Парфюмни размисли и страсти - 280 януари 2023 г.

• 62 036
  • 591
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте! Първата ми покупка за годината явно ще бъде NOVELLISTASaffron Whisper,абсолютно на сляпо. Иначе съвсем други мислех да са- Интерди руж,Либре интенз или Идоле интенз. Бях си  наложила дълго ембарго за покупки ,но взех,че гръмнах горния. Хахх .Сега се чудя,дали дали да го оставя за подарък на младеж на 25 или да го ползвам. Подходящ ли е за млад мъж? Въобще някой би ли го описал от първо лице?

# 211
И аз утре чакам Saffran Whisper,  мисля, че ще ми хареса. В най-лошия случай ще го прехвърля на мъжа ми или на големия син. Това е четвърти парфюм за новата година. Първият беше So scandal  от Делириум с подарък Midnight shimmer, а третият Angel Muse от размяна с една мила дама. И трите много ми харесват. Относно L'instant , на мен лично EDT ми допада малко повече и освен това на моята кожа е по-траен. Като цяло обаче като аромат за мен не се различават драстично.

# 212
  • Стара Загора
Току що си получих Saffron Whisper на Новелиста. Със смесени чувства съм. За мен клони повече към мъжки, някак ми напомня на Tom Ford Ombre Leather. Харесвам унисек аромати, но ще видя как ще се развие и ще преценя дали ще отиде в размените или ще си го оставя.Simple Smile
sasi6 според мен, не е подходящ за млад мъж.

# 213
Искаше ми се да започна годината с нещо ново, което нямам в колекцията си, но по стечение на обстоятелствата поръчах арабски клонинг на Dior Sauvage Elixir, а именно Lattafa Asad. Бързо след това успях да придобия изгодно дълго мислени парфюми от брандове, които нямах до момента - Carner Fig Man и Nishane Hacivat. Бих казал, че парфюмната година беше открита подобаващо, за февруари планирам най-накрая да имам един Xerjoff, дано ми се получи. Simple Smile

# 214
И аз да се включа малко късно в темата. От няколко дни ми е влязо в главата, че няма да мога да живея без Идол Интенс и искам неистово да го придобия, но на добра цена. Имам една преполовена 10-ца от Мейкъп и я кътам. Разгледах всички “редовни” сайтове и не намерих добра цена и съм на изчакване. Последната ми придобивка за годината, буквално в последния работен ден на миналата година е тестер 50-ца на Ланком Ла Ви Солейл Кристал на страхотна цена и тогава се почувствах много заситена парфюмно и реших, че няма да купя нищо доста време, но ето ме на няма и две седмици по-късно. Болест е това, болест. А знаете ли кое е най-тъжното? Вкъщи имам човек с астма, която се тригерира и от парфюми и само навън си позволявам да сложа малко. А аз работя от вкъщи и съответно излизанията ми са рязко ограничени. И красотите ми си стоят. И се притеснявам за тях. Да, на тъмно, в кутии, на хладно са, но все пак с това темпо никога няма да видя дъно дори на един, а трупам ли трупам. И така. Драма.

# 215
  • Стара Загора
И моят Saffron Whisper на Новелиста пристигна. На първо четене, не е лош, но не нещо иновативно. Напомня ми на много други парфюми, които знам, че съм пробвала, но не ги притежавам, защото не е "моето" - Tom Ford, Mancera, някой на Nishane.

# 216
Ще помоля за мнения за House of oud keep glazed и House of Oud Dates Delight

# 217
dates delight ориенталски топъл амбров подправков сладък аромат,  от типа на khaltat night но вместо черешки, ухае на фурми
кееp glazed започвам от това, че е доста сладък.  гурме с портокал, манго и сметана. в добавка сериозна доза джинджифил, подкрепен с  някакво иглолистно, ефектът е че към плодовия сироп се добавя нещо тръпчиво - горчиво. ако харесвате плодови гурмета и джинджифилът като аромат не ви пречи, е вашият аромат

# 218
Ще помоля за мнения за House of oud keep glazed и House of Oud Dates Delight
Първият е много сладък и гурме аромат и мисля, е не е за теб, ще ти дойде в повече. Вторият е хубав, има добри фурми, но не е уау аромат. За мен двата са най- хубавите два парфюма от яйцата.

# 219
  • София
Пристигна и при мен Saffron Whisper. Набързо ще споделя впечатлението си.
Радвам се, че при мен не е толкова мъжки и че мненията за него тук не се припокриват с моето. На мен ми хареса. Агаровото дърво не е страшно, а е топло и уютно. Комбинацията роза, малина и шафран я харесвам още от Alexandre.J Rose Oud. Близки са, като Saffron Whisper не е толкова сладък. Има пресечки точки като усещане при мен и с Guerlain Santal Royal.
И сега съм 100% сигурна, че има Xerjoff, който е едно към едно с този парфюм. Ако имам време, ще си преровя мострите и ще посоча кой е по-късно.

# 220
Xerjoff не, но има доста от Ноар де ноар Том Форд.

# 221
Чудех се дали да не откажа поръчката на Saffron Whisper, но след последните коментари си я чакам с нетърпение. Simple Smile

Пристигна. Кожа, уд, рози - точно мой тип, доволна съм. Благодаря на тези, които споделиха впечатления.Flowers Hibiscus

Последна редакция: чт, 12 яну 2023, 15:29 от didкa66

# 222
Преди малко дойде и моят Saffron Whisper.  Ами, много ми харесва. Мисля, че ще допадне на всеки почитател на умерен уд и роза. Да, прилича на доста други парфюми, но за цената  , на която беше, е страхотен. На мен лично най-много ми напомня на Shaghaf oud , като Новелистата е по-мек и пипнат.  За съжаление обаче мисля, че няма да е толкова траен.

# 223
  • Стара Загора
Sunny#day, от 10 сутринта ми е на ръката и не е мръднал. Май започва да ми харесва. Grinning Определено е за есенно-зимният сезон.

# 224
Аз започнах годината с един vintage Chanel Coco Mademoiselle edt 100мл. От кога търся винтидж версията и най-сетне я имам Simple Smile Също придобих и един спрян Versace Oud Oriental, не се сдържах и него да имам.
Мисля да се спра с парфюмните покупки, че много набъбна колекцията и отново трябва да правя чистка на аромати Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт