Лидл 171 - януарска отрезвителна...

• 109 915
  • 1 723
  •   1
Отговори
# 1 545
  • Sofia
Някой успя ли да разбере тигана за палачинки от какъв материал е направен? Нито на опаковката е посочено нито в брошурата. Стори ми се тежък за алуминиев тиган.
То понеже и на чугунените им тенджери не пишеше да са такива, се чудя дали и тиганът не е чугун. Ето отдолу а самият тиган, на мен нищо не ми говори.

Последна редакция: вт, 31 яну 2023, 00:02 от Morena

# 1 546
Морена, може ли снимка и отгоре на тигана?🙂 И аз му се чудех на този със сърчицата, но не знам дали лесно ще се обръщат палачинките...

# 1 547
Тюх ама сте едни... отивам да изпукам и аз, с олио. Simple Smile  Баш пуканки няма как без мазнина да ги ядем, не щем... другаде може и да го спестим.

Ние с ММ напоследък много често си правим. В тенджерка, на котлон, с масло.
Този път какво стана, не знам, дъното на тенджерата е черно цялото! Загорели пуканки няма! Flushed
Винаги е имало мъъничко загорели точици, но сега е цялото.
Как да го измия по-лесно?

И друго  - ноември 2021 бях купила стъклената везна, за която споменах, че взе да показва дефекти. Преди седмица я носих в лидл, изготвиха протокол, а след 2 дни ми пратиха смс да ида с протокола да си взема парите за нея. Надявах се да ми я ремонтират или да ми дадат нова, но...и така бива. В едно магазинче тип левче си намерих друга везна, много по-проста и само с два лева повече от върнатата сума. Такава ползват родителите ми от няколко години, до момента даже и батерия не са ѝ сменяли и никакви проблеми не е давала. Та така, сега и аз имам такава.

# 1 548
Аз пък искам да ви питам за чугунените тенджери/тигани. По кое време ги пускаха? Решила съм, че имам нужда.

# 1 549
Мисля, че пускаха чугунени съдове в някоя от френските седмици...
Витаминче, с пяната за фурни няма ли да се изчисти? Но пък зависи и каква ти е тенджерката и дали не е с някакво деликатно покритие (да не вземе да се олющи)? За емайл, стомана и издръжливи покрития препоръчвам пяната. Или пък разтвори в тенджерката половин таблетка за съдомиялна в гореща вода, да постои известно време.

# 1 550
Благодаря, Долче. За загорялата тенджера бих пробвала със сода бикарбонат и оцет + гореща вода.

# 1 551
  • Sofia
Аз пък искам да ви питам за чугунените тенджери/тигани. По кое време ги пускаха? Решила съм, че имам нужда.
Не си спомням точно, но май и тенджерата и тигана съм взимала пролет/лято... нещо такова ми се върти...

Витаминче, аз правя пуканките в
Скрит текст:
метална тенджера с 9 слойно дъно и с олио. Аналогично с масло не си го представям. Аз загрявам тенджерата, след това и мазнината много добре и за това време маслото ще стане черно. Ако се слага по друго време...не знам. Та в добре загрятото олио сипвам царевицата, посолявам  и затвярам, а когато започнат да се пукат намалявам малко огъня, пък като зачестят още намалявам. И така все са ми идеални.

# 1 552
В машината за пуканки стават перфектно, после за миене има тенджера, ако реша да ги овкусявам с масло, карамелизирани или нещо друго, но няма какво да загори. Заема малко място. Дали ще останат неизпукани зърна зависи от зърната. Някой път остават 5-10 зърна, друг път повече.
Царевица купувам от магазинчета за ядки.
Не  е лидълска моята машинка.

# 1 553
ILAG Essential пише че е покритието за палачинковите тигани, който иска да си го търси подробно, базирано на PTFE/тефлон.

# 1 554
  • Sofia
Ммне.. не покритието ни вълнува, а под него. Simple Smile
То и тенджерите са емайлирани, ама отдолу е чугун.

Долче, отгоре няма нищо интересно. иначе си пише на опаковката, че лесно се обръщало тестото.

Последна редакция: вт, 31 яну 2023, 00:53 от Morena

# 1 555
  • Ст Загора
Палачинките не мисля, че се обръщат в тези тигани. Ще се разпаднат мисля  , тези със сърца .  То уж имаше купон за тях. Аз гледах за пуканки, за гофрети и понички (имам гофретник който е 3 в 1 и има за понички) Нищо не взех. Най много упеда за пуканки. За него пише, че някои части могат да се мият в миялна

# 1 556
  • Sofia
Палачинките не мисля, че се обръщат в тези тигани. Ще се разпаднат мисля  , тези със сърца .  То уж имаше купон за тях. ..
Реално има купон, не уж...  и защо да се разпадат палачинките, като са малки?!

# 1 557
  • Ст Загора
Нямам купон аз. Ами ако формота се маха става да се обърнат  иначе как ще ги вместиш в формата им . Разгледах ги , во ни
Е много.

Последна редакция: вт, 31 яну 2023, 02:10 от nasito8988

# 1 558
Физалис има ли в постоянния асортимент? Никога не виждам като отида, аз ли съм разсеяна или рядко се среща 😀
Няма да използвам купоните, ако някой ги иска да пише
Скрит текст:

# 1 559
  • Sofia
Физалис виждам много често. В малки картонени кутийки е, ако не прочетеш табелката, може и да не се сетиш какво е.

Общи условия

Активация на акаунт