Случи ми се нещо странно XXVII

• 103 269
  • 831
  •   1
Отговори
# 570
Опростенчески обяснено накратко:
Странна случка е нещо в тъмното /може и в светлото/ да те извади от страх или изумление от обувките и да не можеш да го обясниш. Случка като факт. И дотам.
Езотерика е да се впуснеш да обясняваш за прераждания ,астрали, души и прочие али бали, за които си чел някъде и не те сдържа да развиваш собствени теории.
Не ми е интересно, повярвайте! Имаше преди един сайт за духовното с книги за теглене Спиралата.нет, който успешно затриха не знам защо, та мога да кажа, че са стотици книгите, които глътнах на тая тема.
Губи време като цяло.
Различни етапи. Всеки си взема своето в различно време.

# 571
Благодарим за вниманието! Приятно да Ви е!

Съфорумката с дългото име и интересната история Simple Smile, ме просвети с бутон за нова тема и успях да я създам. Добре дошли в нея https://bg-mam.ma/t/1562824

# 572
  • София
На мен новата тема ми е интересна и ще я следя.
Иначе за тук, по повод децата и мъртвите. Когато моят син беше много малък, ми каза, че е видял в стаята възрастен мъж с мустаци и шапка, направена от вестник. Описа едно към едно покойния ми баща, като със сигурност по това време не съм му показвала негови снимки. Дори и да е подочул за мустаците, за шапката няма шанс.
Баща ми почина веднага след Великден, а аз след празника бях заминала в града, където бях студентка. Тогава едно от боядисаните яйца падна и се счупи на множество парчета, точно в часа, когато е станал инцидентът с него. Вечерта са съобщили по новините (имаше и други загинали при аварията), но ние нямахме телевизор и не съм разбрала. С моята съквартирантка си говорехме и все едно нещо ме караше да се смея със сълзи и не можех да спра. После известно време се чувствах виновна, но си дадох сметка, че той никога не е одобрявал хленчене и рев и много обичаше да се смее и забавлява.

# 573
Баща ми много пъти е бил на прага на смъртта. Има си проблем. Когато изпадаше в такова състояние, че смъртта взима да наближава, започваше да чува починали хора.

Една от случките беше следната. Бяха отишли с неговата приятелка на вила в балкана. Вилата е изолирана - само природа и никой друг наоколо. Без хора, без други вили. Баща ми се събудил вечерта от сън, в който сънува, че картините по стената се движат и изобразяват моя дядо (баща му, който почина) и един друг, близък за него мъж. Стреснал се и станал до тоалетна. Връщайки се от тоалетната, чул че отвън в двора си говорят двама мъже. Някаква стандартна тема, от рода на времето, ремонта в къщата и т.н. Обаче чул как се наричат с конкретни имена, непознати за него. Легнал си, предположил, че някакви хора се разхождат в гората.
На другия ден разказал на приятелката си, казал и имената и тя му казала, че така са се казвали прадядо и и братовчед му, които са починали преди повече от 20 години. Та така. Simple Smile

# 574
Върнахте ме много назад с един спомен, някъде от 1985 г.  С ММ още не бяхме женени и не бях посещавала селото му. В къщата живееше сам дядо му по майчина линия, светла му памет, но лятото цялата им рода прекарваше там.
Един ден отидох и аз и когато отворих пътната врата, направо се смаях - пътеката, обикаляща къщата и високото дърво срещу вратата,  въобще обстановката, бях сънувала малко преди това, но на съня не обърнах внимание, защото не беше нищо особено като сюжет - пътна врата, двор, къща и една възрастна жена, която ме посрещна на пътечката. Беше обаче изключително реалистичен и детайлен сън.
Дървото се оказа топола, в съня ми не си спомням какво точно е било, но много високо.
Спомнях си съвсем ясно жената. Когато казах, че съм сънувала това място с подробности,  настояха да опиша жената. Докато я описвах още, много се развълнуваха, а свекърва ми мълчаливо донесе една снимка - това беше нейната майка, починала отдавна. Тогава някой каза "Баба ... те е посрещнала и приела."
Бях почти забравила или потиснала досега тази случка,  но благодарение на вас си я припомних.
Излишно е да казвам, че не съм виждала до този момент нито къщата, нито бабата на снимка - в такъв случай нямаше да е странно.

