Нотино" и въобще сайт? Thinking

# 169
търсите магазин без сайт?
забутани квартални магазинчета за парфюми над 10 лв. без връзка с нета май вече няма

# 170
Не, аз не търся магазин без връзка с нета с парфюми по 10 лв.. Simple Smile Simple Smile
Търся конкретен парфюм в физически магазин, може и със сайт да е.
Но не и в сайт без магазин/и.
Нотино не ми е вариант. Благодаря, все пак Heart

# 171
Селма, можете да потърсите в магазини Блик- има един точно срещу Съдебната палата и там се откриват много стари съкровища, Конкорд на бул. Янко Сакъзов, виждала съм хубав парфюмериен магазин и на ул.Сан Стефано, но не съм сигурна дали още работи.
Налегна ме лека носталгия по времето, в което наистина в малките магазинчета се запознавах с различни аромати. Heart Eyes
По този повод- вчера се отбих в Сефора Дъ Мол и останах изумена каква 'чистка' са правили, особено на парфюмите. Да не би да правят разместване и ремонт? Чак леко се стреснах Joy

# 172
И в мола на Стамболийски беше обрано. Явно пазаруването по празниците е изчерпало продуктите. Да не говорим, че купих един серум на The Ordinary, който се оказа отварян и го установих чак вкъщи, но нямаше как да го докажа и върна. А на опаковката пише да се ползва 3 месеца след отваряне. Толкова ли не могат да ги запечатат и следят да не се отварят?
Мернах някакви нови брандове, но не съм пробвала нищо. Тестер на белия Жадор стои пълен и не пръска, повредено пръскало. Доста разочароващо.

# 173
Смарти, много благодаря!
Ще ги видя тези магазинчета. Simple Smile
Сефора, а и Дуглас наистина изглеждат като след някакво нашествие. Simple Smile))) Едни празни рафтове...

# 174
  • София
Дами, да ви е попадал някъде по софийските магазини този парфюм?
Perles De Lalique Lalique

Има го в сайта на Елинор, а може би и в някой от трите шоурума.
В Долче също.

Последна редакция: нд, 08 яну 2023, 16:37 от chanel19

# 175
  • София
Flâneuse, благодаря, ще се фокусирам върху Мишчицата, много симпатично ми звучи. Simple Smile
Нещо ново, което сложих в списъка за проба моментално - Диптик са пуснали нов парфюм, посветен на хартията: https://www.fragrantica.com/perfume/Diptyque/L-Eau-Papier-78658.html - обожавам всичко, свързано с хартия, така че задължително ще си набавя мостра при първа възможност. Simple Smile
Парфюм за деня: Illusione Bottega Veneta.

# 176
Моята година започна парфюмно с Or Intemporel Lalique. Презентацията е… умопомрачителна.  Няма такава кутия, лудница някаква.
А парфюмът… още са ми пресни впечатленията и не се наемам много много да го описвам, но е 11/10 за мен. Топъл, гъст, интересен, нетрадиционен. Въпреки че е труден за описване, не мисля, че е труден за носене, даже напротив. Само не знам с трайността какво е положението, в интернет е пълно с оплакващи се по този параметър.
Мъча се да се сетя на какво ми напомня като усещане и мисля, че е Ambar del Sur Carner Barcelona и Zefiro Xerjoff, като в никакъв случай не са клонинги.

Гледах новите попълнения на Amouage и Guidance в лицето Quentin Bisch рязко отиде на първото първо място в списъка ми с желания. Обожавам творчеството му и нямам търпение да видя какво е спретнал за Amouage.
Ако се появи някъде в български сайт/магазин, моля да сигнализирате!

# 177
Аз прочетох много възторжени отзиви за Guidance на Аmouаge и на мен ми се ще скоро да го пробвам. Дали ще го заредят скоро?

# 178
Къде да го заредят за проби?
В София вече май няма бутик, в който официално да се предлага Амуаж и да зареждат веднага новостите.

Последна редакция: нд, 08 яну 2023, 23:12 от densi

# 179
Бях в Шоуруума на Парфюм.БГ и имаха Амуаж. Не проверих за този специфично, но може да ги питате. Имаха и 15тина House of Oud, ако някой се интересува. Аз забърсах Vanilla Cake на Montale, но трайността му е ужасна. Петнадесетина минути го усещам. Яд ме е, че се двоумях между него и Aoud Greedy, и взех него.

Общи условия

Активация на акаунт