# 575
  • София
Аз имам теория, която многократно се е потвърждавала с мои случки и такива на мои познати, че когато човек изпитва near death experience или силна болка или някакъв шок, който тялото не може да понесе, чисто на физическо ниво, душата излиза от тялото, докато се регулират жизнените показатели. Същото се случва и когато смъртта започне да настъпва, само че тогава душата излиза няколко дни по-рано (не съм сигурна, обаче дали във всички случаи, но май да. Защото душата знае, че смъртта ще настъпи и излиза предварително, за да може тялото да "понесе" шока/болката. Затова хората усещат кога ще умрат, няколко дни преди това). Всъщност, душата не излиза изцяло, а по-скоро част от нея е тук, другата вече е някъде там, нещо такова. Имам доста преживявания и доказателства по темата, затова си правя такива изводи.

Та, случката със съфорумката е поредното доказателство, че е така Simple Smile

Тогава как това е така при хората, които умират внезапно, без да са били болни преди това? Например при катастрофи. Или здрав, прав човек изведнъж покосен от инфаркт/инсулт.

# 576
Ще опиша и аз една моя странна случка, свързана със сън.
Бях със семейството ми на море в малко градче. Една нощ сънувам сън, че тримата с детето ни сме на аквапарк, забавляваме се и в един момент се качвам по стълбите към водната пързалка, но като сядам пред улея нещо ме плаши и се отказвам да се спусна. Беше много реалистичен сън, но не му обърнах особено внимание. Аквапарк в това градче нямаше.
След няколко дни си тръгнахме към дома, но тъй като имахме още отпуск, решихме да обиколим и по други места покрай морето, за да използваме още един ден плаж, преди да продължим пътя си. Тръгнахме без конкретна цел - да спрем където ни видят очите и ни хареса. Така се озовахме в един чудесен аквапарк. Никога до тогава не бях посещавала такова място и много се забавлявахме до момента, в който гледайки как малки деца и тинейджъри се спускат по най-стръмната пързалка не реших да го направя и аз. Изкачих се най-горе, седнах и спомена за съня така ме връхлетя! Всичко беше едно към едно със съня.  Изпитах неописуем страх, че нещо лошо ще ми се случи! Срам - не срам, за ужас на тълпящите се деца, се върнах обратно по стълбите.

Другото, което много често ми се случва и ме разсмива е, да си помисля за някой близък или далечен приятел и той много скоро да ми се обади. Приятелка, която живее в Канада ми се обажда ако не до час-два, то най-късно на другия ден, а не сме се чували с месеци, примерно. Снощи пък си помислих за друга приятелка, хванах в ръка телефона, за да й звънна и в този момент тя ми звъни! Много, ама много често викам хора по телепатия Simple Smile

# 577
Мисля, че викането /по телепания/ е взаимно. Grinning

# 578
  • BG-DE
Попаднах на това видео на Слави Клашърса за 15 необясними паранормални случки и го споделям, може и на вас да ви е интересно
https://youtube.com/watch?v=5ozt8lL_IQk&feature=share9

# 579
Не знам дали е странно, но е неприятно със сигурност. Много пъти, когато съпругът ми го боли нещо, ме заболява и мене. Боли го зъб - след два дни ме заболява и мене. Оплаче се, че го боли жлъчката - хоп, мене също ме заболява. Чак пък толкова съвпадения, вече взех да се чудя...малко сме като жените, които работят заедно и им идва по едно и също време, само че е от него към мене, не съм забелязала той да споделя моите болки. Разбира се, имам най-топли чувства към него, ама чак пък неговите болки да са и мои, не искам!

# 580
  • Sofia
Аз съм същата,но с майка ми.
С почти всяка нейна болка в скоро или в близко време и аз се сдобивам 🥺

Вчера незнайно как,но тв се включи сам 🤔
10-15мин.преди да излезна бях в стаята и си беше изключен.
След 2ч.се прибрах,беше тихо,докато оправям покупките в кухнята,чувам го че работи  🤔

# 581
Доли, у нас телевизорът започваше да усилва звука до край докато кротко си седяхме и вечеряхме пред него. Веднага започвахме да намаляваме, но не - с бясна скорост усилване. Махнахме батериите на дистанционното и всичко спря. Оказа се, че батериите са били за подмяна и за това нещо в дистанционното се е бъгнало. Възможно е и у вас това да е причина за включването.

# 582
Телевизор може да се манипулира от съседите, ако е със същото дистанционно.

# 583
  • Sofia
Гледам да не го мисля,не е нещо свръхестествено,но ми стана много странно 🤔 ,сигурно съм че има логично обяснение...от скоро сме с ЕОН.
Преди имах друг телевизор,който се включваше сам ако спре тока и при пускането му екранът светеше,после изгасваше...,но си беше леко страховито особено нощем като спим.

# 584
От около година сме на ЕОН. Телевизорът се рестартира сам, сменя каналите. След разговор с приятелка ми стана ясно, че и у тях се случва. Та не знам колко е странно и плашещо. По- скоро са някакви проблеми от доставчика.

Общи условия

Активация на акаунт